$
בארץ

נתניהו בעקבות רפורמת המס בארה"ב: "אסור שנפגר בהקלות לסקטור העסקי"

ראש הממשלה אמר בישיבת הממשלה כי "ארה"ב קיבלה החלטה שמורידה מסים וגם שם נלחמים בבירוקרטיה. אסור לפגר - גם במסים וגם ברגולציה ובבירוקרטיה מצומצמת"

אדריאן פילוט 12:3403.12.17

ראש הממשלה בנימין נתניהו רומז על כוונתו לבצע בקרוב הפחתת מסים נוספות, וזאת בעקבות רפורמת המס העצומה שמקדם ממשל טראמפ ואושרה שלשום בארה''ב.

 

 

 

 "ארה"ב קיבלה החלטה שמורידה מסים. גם שם נלחמים בבירוקרטיה, אנחנו בעולם גלובלי. אסור שנפגר בהקלות שאנחנו נותנים לסקטור העסקי שלנו, גם במסים וגם ברגולציה ובבירוקרטיה מצומצמת", אמר נתניהו בישיבת הממשלה הבוקר (א'). כחלק מהרפורמה בארה"ב הוחלט להפחית את מס חברות מ-35% - בין השיעורים הגבוהים בעולם -לכ-20% בלבד.

 

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בירושלים במאי 2017 בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בירושלים במאי 2017 צילום: איי אף פי

 

על אף ששיעור מס החברות בישראל יעמוד בתחילת השנה על 23%, לפי חוק עידוד השקעות הון, משטר המס עבור רוב החברות היצואניות הוא נוח בהרבה מזה של רוב החברות הישראליות וגם במשטר המס האמריקאי הצפוי: מדובר בשיעורי מס שמגיעים ל-16% במרכז ול-7.5% בפריפריה (רוב החברות). לגבי חברות הייטק, כאן המצב הוא עוד יותר קיצוני: בחוק ההסדרים האחרון נקבע שיעור מס של 6% לחברות היי-טק בפריפריה ושל 12% במרכז.

 

בעניין הרגולציה העודפת אמר נתניהו: "אנחנו מקיימים ישיבת שרים שנפגשת אחת לכמה חודשים בראשותי, ואנחנו לוקחים את הגרזן, את המצ'טה וחוצבים שבילים בג'ונגל. יש תוצאה מבורכת. אנחנו רואים בשנתיים שישראל במדד התחרותיות הבינלאומי ירדה, במובן החיובי, ממקום 27 בעולם למקום 16. אנחנו כל הזמן אומרים את זה אבל אין מה שנקרא 'Silver Bullet', אין לך מהלך אחד שנותן לך באמת דחיפה אדירה".

 

נתניהו התייחס לאישור ההצעה לרישוי עסקים דיפרנציאלי שבבסיסו חלוקת כלל החברות ל-3 קטגוריות לפי סיכון (גבוה, בינוני, נמוך) והפחתת הנטל הבירוקרטי בהתאם לרמת הסיכון. עם זאת, כפי שנחשף ב"כלכליסט" ברגע האחרון, נמחק בלחץ הרגולטורים (מכבי אש, משרד איכות הסביבה, הבריאות והחקלאות) סעיף שהיה צפוי להביא להקמת ועדה משותפת למשרדי האוצר, הפנים, משרד ראש הממשלה, למגזר העסקי ולרגולטורים עצמם - ועדה שהייתה אמורה לבחון כל רגולציה חדשה לפני שהיא רואה אור ובכך לשמש כבולם שלה.

 

על אף הוויתור נתניהו לא החמיץ הזדמנות להחמיא לממשלתו ואמר כי מדובר "במהלך גדול מאוד ואני יודע שיהיו בו קשיים, מהלך חשוב מאוד שיכול להכניס אותנו בהמשך לעשירייה הפותחת. זה לא קל, אבל אנחנו יכולים להגיע לשם וזה יעזור לנו".

 

בתוך כך קרא יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, לא להמתין ו"לבצע התאמה ולהפחית את מס החברות בישראל ל-20%. הפחתת מס החברות בישראל, שהוביל שר האוצר, משה כחלון בשנים האחרונות, הייתה מהלך נבון. עם זאת, המדיניות האמריקאית מהווה שובר שוויון משמעותי בהינתן היתרונות הנוספים של המשק האמריקאי. אנו סבורים כי נדרשת התאמה ישראלית מהירה והפחתת מס החברות הכללי בישראל ל-20% והפחתת המס המועדף לחברות יצואניות ל- 6% בפריפריה ו-12% במרכז הארץ". לפני שבוע דרש מכחלון לתקצב 1.5 מיליארד שקל לטובת תוכנית להגדלת קצבאות לקשישים עניים.

x