$
פרסום ושיווק

אי אפשר לפטר את עובדי הטלוויזיה החינוכית; יוכלו לשמש מורים לתקשורת

הטלוויזה החינוכית, כמו רשות השידור, יסגרו עד אפריל הבא. אולם מצבם של 200 עובדי החינוכית טוב יותר מזה של עובדי רשות השידור משום שהם עובדי מדינה וזו תנסה למצוא להם תפקיד חלופי

אופיר דור 18:2930.07.14

לאורך תהליך חקיקת חוק השידור הציבורי, שאושר אמש בכנסת, עיקר תשומת הלב הופנתה אל כ-1,600 עובדי רשות השידור. אולם קבוצה נוספת שתושפע מהחוק היא כ-200 עובדי הטלוויזיה החינוכית, שכמו רשות השידור תיסגר לאחר הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש. עובדים אלו לא יצאו למאבק מתוקשר בחוק כמו עובדי רשות השידור, ככל הנראה כיוון שמעמדתם טוב בהרבה.

 

עובדי הטלוויזיה החינוכית מוגדרים עובדי מדינה, או ליתר דיוק 'עובדי יחידת סמך של משרד החינוך'. עובדי החינוכית הם גם מבוגרים יחסית (הגיל הממוצע הוא 53), כך שההערכה היא שחלק גדול מהם יחליטו לפרוש לגמלאות במסגרת התהליך.

 

בניגוד לעובדי רשות השידור שהגיעו בחסות ההסתדרות להסכם על תנאי הפרישה מול המדינה השבוע, עובדי הטלוויזיה החינוכית המיוצגים על ידי הסתדרות עובדי המדינה, טרם חתמו על הסכם מקביל. עם זאת, ההערכה היא שבסופו של דבר תנאי הפרישה שיקבלו יהיו דומים לתנאים המועדפים שקיבלו עובדי רשות השידור. בהסכם שנחתם, עלות הפרישה הממוצעת של עובד תעמוד על כ-750-600 אלף שקל. בתנאים כאלו שיעור הפרישה צפוי להיות גבוה.

 

חלק מעובדי הטלוויזיה החינוכית יקלטו בתאגיד השידור הציבורי החדש. לפי החוק החדש, כ-25% לפחות מעובדי תאגיד השידור החדש יגיעו מהטלוויזיה החינוכית ורשות השידור. ההסתדרות עדיין לא ויתרה בנושא זה ומתכוונת להיאבק בחודשים הקרובים כך ששיעור העובדים שייקלט יהיה גבוה יותר.

 

הפגנה נגד סגירת רשות השידור (ארכיון) הפגנה נגד סגירת רשות השידור (ארכיון) צילום: צפריר אביוב

 

לעובדי החינוכית שלא יקלטו בגוף החדש ולא יבחרו לפרוש, המדינה תצטרך להציע אופציות לניוד ליחידות אחרות במשרדי הממשלה. במקרה של עובדי רשות השידור למדינה אין כל מחויבות כזו. אופציית הניוד תהיה רלבנטית בעיקר לבעלי מקצועות כלליים יותר כמו חשבים, יועצים משפטיים, נהגים או עובדי מנהלה. עם זאת, נעשה ניסיון גם לאפשר גם לעובדים במקצועות ההפקה והבימוי לעבור הסבה מקצועית ולהיקלט למשל כמורים לתקשורת במערכת החינוך, אם יבחרו בכך.

 

אחד הנושאים הנידונים בין המדינה להסתדרות הוא מספר הצעות הניוד שתחויב המדינה להציע לעובדי החינוכית, כאשר בהסתדרות דורשים שהעובדים יקבלו חמש הצעות ניוד ובמדינה מדברים על שלוש אפשרויות. עובדים שלא ימצא להם תפקיד אחר במערך הממשלתי יפוטרו בסיום התהליך.

 

בניגוד לרשות השידור, שלה ימונה כבר בימים הקרובים מפרק שייקח את סמכויות הניהול, הטלוויזיה החינוכית תמשיך לפעול עד לתחילת פעילותו של תאגיד השידור החדש ב-1 באפריל 2015 או עד שישה חודשים לאחר מכן. הנהלת הטלוויזיה החינוכית תמשיך בתפקידה עד לסגירה שלאחריה יועברו כל הנכסים הרוחניים והפיזיים של החינוכית לידי התאגיד החדש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x