בנבחרת הדירקטורים רוצים עוד נשים: הרישום הוארך ב־10 ימים
באתר רשות החברות נרשמו עד כה יותר מ־6,000 מועמדים - רק כרבע מהם נשים
רשות החברות האריכה את המועד הסופי לרישום לנבחרת הדירקטורים, שמתוכה מתמנים הדירקטורים בחברות הממשלתיות, עד לסוף החודש. הסיבה היא שהנשים שנרשמו לנבחרת מהוות רק 25% מכלל הניגשים. בשל הרצון להגדיל את הייצוג הנשי הוארך מועד הרישום בעוד כעשרה ימים.
- יוגב לח"כיות: סייעו להביא נשים לנבחרת הדירקטורים
- שבועיים אחרי ההשקה: רק כחמישית מהמועמדים לנבחרת הדירקטורים הן נשים
- "נבחרת הדירקטורים נותנת הזדמנות למוכשר הלא מקושר"
מנתוני הרישום עולה כי באתר רשות החברות נרשמו עד כה יותר מ־6,000 מועמדים, יותר מחצי מהם השלימו את הליך הרישום וממתינים לראיון ולבחינות נוספות. ברשות מתכננים לסיים את תהליך האיתור, המיון וגיבוש רשימת המועמדים במשך חודש יוני 2017.
מירה מינס, סגנית בכירה למינהל הרשות ומינהלת יחידת הדירקטורים, מדגישה את הצורך בהגדלת הגיוון בין המועמדים: "אנחנו עומדים אמנם ביעדים הכמותיים שהצבנו לעצמנו, אבל גיוון הנבחרת הוא בנפשנו ולכן אני שבה וקוראת לנשים, ליוצאי אתיופיה, חרדים, בני האוכלוסיה הערבית ואנשים עם מוגבלויות להגיש מועמדות".
מוניס מוסיפה שבדרך כלל יש ביקורת רבה על גופים שלא נותנים הזדמנות מספקת לנשים להגיש מועמדות, אך ברשות משריינים מראש 50% מהמקומות בנבחרת לנשים.
כמו כן הוסיפה רשות החברות עוד קטגוריה למועמדים: "השנה הוספנו פרופיל חדש: הפרופיל הטכנולוגי, כדי לאפשר לאנשים עם ניסיון מעולם ההייטק להגיע ולהצטרף לדירקטוריונים של החברות ולהשפיע בתחומי החדשנות והפיתוח".
בישראל פועלות כ־100 חברות ממשלתיות, הן מעסיקות כ־56 אלף עובדים ושווי נכסיהן נאמד בכ־186 מיליארד שקל. לפי נתוני הרשות 85.9% מכלל אנשי הציבור המכהנים כיום כדירקטורים בחברות הממשלתיות נבחרו מתוך נבחרות הדירקטורים בהליך תחרותי פומבי ושוויוני: בסך הכל בחרו השרים עד היום 280 מועמדים מתוך הנבחרות לכהונה כדירקטורים בחברות הממשלתיות.