לא לקו אופ ישראל: ביהמ"ש סירב לבקשתה רכוש רק חלק מסניפי מגה
החברה גם ביקשה מבית המשפט לאסור על קבוצתו של שלום שמחון להגיש הצעה לרכישת הרשת, ולאחר מכן לחלקה
בית המשפט דחה היום (ה') את בקשת רשת קו אופ ישראל לאפשר לה לרכוש חלק מסניפי מגה, או לחילופין, למנוע מהקבוצה של שלום שמחון להגיש הצעה לרכישה. זאת בנימוק לפיו לא ניתן להשוות בין הצעה לרכישת כל הרשת כפי שמתכוונת לעשות הקבוצה של שמחון, גם אם בכוונת הקונים לחלקה לאחר מכן, לבין הצעה לרכישת חלק מהרשת. בית המשפט פרסם את החלטתו למרות שנאמני מגה לא העבירו את עמדתם לבקשת קו אופ ישראל.
כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", רשת קו אופ ישראל פנתה מוקדם יותר לבית המשפט המחוזי בלוד בבקשה לאשר לה להגיש הצעה לרכישת חלק מסניפי מגה, דבר ממנו חוששים עובדי מגה.
- ויקטורי מאשרת: מנהלת מגעים עם קארפור להכנסתה כשותפה - לצורך רכישת מגה
- "זה נקרא לעשות משהו מהמקפצה, כשלמטה 3,500 עובדים שייזרקו"
- רשות ההגבלים לנאמני מגה: רכישת הרשת בידי רמי לוי תפגע בצרכנים
הבקשה הוגשה בעקבות אישור בית המשפט המחוזי השבוע לקבוצת עשר הרשתות המאוגדות תחת שמחון לרכוש את מסמכי המכרז ולהגיש הצעה לרכישת מגה, מתוך כוונה לחלקה לאחר מכן ביניהן. במסגרת הבקשה העלתה קו אופ ישראל חלופה ולפיה יאסור בית המשפט על קבוצתו של שמחון להגיש הצעה לרכישת הרשת.
הבקשה של קו אופ ישראל הוגשה לאחר שבחודש ינואר הודיעה הרשת לנאמני מגה כי ברצונה לרכוש חלק מהרשת ושופטת בית המשפט המחוזי עירית וינברג נוטוביץ קבעה כי על הנאמנים להעביר באופן מיידי את עמדתם לבקשה.
קו אופ ישראל מפעילה כ-40 חנויות שכונתיות ועוד כ-130 חנויות בזכיינות במרחב הכפרי ברחבי הארץ. הרשת לא השתתפה במכרז עד היום, שכן תנאי המכרז הוגבלו, כך שרק מי שהתעניין ברכישת הרשת כמקשה אחת, היה זכאי להשתתף.
כניסתה של קבוצת הרכישה בהובלת השר לשעבר שמחון, שינתה את המצב, שכן מדובר במספר רב של חברות, המעוניינות לחלק ביניהן את סניפי מגה, ובכך להפר את תנאי הסף שנקבע על ידי הנאמנים ואושר על ידי בית המשפט, של שמירה על מגה כמקשה אחת. במצב הנוכחי, ביקשה קו אופ, הזדמנות שווה למציעים האחרים, ואת האפשרות להתמודד על רכישת חלק מסניפי מגה. החברה ציינה בבקשתה כי היא מעסיקה למעלה מ-1,000 עובדים תחת הסכמי עבודה קיבוציים ומציעה לעובדי מגה בסניפים שיירכשו על ידה עבודה בהתאם לאותם הסכמים הקיבוציים.
המכרז למכירת מגה נדחה אתמול בפעם הרביעית וצפוי להיסגר מחר בצהריים. עד כה רק הגיש רמי לוי הצעה לרכישת הרשת בתמורה ל-150 מיליון שקל. במקביל פנו נאמני מגה לרשות ההגבלים וטענו בפניה כי חוות דעתה, לפיה רכישת מגה על ידי לוי תפגע בצרכנים היא "מזיקה לתהליך המכירה".
ההערכות הן כי קבוצתו של השר לשעבר שמחון תגיש מחר את ההצעה וכך גם רו"ח נבון חונה המנסה לגבש מודל זכיינות באמצעות מנהלי סניפי מגה שיהפכו להיות בעלי הרשת.
עם זאת, שמחון מתקשה לגבש הצעה ריאלית. בהתמחרות שערך אתמול באולמי דימול בהשתתפות עשרת הקמעונאים, לא מצא שמחון קונים לכ-40 סניפי מגה. בעקבות כך ונוכח סכומים נמוכים שהיו מוכנים הקמעונאים להציע עבור הסניפים, הסתכמה התמורה המצטברת ב-138 מיליון שקל, סכום נמוך שלא יאפשר לקבוצה לגבור על מציעים אחרים. הקושי של הקבוצה נובע בין היתר מכך שהיא מבוססת על שלושה שחקנים בינוניים ובהם ויקטורי, יוחננוף ומחסני השוק, בעוד שהשאר הם קמעונאים קטנים שיתקשו לרכוש מקבץ גדול של סניפים בבת אחת.