$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

אהוד ברק, איתן בן אליהו ובזלת ראש בראש לרכישת חברת הקנאביס תיקון עולם

מתקרבת רכישת הפעילות בישראל של מותג הקנאביס הרפואי: נציגי החברות המתמודדות - אינטרקיור, קנביט ובזלת - הגיעו ללוס אנג'לס להגשת ההצעות לצחי כהן, בעלי תיקון עולם שנאלץ למכור את החברה

צלי גרינברג 06:5315.09.19

שלושה מתמודדים אחרונים נשארו במרוץ לרכישת הפעילות הישראלית של חברת הקנאביס הרפואי תיקון עולם, לאחר שצחי כהן, בעלי החברה המחזיק בכ־90% ממניותיה, החליט בסוף אוגוסט האחרון על מכירתה, כפי שנחשף ב"כלכליסט".

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי שלישיית הגמר שאחת מהן תזכה ברכישת מותג הקנאביס הן החברות הציבוריות אינטרקיור, המובלת על ידי היו"ר אהוד ברק ומחזיקה בחוות גידול חקלאי בדרום וצפון הארץ, וקנביט, המובלת על ידי היו"ר איתן בן אליהו ומחזיקה בחוות גידול באזור ים המלח. עמם מתמודדת גם חברת בזלת פארמה הפרטית, המחזיקה במפעל הקנאביס הרפואי הגדול בישראל ובחווה חקלאית בקיבוץ שדות ים.

 

 

מייסד ובעלי תיקון עולם צחי כהן מייסד ובעלי תיקון עולם צחי כהן צילום: טל שחר

 

 

מימין מנכ"ל בזלת מאיר אריאל יו"ר אינטרקיור אהוד ברק יו"ר קנביט איתן בן אליהו מימין מנכ"ל בזלת מאיר אריאל יו"ר אינטרקיור אהוד ברק יו"ר קנביט איתן בן אליהו צילום: עמית שעל

 

 

בהליך המכירה הסופי הוציא צחי כהן מעין מכרז, במסגרתו כל אחד מהמתחרים הגיע ללוס אנג'לס להצגת מתווה הרכישה. גורם בתחום הקנאביס סיפר ל"כלכליסט" כי "כל אחד מהם קיווה כי מתווה העסקה שהוא רקם באמתחתו מחד, ופניני הלשון להצגתה מאידך, יסבו לכהן את ההנאה הדרושה כדי לסגור עמו העסקה. אבל אצל כהן זה להסתכל בלבן של העיניים. מי שהלבן שלו ימצא חן בעיניו יותר - יקבל את תיקון עולם".

שלוש החברות המתחרות שהגיעו אל קו הגמר הגישו את ההצעות הגבוהות ביותר, שמוערכות בכ־90 עד 150 מיליון שקל. והן ממתינות להחלטתו של כהן.

 

השלוש נותרו לאחר שמספר מתמודדים בחנו את רכישת פעילות תיקון עולם בישראל, ואף ניסו לגרום לצחי כהן להכניס לעסקה פעילויות נוספות של החברה ברחבי העולם. אך תג המחיר הראשוני שהועמד לעסקה - 100 מיליון דולר, הרתיע את חלקם, שאף לא הגישו הצעה ראשונית.

 

הרוכשים רוצים את המותג

 

הפעילות הישראלית שעל הפרק כוללת חוות גידול חקלאי בגודל של כ־3 דונם, הממוקמת על קרקע בגודל 30 דונם בכפר יהושע שבעמק יזרעאל; מפעל הנמצא בהליכי בנייה סופיים בפארק התעשייה ציפורית של נצרת עילית; מרפאת אחיות ומשרדי החברה ברחוב בזל בתל אביב; ורשימת לקוחות הכוללת כ־8,000 מטופלים בשמני קנאביס, לצד פוטנציאל חזרה של 8,000 מטופלים נוספים, המטופלים בתפרחות קנאביס — אשר הועברו על ידי משרד הבריאות באופן זמני למגדלים אחרים.

 

גורמים בתחום הקנאביס סיפרו ל"כלכליסט" כי "עיקר העניין של הרוכשים אינו בחווה. שכן אף שהיא מאושרת ופועלת, היא קטנה ובקרוב יהיו רבות נוספות כמוה ואף גדולות יותר. וגם לא המפעל שעדיין לא מוכן ויהיה צורך להשקיע בו כספים נוספים. אלא במותג עצמו, שהוא אחד המותגים הכי מוכרים בתחום הקנאביס הישראלי ושיש לו מוניטין חיובי". לדברי אותו גורם, לחברה יש זני קנאביס מהטובים בשוק, כמו האבידקל לדוגמה, והשימוש בהם יאפשר משיכה של מטופלים, גם לאחר הרפורמה החדשה בתחום הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות, שמחייבת מכירה דרך בתי המרקחת וגורמת, לספקיות לאבד את הלקוחות השבויים שהיו להן עד כה.

 

הפעילות הוקפאה בצו

 

כהן החל במגעים למכירת הפעילות הישראלית של תיקון עולם לאחר פסיקת בית המשפט המחוזי בירושלים ב־4 באוגוסט השנה, שדחתה את הערעור שהגישה תיקון עולם כנגד החלטת משרד הבריאות שלא לאפשר לה רישיון גידול חקלאי כל עוד צחי כהן הוא בעל העניין העיקרי בחברה.

 

החלטת בית המשפט חייבה את כהן, שהיה הראשון לקבל ממשרד הבריאות רישיון גידול חקלאי של קנאביס רפואי, לרדת אל מתחת ל־5% של אחזקה בחברה ובכך להפסיק להיות בעל עניין בה לאחר 11 שנות פעילות.

במהלך הדיונים בעתירה הציעה החברה כי מניותיו של כהן יועברו לנאמנות עיוורת ולא תהיה לו כל נגיעה לניהול ושליטה בחברה, מלבד הזכות לקבלת רווחים מפעילותה. אך המשא ומתן בין החברה למשרד הבריאות במתווה זה לא צלח. גורם המכיר את פעילות תיקון עולם מסר ל"כלכליסט" כי "כל עוד החברה עומדת קפואה ללא פעילות הדבר פוגע בה וגם במטופלים. אחרי פסיקת בית המשפט צחי הבין שהמאבק עוד ארוך ושהוא צריך לבדוק גם מכירה".

 

פעילות תיקון עולם בחו"ל, שאינה מוצעת לעת זו למכירה, כוללת גידול חקלאי, ייצור ושיווק מוצרי קנאביס רפואי בארה"ב, קנדה, אוסטרליה ויוון, והסכמי שיתוף פעולה עם גורמים מקומיים נוספים בעולם.

 

מתיקון עולם לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x