אאורה נערכת למכירת דירות ב־1.5 מיליארד שקל
פחות משנה לאחר הסדר החוב, החברה מתכננת לשווק בשנה הקרובה 600 יחידות דיור. המנכ"ל אטרקצ'י: "לא פוסל גיוס אג"ח בעתיד"
לאחר שהשלימה את הסדר החוב בתחילת 2012, חברת הנדל"ן אאורה, שבשליטת יעקב אטרקצ'י שמשמש גם כמנכ"ל, נערכת להרחיב את פעילותה באופן משמעותי. כבר במהלך 2013 מתכנן אטרקצ'י לשווק 600 יחידות דיור בהיקף כולל של כ־1.5 מיליארד שקל.
יעד המטרה הראשון של אטרקצ'י הוא העיר חולון, שם צפויה החברה להקים כ־400 יחידות דיור בהיקף מכירות כולל של כ־800 מיליון שקל. אאורה מתכננת לבנות בעיר חמישה מגדלים, כשעבור שניים מתוכם יחל הליך השיווק כבר בחודש הקרוב. "אנו רואים בחולון יעד מרכזי לפעילות החברה בשנים הקרובות וזאת בזכות מיקומה האטרקטיבי ביחס לתל אביב, החינוך האיכותי והפיתוח הסביבתי", סיפר אטרקצ'י ל"כלכליסט".
הפרויקט הראשון בחולון יכלול 66 יחידות דיור במגדל בן 18 קומות. הפרויקט השני יכלול 80 יחידות דיור במגדל בן 22 קומות. שאר יחידות הדיור צפויות לצאת לשיווק במהלך 2013 בערים יהוד, פרדס חנה ובמושב מצליח.
חברת אאורה החדשה שונה מזו מאאורה מודל 2011. במסגרת הסדר החוב רכש אטרקצ'י את חלקם של בעלי השליטה האחרים צליח ומשעולי וכך הפך לבעל השליטה היחיד באאורה (83%), כשיתרת המניות נמצאות בידי הציבור.
במה שונה אאורה של אטרקצ'י מאאורה של משעולי וצליח?
"אני מוטה לישראל, אני מאמין בנדל"ן למגורים בארץ. אני לא הולך להשקיע כסף חדש במזרח אירופה. אני חושב שזאת טעות. ברגע שהחברה עברה לבעלותי, החלטנו לנקוט באסטרטגיה של צמצום פעילות הנדל"ן במזרח אירופה לאפס פעילות".
בחודש הבא יתכנסו בעלי האג"ח של אאורה, כדי להחליט האם למנות חוקר שיבחן את תקינות פעילותה של החברה בטרם הועברה השליטה לידיך. אתה חושש?
"הדבר לא קשור אליי או לחברה הנוכחית. אנחנו לא צד לעניין הזה ולא מעורבים בזה. במסגרת ההסדר, הנושים לא הסכימו לתת שיפוי לבעלי השליטה הקודמים. יכול להיות שבעלי האג"ח חושבים שצריך לחקור כמה דברים, וכנראה שיש להם את סיבות שלהם. בכל מקרה, אנחנו לא קשורים לזה".
האם אתה בקשר עם משעולי וצליח?
"לא. בחברה החדשה לא קלטנו שום נושא משרה מאאורה השקעות הישנה. אני מאמין שאנשים שהיו שותפים לחדלות פירעון צריכים ללכת הביתה - אני רוצה שהכל יהיה נקי".
יכול להיות שאאורה תנצל את ההתעוררות בשוק האג"ח ותנסה לגייס גם היא אג"ח מהציבור?
"אני בהחלט לא פוסל את זה, אנחנו נעקוב אחר תנאי השוק ונבחן אותם. החברה כיום בתנופה ואם נרצה להתרחב והשוק יאפשר, בהחלט נשקול את זה בחיוב. עבור הפרויקטים הקיימים כבר הזרמנו כסף, אך כעת השוק עדיין לא מספיק אטרקטיבי עבורנו. אני לא אוהב לגייס כסף בריביות גבוהות".