בלעדי לכלכליסט
פסגות יתנגד לשכר של יו"ר החברה לישראל
אלשטיין מבקש לחדש את תנאי שכרו בתוספת אופציות בשווי 25 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי הגופים המוסדיים ביקשו לקבל מהחברה טבלת השוואה בין שכרו לשכר בכירים בחברות מקבילות, אך סורבו
פסגות, בית ההשקעות הגדול בישראל שמחזיק כ־1.75% ממניות החברה לישראל, יתנגד לאישור תנאי העסקתו של אמיר אלשטיין, יו"ר דירקטוריון החברה. אלשטיין מבקש לחדש את תנאי שכרו בתוספת אופציות בשווי 25 מיליון שקל, ערב כניסת חוק שכר הבכירים לתוקף. החוק קובע לראשונה כי שכר מנהלים שכירים יובא לאישור רוב בעלי מניות המיעוט בחברה.
- מנכ"ל דש־מיטב הממוזג יבקש מיוזמתו אישור לשכרו
- הוכחות ראשונות לכך שמדיניות שכר הבכירים יכולה להיראות אחרת
פסגות, בניגוד לרוב הגופים המוסדיים האחרים בישראל, לא משתמש בשירותי חברת הייעוץ אנטרופי, שטרם החליטה כיצד תמליץ למוסדיים להצביע בנושא. עם זאת, כשבוחנים כיצד המליצה חברת הייעוץ כשנשלטה על ידי בנק הפועלים ביחס לאישור תנאי העסקתו המקוריים של אלשטיין בספטמבר 2010, נראה כי גם כעת על אנטרופי להתנגד לשכר שמבקש אלשטיין.
באותה עת הצביעו פסגות, מנורה, כלל פיננסים, אקסלנס ומיטב נגד אישור חבילת התגמול לאלשטיין. אך מכיוון שדי ברוב רגיל כדי לאשר את תנאי השכר, אלו אושרו ברוב גדול של בעלי השליטה בחברה. חברת הייעוץ, שנקראה אז פועלים סהר, נימקה את התנגדותה בהשוואת חבילת שכרו של אלשטיין לנתוני שכר בקרב חברות נוספות שנכללות במדד ת"א־25 שבהן מכהן יו"ר פעיל. היא אמנם מצאה כי שכרו נע סביב הממוצע, אך העלות לא כללה בונוס בעוד שבחברות ההשוואה נכלל מרכיב הבונוס. משמעות הדבר, כך הסבירה פועלים סהר, כי אם יוענק לאלשטיין הבונוס (שאמנם הוענק לו) הוא יגרום לחבילת שכרו להיות ברף העליון של חבילות השכר בשוק.
ל"כלכליסט" נודע כי הגופים המוסדיים, ובהם פסגות, ביקשו לקבל מהחברה לישראל טבלת השוואה בין שכרו של אלשטיין לבכירים אחרים בחברות מקבילות, אך החברה סירבה להעביר השוואה כזו. זו גם אחת הסיבות שמובילה את פסגות להתנגדות הצפויה לחבילת השכר. סיבה נוספת שהביאה להתנגדות של פסגות היא שהמענק שאותו עשוי אלשטיין לקבל הוגבל בתקרה בגובה 8 מיליון שקל - תקרה הגבוהה מזו שקבועה במדיניות של פסגות לגבי שכר בכירים בחברות באותו סדר גודל.
בנוסף, פיצויי הפרישה שמבקש אלשטיין אינם מוגבלים בתקרה כלשהי ועלולים לעבור את התקרה הקבועה במדיניות של פסגות. סיבה נוספת להתנגדות פסגות היא שהאופציות של אלשטיין כוללות מנגנון הבשלה מיידי במקרה של שינוי שליטה בחברה - דבר שאינו מקובל על פסגות.
כך או כך, הצבעת המוסדיים באסיפה ממילא לא תהיה רלבנטית משום שעד שחוק שכר הבכירים ייכנס לתוקף, די באישור בעלי השליטה כדי להכשיר כל חבילת שכר לבכירים ולבעלי מניות המיעוט אין כל השפעה.