הקלה למגזר העיסקי: רשות המסים תבחן את הרחבת האפשרות לתשלום מע"מ על בסיס מזומן
כך סוכם בפגישה שערכו נציגי התעשיינים המעסיקים עם מנהל רשות המסים, ערן יעקב. נשיא התעשיינים רון תומר: "צריך למצוא כל דרך כדי לאפשר למגזר העסקי לצלוח את המשבר"
רשות המסים תבחן את הרחבת תשלום מע"מ על בסיס מזומן כדי להקל על המגזר העיסקי. כך סוכם היום בפגישה של נציגי המעסיקים והעסקים עם עם מנהל רשות המיסים, ערן יעקב.
- חבילת סיוע היסטורית בהיקף 80 מיליארד שקל למשק יוצאת לדרך - מה היא כוללת?
- תוכנית הסיוע למשק: המספרים שמאחורי ההבטחות
- ויזל: "בלי הלוואות מדינה 20% מהעסקים לא ישרדו"
ראשי המגזר העיסקי ביקשו להרחיב את תשלום המע"מ על בסיס מזומן כדי לאפשר נזילות גבוהה יותר במגזר העסקי. כיום, עסקים שמשלמים מע"מ על בסיס מצטבר, נאלצים לשלם 17% ממחזור הפעילות גם אם הם מצויים בהפסדים. תשלום על בסיס מזומן יאפשר לעסקים לשלם את המע"מ רק קבלת התשלומים על העסקאות, ולא קודם לכן.
המעסיקים ביקשו גם לבחון את האפשרות לאחד את הדיווח לשנים 2019 ו- 2020 על מנת לאפשר לקזז בדוחות את ההפסדים הצפויים בשל המשבר השנה. מנהל רשות המסים השיב להם כי הדבר אינו אפשרי בשל העלויות הכבדות למדינה הכרות באובדן הכנסה ממסים.
יעקב הציג את הצעדים שעשו משרד האוצר ורשות המסים על מנת לסייע בנזילות במגזר העיסקי ובמרכזם תוכנית ההלוואות ודחיית תשלומים. "אנחנו מנווטים בין הצורך לסייע מיידית למשק ובין הצורך לשמור על יציבותו הפיסקלית", אמר.
לגבי ביטול שווי שימוש ברכב לעובדים המחזיקים ברכבי ליסינג ולא נוסעים כעת לעבודה, אמר יעקב כי רשות המסים תבחן את הסוגיה לאור הידוק הסגר. כרגע מציעה הרשות שעובדים מהבית יחזירו את הרכב למעסיק כדי לא לשלם את שווי השימוש.
רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, אמר בפגישה: "צריך למצוא כל דרך- תקציבית, מיסויית וחוקית - כדי לאפשר ככל הניתן למגזר העסקי לצלוח את המשבר ולאפשר את צמיחת המשק לאחריו".
אוריאל לין, נשיא לשכות המסחר, אמר: "בשלב זה יש להתמודד מיידית עם בעיית הנזילות בעסקים הפעילים. תוכנית הסיוע אינה מציעה פתרון אמת, והחלק הגדול של המגזר העסקי נשלח ליטול הלוואות. החולייה המרכזית החסרה בתכנית היא פיצוי על ירידה במחזור העסקים וההכנסות".