ועדי העובדים נערכים להחרמת תווי הקנייה, ודורשים ערבויות
זאת בעקבות הקריסה האפשרית של רשת מגה ואי הבהירות בנוגע לתווי הקנייה שהיא מנפיקה; אולם הוועדים החליטו להפסיק לרכוש גם את התווים של הרשתות האחרות
בעקבות הקריסה האפשרית של רשת מגה ואי הבהירות בנוגע לתווי הקנייה "רב תו" ו"רב קארד" של הרשת, נערכים ועדי העובדים המבצעים חלק ניכר מרכישות התווים להחרימם. זאת עד לקבלת ערבויות מצד הרשתות המנפיקות את התווים. ההחלטה עולה מתוך סקר שערכה חברת ועדים, המרכזת את הפעילות הכלכלית חברתית של ועדי העובדים בישראל, בקרב חתך מייצג של ועדי העובדים.
- דירקטוריון רבוע כחול אישר מתווה משופר לנושי מגה
- רבוע כחול בוחנת הזרמה נוספת למגה
- עובדי מגה – החגיגות על הצלת הרשת היו מוקדמות
הסקר מצא כי כי בעקבות הכשלים במימוש תווי הקנייה של רשת מגה, וההכרזה האפשרית על חדלות פירעון, החליטו ועדי העובדים להפסיק לרכוש תווי קנייה, לא רק תווים של רשת מגה אלא של כל הרשתות.
הנפגעת המרכזית מחרם כזה אם יתממש, בעיקר בתקופה הנוכחית בה מתבצעות חלק ניכר מהעסקאות לקראת ראש השנה, היא רשת שופרסל המנפיקה את תו הזהב בהיקף שנתי של כמיליארד שקל בשנה. מגה אחראית לכ־600 מיליון שקל בשנה וישנן מנפיקות קטנות יותר.
מהסקר עולה עוד כי האפשרות היחידה שהוועדים ירכשו תווי קנייה היא רק אם יעמידו להם הרשתות המנפיקות ערבויות מתאימות למימושם באותה רשת ובחנויות השותפות בתו. הסקר חושף גם כי ועדי העובדים פנו להנהלות ולחשבים בארגונם שלא לרכוש לעובדים תווי קנייה ללא ערבות ליכולת מימושם לאורך כל חיי המדף של התווים.
בעניין זה מזכירים הוועדים כי העובדים משלמים על תווי הקנייה שהם מקבלים כשי לחג שווי מס של 30% בממוצע כך שהם שותפים לרכישה ולכן יש לתת להם הגנה על כספם. ועדי העובדים מוחים גם על ההפקרות והזלזול שלטענתם נוקטות הרשתות השותפות בתווי קנייה.