$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

בעקבות שופרסל: גם מגה העלתה מחירים

הרשת לא הודיעה על העלאת המחירים, אך אקדחי הסימון כבר עבדו היום במרץ. יוגורט לבן של יופלה התייקר ב-5%, מעדן הגולן התייקר ב-7.7%

גיל קליאן 11:3605.11.12
אחרי ששופרסל החלה אתמול להעלות מחירים בסניפים – ל"כלכליסט" נודע שגם במגה התחילו הבוקר (ב') אקדחי סימון המחירים לעבוד. בניגוד לשופרסל, שפרסמה הודעה על תחילת העלאת המחירים, במגה בחרו לא להודיע כלל לתקשורת ולצרכנים על העלאת המחיר, ופשוט לקבל את פניהם עם מחיר חדש על המדף.  
הבוקר בסניף מגה בעיר בקניון איילון כבר רעמו אקדחי הסימון במדפי החטיפים, מדפי הקורנפלקס, מקרר החלב ומדפי המשקאות הקלים. במקביל, במגה בול עתידים גם נצפו עובדים עם רשימת מחירים חדשים ביד אחת, ואקדח סימון מחירים ביד השנייה. מנהלי הסניף הסתובבו בין העובדים, ואחד מהם אף גער באחד מסדרני החלב: "אז מה אם העלנו מחיר, זה סיבה לשים 3 מדבקות על הקוטג'?".

 

עובדת מסמנת מחירים במגה עובדת מסמנת מחירים במגה צילום: גיל קליאן

 

הסדרניות במדפי הקורנפלקס ידעו להסביר כי העלאת המחיר נבעה מעליית מחיר של תלמה, וש"אם זה היה תלוי במגה, לא היינו מעלים את המחיר". אגב, בניגוד לשופרסל, שכפי שנחשף היום ב"כלכליסט" העלתה את המחירים שלה יותר ממה שהכתיבו מחירוני היצרניות – נראה כי במגה נצמדו יותר לשיעורי ההעלאה המקוריים של היצרנים.

 

כך למשל עלו בסניף מגה בעיר מחירי חטיפי הקורנפלקס של תלמה ב-5.2%, בעוד החברה העלתה את מחיר המחירון שלה ב-5%. את גבינת העמק הפרוסה על המדף העלו ב-4.8%, זהה לשיעור העלייה של מחירון תנובה לפי הודעת החברה. גם את מוצר האצבעות של גבינת עמק העלו שם בשיעור זהה. יוגורט לבן של יופלה עלה בכ-5%, ומחירון תנובה הציב לו עלייה של 4.8%, שוקו שוק עלה ב-4.6%, ובמחירון תנובה דיברו על עלייה של 4.8% במחירי משקאות החלב.

 

עם זאת, מחירו של מעדן הגולן של שטראוס עלה ב-7.7%. מעדן פרילי של תנובה עלה ב-3%, נמוך משיעור העלייה המובטח בהודעת תנובה - 3%.

 

סימון מחירים במגה. הרשתות גוזרות קופונים משלהן סימון מחירים במגה. הרשתות גוזרות קופונים משלהן צילום: גיל קליאן

 

השבוע חשף "כלכליסט" כי העלאת המחירים הנוכחית היתה יכולה להתעכב עם קצת רצון טוב של הרשתות הגדולות. רשתות אלה מקבלות מהיצרניות תקופות שונות של "גרייס", שבהן הרשת ממשיכה לשלם לספק לפי המחירון הישן, אך מקפיצה את המחיר עבור הלקוח. בכך גורפת הרשת במהלך תקופת הגרייס, שיכולה להימשך בין ימים לחודשים, רווח כפול – גם הרווח הרגיל של הרשת וגם הרווח של היצרן מהמחירון החדש. מי שמפסיד מהעסק הזה הוא כמובן הצרכן.

 

הרשתות הגדולות מנסות כעת לצייר את עצמן ככאלה שלא יכלו לעמוד בפרץ ונכנעו ללחצי הספקים, אך גם הן גוזרות קופונים משלהם מהעלאת המחיר, אם באמצעות תקופות גרייס, העלאות של הבונוסים השנתיים, או פשוט העלאת מחיר מעבר לשיעור העלייה של הספק. כמו כן, בשתי הרשתות צפויים גם מוצרי המותג הפרטי להתייקר. לרוב, מוצרי המותג הפרטי רווחיים יותר לרשת ממוצרי המותגים המובילים.

 

רמי לוי אמר היום ל"כלכליסט" כי לא העלה כלל מחירים – למרות טענות בענף כי העלה את מחירי מוצרי החלב. לדברי לוי, "לא העלנו מחירים בכלל. אנחנו נעלה בסוף הגרייס. בחלב זה אמנם כמה ימים, מה לעשות, אבל נעלה בסוף הגרייס".

 

ברשתות הקטנות האחרות, כמו ויקטורי, כמעט חינם, יינות ביתן ואחרות, נראה כי כמעט כולן העלו את מחירי החלב, וככל הנראה בימים הקרובים יעלו גם את מחירי שאר המוצרים. "אנחנו בניגוד לגדולים לא קיבלנו גרייס אז אין לנו ברירה", אמר ל"כלכליסט" אחד הקמעונאים הקטנים יותר.

 

ממגה נמסר: "עדכון מחירי המוצרים של הספקים שדיווחו על העלאת מחירים, ייעשה באופן הדרגתי במהלך החודש הקרוב בהתאם למלאים הקיימים ולמו"מ עם הספקים. שיעור העלייה יתבצע על פי שיעורי העלייה שדיווחו הספקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x