$
אקדמיה

השנה האקדמית נפתחת עם שביתת מרצים ב-17 מכללות

המגעים בין חברי הסגל ב-17 מכללות מתוקצבות לבין האוצר והוועדה לתכנון ותקצוב במשרד החינוך נקלעו בסוף השבוע למבוי סתום

ספי קרופסקי 12:1022.10.17
הסגל האקדמי ב-17 מכללות אקדמיות משבית הבוקר (א') את הלימודים עד להודעה חדשה. זאת לאחר שהמגעים בין ועד חברי הסגל לבין משרד האוצר והות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב) התפוצצו במהלך סוף השבוע. חברי הסגל במכללות המתוקצבות מעוניינים לחתום על הסכמי עבודה חדשים ולשפר את תנאיהם.

 

 

 

השיחות התפוצצו רשמית ביום שישי לאחר ששני הצדדים הגיעו למבוי סתום והאשימו האחד את השני בכישלון. מטעם משרד האוצר נמסר בשישי כי הם "הניחו בפני ארגון הסגל הבכיר של המכללות הציבוריות הצעת פשרה ראויה והוגנת בניסיון למנוע את השביתה המתוכננת ביום א' ולאפשר ל-55,000 הסטודנטים לפתוח את שנת הלימודים".

 

מנגד, מהמועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות נמסר כי "משרד האוצר מתנהג בצורה נבזית. מצד אחד מגיש הצעה שנועדה להשפיל את המרצים ומהצד השני רץ לתקשורת לדווח על פיצוץ המו"מ. כפי שהודענו אתמול אין בכוונתנו לפתוח את שנת הלימודים. אנו קוראים לשר החינוך ולשר האוצר להתערב באופן אישי לפתרון הבעיה". ככל הידוע, מאז פיצוץ השיחות לא חודשו המגעים רשמית, אך כן מתקיימים שיחות לא רשמיות בפרופיל נמוך.

 

מכללת תל חי מכללת תל חי צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם

 

 

חברי הסגל במכללות המתוקצבות מבקשים להגיע להסכם בדומה להסכמים שהושגו בין המדינה לחברי הסגל באוניברסיטאות. דרישותיהם העיקריות הן צמצום הפערים בין המשכורות של חברי הסגל בעלי הכנסה גבוהה לבין אלו בעלי הכנסה יחסית נמוכה; השוואת שעות העבודה שלהם לאלו של חברי הסגל באוניברסיטאות; שיפור מנגנוני צבירת הוותק וכן העלאת שכר בהתאם לוותק; הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות בהוראה ופעילות במכללה; הסדרת שבתונים כפי שנהוג באוניברסיטאות ועוד.

 

ההסכם הקיבוצי האחרון שנחתם בין חברי הסגל במכללות המתוקצבות לבין המדינה נחתם ביוני 2011 והיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה ביקשו חברי הסגל לפתוח במגעים עם המדינה, דרישה שנענתה בדצמבר 2016. מאז התקיימו מגעים עד לתקופה האחרונה - אולם במשרד האוצר טוענים כי דרישות חברי הסגל גדולות מדי.

 

חברי הסגל הבכיר במכללות המתוקצבות, כלומר אלו שנתמכת על ידי המדינה - מרוויחים משכורת הנעה בממוצע בסביבות ה-21 אלף שקל ברוטו בחודש. מירב העיסוק שלהם הוא בהוראה, בשונה מחברי הסגל באוניברסיטאות העוסקים גם במחקר.

 

לפי האוצר, במסגרת המגעים שניהלו מול נציגי הסגל, האחרונים ביקשו להעלות את משכורותיהם ב-15% באופן הדרגתי לתקופה של שש שנים. אלא שנציגי המדינה מסרבים נכון לעכשיו לבקשה זו ומציינים כי גם כשנוהלו מגעים מול חברי הסגל באוניברסיטאות, הם קיבלו לבסוף תוספת של 9% לפרק זמן של שש שנים.

 

ד"ר ענת פלדמן, יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות, מסרה הערב: "לצערנו, מחר לא תיפתח שנת הלימודים ב-17 המכללות הציבוריות ברחבי הארץ וזאת בשל ההתייחסות המשפילה של משרד האוצר לסטודנטים והמרצים בפריפריה. עשרה חודשים ניהלו איתנו מו"מ ללא תוצאות וללא רצון להגיע לפתרון. הפקידים מתעמרים בנו והשרים שותקים. אנחנו קוראים לשר האוצר ולשר החינוך להתערב באופן מיידי לעמוד במילתם לצמצום הפערים החברתיים והגיאוגרפיים ולהביא לסיום השביתה" .

בטל שלח
    לכל התגובות
    x