ההסתדרות הסירה התנגדותה; הכנסת תצביע מחר על אישור חוק רשות השידור
לאחר שיו"ר הקואליציה יריב לוין התנגד להעלאת החוק להצבעה בטרם תושג הסכמה עם ההסתדרות, הסיר ארגון העובדים את התנגדותו וזאת אף שלא הושגה הסכמה לגבי כמות עובדי הרשות שיקלטו בגוף השידור החדש
חוק השידור הציבורי, במסגרתו תיסגר רשות השידור וייפתח גוף חדש במקומה, יעלה מחר (ג') לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת לאחר שהושגו הסכמות עם ההסתדרות. החוק צפוי לזכות לרוב במליאה ולזכות באישור. לאחר משבר ב-24 שעות האחרונות, הסירה ההסתדרות את התנגדותה לחוק אף שלא הושגה הסכמה לגבי כמות העובדים מהרשות הקיימת שיקלטו בגוף השידור החדש.
- אבי ליכט: אם יחודש שידור הקמפיין נגד סגירת רשות השידור, ננקוט צעדים משמעתיים
- תוכנית ההתנתקות של רשות השידור החדשה
- החוק לסגירת רשות השידור אושר לקריאה שנייה
בסופו של דבר יכלול החוק סעיף הקובע כי לפחות 25% מעובדי גוף השידור החדש יהיו עובדי הרשות הקיימת. אולם ההסתדרות והמדינה הסכימו כי סעיף זה לא ימנע מהצדדים להגיע לכלל הסכמה על מספר גבוה יותר של נקלטים בהמשך. אם החוק יאושר, צפויה רשות השידור הקיימת להיסגר בסוף מרץ 2015. במעמד זה תבוטל גם אגרת הטלוויזיה. ברשות השידור החדשה צפויים להיות כ-700-750 עובדים, לעומת מעל 1,600 עובדים ברשות הקיימת. במקביל תסגר הטלוויזיה החינוכית.
היום נערכה פגישה ארוכה בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שר התקשורת גלעד ארדן, יו"ר הקואוליציה יריב לוין, ח"כ איתן כבל (העבודה) ונציגי האוצר, לאחר שאתמול השיחות בין ההסתדרות לאוצר התפוצצו הלילה. במהלך היום נראה היה שללא הסכמת ההסתדרות החוק לא יעלה לדיון.
ההסתדרות והאוצר הסכימו סופית גם על נושא התשלום לעובדים שיפוטרו מרשות השידור. במסגרת הסכמי הפרישה המתבססים על הסכמות שהושגו ב־2011, אז נידונה רפורמה מצומצמת יותר בשידור הציבורי, יקבל עובד שיפוטר מהרשות בין 600 ל־750 אלף שקל בממוצע. באוצר מעריכים את עלות פרישת העובדים ב־1.3 מיליארד שקל שיתווספו להשקעה של 300 מיליון שקל בהקמת הרשות החדשה. עם זאת, מרבית הסכום אמור להגיע ממכירת הנדל"ן הרב שבידי הרשות, כשהמדינה תספק רק הלוואות גישור עד למכירתו.