בלעדי לכלכליסט
שטראוס והאייר ישקיעו 190 מיליון שקל במפעל מטהרי מים בסין
חברת המים של שטראוס והאייר מקימה מפעל ראשון בבעלותה, שיאפשר שליטה על הייצור שנעשה כיום אצל קבלני משנה. מנכ״ל שטראוס מים: "יש חשיבות לטיהור מים, במיוחד באזור שבו התפרצה הקורונה"
קבוצת שטראוס מעמיקה את השקעותיה בסין למרות מגפת הקורונה. ל"כלכליסט" נודע כי יצרנית מטהרי המים הביתיים האייר שטראוס ווטר, שבבעלות משותפת של קבוצת שטראוס (49%) והאייר (51%), תשקיע 190 מיליון שקל בבניית מפעל חדש בסין להרכבת המטהרים.
- "בלי תעשיית מזון מקומית הקטסטרופה תגיע"
- שטראוס תספק לבתי החולים מכשירי חיטוי המבוססים על תמי 4
- מותג אלפרו עובר לשטראוס, שסטוביץ' נשארת עם השוק המוסדי
המפעל יוקם בעיר צינגדאו שנמצאת במזרח סין. מפעל זה יהיה הראשון בבעלות החברה, שעד כה ייצרה והרכיבה את מוצריה אצל קבלני משנה בשוק הסיני. המפעל החדש מבטיח אי־תלות בספקים חיצוניים ויכולת שליטה טובה יותר על איכות הייצור. המפעל ישתרע על שני מפלסים בשטח של 31 אלף מ״ר. הבנייה צפויה להתחיל בימים הקרובים ולהימשך כשנה. "בתקופה שבה נושאים של היגיינה ובטיחות מזון חשובים מתמיד, יש חשיבות למערכות טיהור מים, במיוחד באזורים שבהם היתה התפרצות של מחלת הקורונה”, אומר רונן זוהר, מנכ”ל שטראוס מים, האחראי על הפעילות בסין. “ההשקעה ביכולות ייצור פנימיות, ביכולות פיתוח וביכולות הנדסיות תאפשר לחברה גמישות רבה יותר וייצור מוצרים חדשניים, הגעה מהירה יותר לשוק והשקת מוצרים באיכות גבוהה".
חברת האייר שטראוס ווטר (HSW) הוקמה ב־2010 כשיתוף פעולה בין חברת שטראוס מים ויצרנית מוצרי החשמל האייר במטרה להיכנס לתחום מטהרי מי ברז ביתי בסין, והתבססה על הצלחתה של החברה־הבת תמי 4, ששולטת כמעט בלעדית בשוק מטהרי המים בישראל. בנוסף, אזרחי סין נזקקים לפתרונות טיהור מים בגלל איכות המים הגרועה במדינה. מכירות התחום בסין מוערכות בכ־6 מיליארד דולר בשנה. הפעילות בסין גרמה לשטראוס בשנים 2015-2011 הפסד של כ־223 מיליון שקל, לאחר שהתברר כי אסטרטגיית הכניסה שלה לשוק, עם מוצרי פרימיום, היתה שגויה. רק לאחר כמה שנים של פעילות והתאמה לשוק הסיני, החברה הציגה צמיחה של כ־%35 במכירות בין 2014 ל־2019.