$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט - אהוד שפירא - גם יו"ר פסגות וגם מנהל קרן פרטית שתגייס הון מהמוסדיים

שפירא מקיים כיום פגישות עם מוסדיים לקראת גיוס של 100 מיליון דולר לקרן גאיה שהקים. שפירא: "הכוונה של הקרן היא להשקיע בחברות קטנות שנקלעו למשבר ולנהל אותן. זה לא מתנגש עם התפקיד שלי בפסגות. אני יודע להיזהר מניגודי עניינים"

גולן חזני 06:5517.01.12

אהוד שפירא, יו"ר בית ההשקעות פסגות, יוצא לגיוס של 100 מיליון דולר לקרן ההשקעות גאיה שהקים באופן פרטי. ל"כלכליסט" נודע כי שפירא מקיים בימים אלה מצגות לגופים מוסדיים ופרטיים לגיוס הסכום, יחד עם שותפיו לקרן, לינדה בן־שושן ועו"ד עופר שפירא.

 

קרן גאיה הוקמה לפני כמה חודשים על ידי שפירא במטרה לרכוש שליטה בחברות לא גדולות שנקלעו למשבר. בעבר ניסתה הקרן לרכוש את השליטה בחברות רבינטקס וויטה פרי גליל, כאשר ברבינטקס נקלעה הקרן לעימות משפטי עם בעלי השליטה אבי ורטהיים.

 

מודל הקרן היה אז של קלאב־דילס - כלומר, קבוצת משקיעים שהוקמה לגיוס ההון לכל עסקה בנפרד לאחר שהקרן ביצעה אותה (בדומה למודל של קרן רונקו של רון פאינרו וקובי שלום). אלא שלאחרונה החליטו השותפים לשנות את מודל הקרן ולהפוך אותה לקרן רגילה שתגייס את הסכום המדובר, תוך שאיפה להגיע אף לסכום גבוה יותר, לאור ההערכה שנוצרו הזדמנויות בשווקים.

 

אהוד שפירא ועופר שפירא הקימו את הקרן עם חיים רומנו, שפרש מהקרן עם מינויו למנכ"ל פרטנר. רומנו הוחלף בידי לינדה בן־שושן, שכיהנה בתפקידים בכירים בבנק דיסקונט ושימשה בעבר כמנכ"לית בית ההשקעות הדס־ארזים. עופר שפירא ליווה בשנים האחרונות מחזיקי אג"ח בשורה של הסדרים מול חברות ציבוריות.

 

"הכוונה שלנו היא לרכוש חברות קטנות בשווי 6–20 מיליון דולר, שעוברות מתחת לרדאר של הבנקים", הסביר אהוד שפירא ל"כלכליסט".

 

"אנחנו מתעניינים בחברות שנגמר להן ההון, או שהבעלים לא יכולים לסייע יותר. הכוונה היא להזרים הון לחברה שידלל את בעלי המניות הקיימים, תוך קבלת השליטה בחברה והחלפת הדירקטוריון וההנהלה, בניסיון להבריא את החברה.

 

"לא נעסוק בחברות ציבוריות אלא בגופים פרטיים קטנים שהמערכת הבנקאית מתקשה לתת להם את תשומת הלב הנאותה. לא מדובר בחברות כמו טאו, למשל, שעומדות במרב תשומת הלב של המערכת הבנקאית אלא חברות קטנות".

 

קרנות שרוכשות חברות במשבר אינן נפוצות במיוחד בארץ, וכיום קיימות קרנות בודדות שפועלות בתחום זה, כמו קרן פייט שנמצאת ככל הנראה בסוף דרכה. "בכל העולם חובות כאלה מוסדרים מחוץ למערכת הבנקאית: או שמוכרים את החוב לקרן או שבא מישהו ומדלל את הבעלים. בארץ התחום הזה עדיין לא התפתח", אמר שפירא.

 

נושא ניגוד העניינים בין תפקידו בפסגות לקרן צפוי להעסיק גופים בשוק ההון, שכן פסגות משקיעה בין היתר גם בקרנות השקעה וכן בחברות ציבוריות קטנות, אולם שפירא מבהיר כי הוא לא ינהל את הקרן. "הקרן תנוהל על ידי בן־שושן ואני אשב בוועדת ההשקעות. זה לא מתנגש עם התפקיד שלי בפסגות. לא נתעסק עם חברות ציבוריות, ואני יודע להיזהר מניגודי עניינים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x