עם האצבע על השלט
החלטת רה"מ לעצור את הצעת החוק לפיצול ערוץ 2 תאלץ את ראשי ערוצי הטלוויזיה לחזר אחריו במרץ. האם נתניהו ילך עד הסוף ויביא לסגירת ערוץ 10 או שמדובר בעוד מפגן כוח?
התפטרותו של גדעון סער מהממשלה מתגלה כמועילה פעמיים לראש הממשלה בנימין נתניהו. מלבד סילוקו של יריב פוליטי מהזירה הובילה התפטרות סער בעקיפין להעברת תיק התקשורת לידיו של נתניהו, ובכך הגשימה את שאיפתו להשפיע על גורל שוק התקשורת בישראל ישירות. גלעד ארדן, מחליפו של סער במשרד הפנים, אמנם ביקש להישאר במשרד התקשורת כמה חודשים במקביל לקבלת התפקיד החדש, כדי לסיים רפורמות חיוניות כמו נושא פיצול ערוץ 2, אולם נתניהו לא אפשר זאת.
- נתניהו עוצר את פיצול ערוץ 2: הגיש ערר נגד החוק
- בכיר בערוץ 10: "אסור להיכנע ללחצים של גורמי השפעה בערוץ 2"
- רשת מודיעה רשמית: לא רוצים לעבור לערוץ עצמאי ב-2015
יותר מכך, נתניהו אפילו לא המתין עד ליום שלישי השבוע, אז יעבור אליו רשמית תיק התקשורת, כדי להשתמש בסמכויותיו. ביום רביעי האחרון הפתיע נתניהו כשהודיע כי הוא מנצל את זכותו להגיש ערר על אישור הצעת החוק לפיצול ערוץ 2 בוועדת השרים לחקיקה. נתניהו הגיש את הערר ביום האחרון האפשרי, כאשר לפי התכנון המקורי, ההצעה היתה צריכה לעלות להצבעה בקריאה ראשונה מחר ולאחר מכן לעבור לדיון בוועדת הכלכלה.
סכין בגב של ארדן
אם עד היום נמנע נתניהו מלהתערב ישירות בשוק התקשורת וניסה לעשות זאת באמצעות שרים וגורמים הכפופים לו, כעת הוא מסיר את הכפפות ולמעשה מבהיר כי הוא האיש שינווט את המסלול שאליו ילך הענף. הבעייתיות בכך שהמסוקר מספר אחת של חברות החדשות בערוץ 2 ו־10 הוא האיש שיקבע את גורלן ואת גורל הערוצים המחזיקים בהן, ברורה מאליה.
נתניהו תקע בדרך סכין ארוכה בגבו של ארדן, עדיין שר התקשורת המכהן ומי שמקדם את הצעת החוק להעברת שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, לערוצים עצמאיים החל מאפריל 2015 במקום ב־2017, כאשר כל אחת מהן אמורה גם להפעיל חברת חדשות עצמאית. ארדן למד על החלטת נתניהו להגיש ערר על הצעת החוק ברגע האחרון, כאשר נחת ביום רביעי מנסיעת עבודה לוושינגטון. במערכת הפוליטית טוענים כי המהלך של נתניהו הוא גם חלק מסגירת החשבון עם ארדן שלא עשה מאמצים להגיע בצהריים להצבעה על הצעת החוק לקידום והגנת העיתונות הכתובה בישראל.
ארדן, שנחשב לשר נאמן ומקורב לנתניהו, עמל עד לרגע האחרון כדי לקדם את הצעת החוק לפיצול ערוץ 2 ככל האפשר בטרם הוא עוזב את משרד התקשורת. בשבוע שעבר עבדו אנשי הלשכה המשפטית במשרד התקשורת סביב השעון ביחד עם אנשי משרד המשפטים כדי להכין את הצעת החוק לקריאה ראשונה כבר השבוע. ארדן אף שלח בשבוע שעבר מכתב למזכיר הממשלה כדי לקצר הליכים בירוקרטיים בהגשת הצעת החוק לכנסת.
מעבר לכל עדיין לא ברור לאן נתניהו חותר בהחלטתו להקפיא את הצעת החוק. הנימוק שהעביר נתניהו להגשת הערר מעורפל, וגם בלשכתו לא מסרו לאן מועדות פניו של ראש הממשלה בנושא זה.
"בשים לב לעובדה שבעוד כמה ימים יעבור משרד התקשורת לאחריותי, ונוכח זאת שהצעת החוק האמורה היא בעלת השלכות משמעותיות על עולם התקשורת המסחרית בישראל, אני מבקש, כמי שאמור להיות ממונה על ביצוע החוק, ללמוד את הנושא לעומקו", נכתב בערר שהגיש נתניהו.
האם נתניהו מתכוון לתקוע את התהליך סופית או שמדובר בתרגיל כוח של ראש הממשלה, ואחרי שייתן לכל השחקנים להזיע ולחזר אחריו במרץ, הוא ימשיך בסופו של דבר בחקיקה? אם לא יאושרי הצעת החוק המדוברת או תיקון חקיקה אחר, ייסגר ערוץ 10 בסוף השנה וב־2015 יפעל ערוץ מסחרי אחד בלבד בישראל, ערוץ 2. הצעת החוק נועדה במקור להתכונן ליום שאחרי סגירת ערוץ 10, אך ארדן והרשות השנייה תכננו להוסיף לה בהמשך החקיקה סעיף שיכול להציל את הערוץ.
סעיף זה היה אמור להפחית את מחויבות ההשקעה המינימלית בתוכן המוטלת על הערוצים המסחריים, מכ־270 מיליון שקל כיום ל־110–120 מיליון שקל. במקביל תכננו ברשות השנייה להפחית את הערבות הבנקאית שצריכים הערוצים להפקיד כדי לקבל רישיון להמשך פעילות מ־160 מיליון שקל לכ־40-50 מיליון שקל.
בערוץ 10 מצהירים כי כבר מצאו משקיע ישראלי רציני מאוד שיסכים להזרים מימון אם ישונו המחויבויות הרגולטוריות ויבוצע הפיצול של ערוץ 2 החזק. הערוץ הוכיח בחודשים האחרונים, בניהולו של יוסי ורשבסקי, כי הוא יכול לעמוד על הרגליים כל עוד הוא משקיע סכום נמוך יותר בתוכן ומתבסס על שידורי חדשות, אקטואליה ותעודה ופחות על תוכניות בידור. הסיכוי של הערוץ למצוא משקיע או לעמוד לאורך זמן על רגליו באופן עצמאי אם לא תשונה הרגולציה קטן מאוד.
למרות המשקעים שיש לנתניהו כלפי ערוץ 10, מרבית ההערכות הן שגם הוא לא ירצה להשאיר את הציבור הישראלי עם ערוץ מסחרי אחד בלבד. לכן אפשרות סבירה יותר היא שנתניהו ילך בסופו של דבר למסלול חקיקה כלשהו כמו הארכה של זיכיון ערוץ 10 לתקופת ביניים אבל רק אחרי שיוריד את הערוץ על הברכיים.
גם הארכת זיכיון לתקופת ביניים אינה אופציה פשוטה מכיוון שערוץ 10 סוחב על גבו חוב מיידי של 33 מיליון שקל לרשות השנייה עבור דמי זיכיון. ללא משקיע הוא בוודאי לא יוכל לכסות את החוב, ולא בטוח שמשקיע ירצה להיכנס לענף כל עוד אין פיצול בערוץ 2. בסופו של דבר החלופה של הפיצול היא הטובה ביותר, על פי כל הגורמים בענף, אלא שנתניהו יכול לחכות איתה עד שערוץ 10 ימות סופית.
ערוץ 10 נערך לקרב
בערוץ 10 הגיבו בסוף השבוע בחריפות על ההחלטה של נתניהו. "אסור להיכנע ללחצים האדירים שמפעילים גורמים בעלי השפעה בערוץ 2", אמר גורם בכיר בערוץ 10. הבכיר מתייחס לפגישות שקיים נתניהו עם בעל השליטה בזכיינית רשת אודי אנג'ל ועם מנכ"ל חברת חדשות 2 אבי וייס. רשת התנגדה נחרצות לפיצול המוקדם כמו גם חברת חדשות 2, שיו"ר הדירקטוריון שלה תמי רווה הזהירה מפגיעה בכוחה של חברת החדשות ופירוקה.
הבכיר התייחס גם לתסריט העולה מהחלטת נתניהו לתקוע את הצעת החוק. "חזרה לימי המונופול שבהם יש ערוץ מסחרי אחד ומהדורת חדשות אחת, תשרת אך ורק את בעלי ההון שמחזיקים בערוץ 2 ואת מי שיאכל מידם", אמר הבכיר. לדבריו, "הציבור יפסיד, היצירה המקורית תפסיד, ומחירי הפרסום יעלו לרמתם בשנות התשעים. הממשלה נאבקת במונופולים ואנחנו משוכנעים שהיא לא תיתן את ידה להקמת מונופול ישן־חדש. מונופול זה דבר רע, ומונופול בתקשורת זה מסוכן".
ערוץ 10 צפוי לעלות מדרגה בזמן הקרוב בכל הנוגע למאבק להישרדותו. לכן, כמו במאבק הקודם של הערוץ על חייו לפני כשנתיים, אנו שוב צפויים לראות את עובדיו יוצאים לרחובות ועושים שימוש במסך כדי לגייס תמיכה ציבורית.