בריינסוויי: טיפול במכשיר החברה בתדירות גבוהה יעיל בגמילה מעישון
לפי החברה, 84% מהמטופלים שטופלו באמצעות ה-Deep TMS והפסיקו לעשן בתום הניסוי התמידו בהפסקת העישון גם כחצי שנה מאוחר יותר; לפני כשבועיים החברה בניהולו של עוזי סופר, קיבלה אישור מנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) לטיפול במכשיר ה-Deep-TMS של החברה בחולי דיכאון
חברת בריינסווי דיווחה היום (ה') לבורסה על תוצאות ניסוי שערכה במכשיר החברה, Deep TMS, במטרה לגמול מעישון חולי מחלת ריאות כרונית-חסימתית (COPD) - מחלה הנגרמת לרוב מעישון כבד או מחשיפה מוגברת לעשן וזיהום אוויר.
בניסוי שנערך במרכז הרפאוי באר-יעקב על ידי החוקר הראשי פרופ' פנחס דנון, השתתפו 115 מטופלים שחולקו לשלוש קבוצות - טיפול דמה, טיפול בתדירות נמוכה וטיפול בתדירות גבוהה, כאשר מחצית מהנבדקים בכל קבוצה נחשפו לפני כל טיפול לעירור (cue) הגורם לכמיהה זמנית לעישון. טיפול העירור נעשה על ידי הדלקת סיגריה ליד המטופל וזיהוי האזורים במוח אשר נמצאים למעשה במצב של אקטיבציה.
- בריינסווי קיבלה אישור FDA לטיפול בדיכאון במכשיר ה-DEEP TMS
- בריינסווי: "הרבעון נחתום על הסכם הפצה בארה"ב ולאחריו נצא להנפקה בנאסד"ק"
- שווי אחזקות בכירי בריינסוויי בחברה קפץ ל־250 מיליון שקל
מתוך המשתתפים שהחלו בטיפול, 78 נבדקים סיימו את תקופת הטיפול (מתוכם 32 שטופלו בתדירות גבוהה, 14 נבדקים שקיבלו טיפול בתדירות נמוכה ו- 32 נבדקים אשר קיבלו טיפול דמה).
המדד הראשי של הניסוי להערכת יעילות הניסוי היה ירידה בצריכת הסיגריות בתום הטיפול לפי דיווח עצמי של המטופל ומדידת רמות קוטינין (מטבוליט של ניקוטין) בדגימות שתן.
מתוצאות הניסוי עולה כי בקבוצות שקיבלו טיפול בתדירות גבוהה נצפתה תגובה משמעותית (הפחתה של לפחות 50% בצריכת הסיגריות) באחוז גבוה יותר של מטופלים בהשוואה לטיפול הדמה. בקבוצה שקבלה טיפול בתדירות גבוהה ונחשפה לפני לטיפול עירור נצפתה תגובה משמעותית בכ-81% מהמטופלים, לעומת הקבוצות שקיבלו טיפול בתדירות נמוכה או טיפול דמה אשר שם נצפתה תגובה ב-12% - 29% מהנבדקים. כמו כן לא נצפה הבדל בין קבוצת הנבדקים אשר קיבלה טיפול בתדירות נמוכה לעומת קבוצת הנבדקים אשר קיבלה טיפול דמה.
עוד נמסר מבריינסווי כי הפסקת עישון מוחלטת נצפתה באופן מובהק באחוז גבוה יותר של מטופלים בקבוצת הנבדקים אשר קיבלה טיפול בתדירות גבוהה, לעומת קבוצה אשר קיבלה טיפול דמה.
בשורה התחתונה נמסר מהחברה כי מניתוח תוצאות המעקב שהתקבלו עד כה (ביחס ל- 49 נבדקים), נמצא כי 84% מהמטופלים בקבוצה שטופלה בתדירות גבוהה בצירוף עירור להגברת הכמיהה לסיגריות, אשר הפסיקו לעשן בתום הניסוי ואשר חלפו ששה חודשים מתום הטיפול בהם, התמידו בהפסקת העישון.
לפי החברה הטיפול בתדירות הגבוהה נמצא באופן מובהק טוב יותר מהטיפול בתדירות הנמוכה ומטיפול הדמה, הן על פי דיווח של מספר סיגריות והן על פי רמות הקוטינין בדגימות השתן.
לפני כשבועיים החברה בניהולו של עוזי סופר, קיבלה אישור מנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) לטיפול במכשיר ה-Deep-TMS של החברה בחולי דיכאון, שטיפול תרופתי לא הביא לשיפור במצבם.