בלעדי לכלכליסט
אם המגעים יבשילו לעסקה: הנפקת האג"ח של סקיילקס בספק
בן־דב התכוון לשעבד את מניות פרטנר החופשיות שבידיו למשקיעים במסגרת הנפקה של כחצי מיליארד שקל, אולם אם ייחתם ההסכם למכירת השליטה בפרטנר הוא אמור להעביר את המניות לסבן
כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", עסקת פרטנר־סבן צפויה להיחתם השבוע, כשאתמול הגיעה שורה של עורכי דין להונג קונג לאור ההבנות בין האצ'יסון לאדם צ'זנוף, מנכ"ל קבוצת סבן, על הלוואתה של האצ'יסון.
עורכי הדין שיצאו הם מיקי צלרמאייר, דוני טולידנו וליאור אורן ממשרד צלרמאייר פילוסוף המייצגים את חיים סבן, יוסי אברהם המייצג את סקיילקס, רונה ברגמן ממשרד גרוס־קלינהנדלר־חודק־הלוי־גרינברג המייצגת את בן־דב, וכן אילנית לנדסמן־יוגב, עירית רוט ואסף נחום ממשרד הרצוג־פוקס־נאמן המייצגים את האצ'יסון. גם דן אלדר, נציג האצ'יסון בישראל נמצא בהונג קונג. סקיילקס לא תודיע על ביטול הגיוס בטרס ייחתם ההסכם עם סבן והאצ'יסון, וזאת כדי לשמור על שתי האופציות פתוחות.
במסגרת מתווה העסקה, סבן אמור לקחת על עצמו את ההלוואה שהעמידה האצ'יסון לפרטנר כחלק מהתשלום לבן־דב. ההלוואה של 300 מיליון דולר תירכש בכ־290 מיליון דולר ותתפרס לשש שנים החל מהשנה הבאה, עד 2019, כשל"כלכליסט" נודע כי האצ'יסון תהפוך את הריבית בהלוואה מדולרית לשקלית, ושיעורה צפוי לעמוד על כ־2%–3% לשנה. המעבר לריבית שקלית הנו בשל העובדה שרווחיה של פרטנר שקליים.
פריסה של שש שנים להלוואה טומנת בחובה תספורת של כ־60–70 מיליון דולר להאצ'יסון, בעוד שמחזיקי האג"ח אמורים לפי ההסכם לקבל את מלוא חובם. מצבם של המחזיקים הקצרים טוב יותר משל הארוכים מאחר שתמורת העסקה תשמש לשירות ההתחייבויות בטווח הקצר.
כמו כן, במסגרת העסקה, בן־דב צפוי לקבל לידיו את פעילות סמסונג שאותה ייצוק לשלד הבורסאי תפוז. במסגרת המהלך מקווה בן־דב להציף ערך בסמסונג ולהכניס שותף לחברה. הפעילות בסמסונג מניבה רווחים של כ־130 מיליון שקל בשנה, ובן־דב מקווה להשיג בעסקה שווי של כ־800 מיליון שקל.