"כל עוד ריבית בנק ישראל לא תעלה - מחירי הדירות לא יירדו"
כך לפי לידר שוקי הון שהתייחסו לפרישה של נגיד בנק ישראל בשבוע שעבר וכתבו כי "מדיניותו של פישר גבתה מחיר בדמות ניפוח מחירי הדיור עד למצב בועתי בעיקר כתוצאה מריביות נמוכות"
כל עוד לא תהיה עלייה בשער הריבית בישראל - לא תורגש ירידה במחירי הדיור. כך כותבים כלכלני לידר שוקי הון בסקירתם השבועית על רקע הודעת הפרישה של סטנלי פישר בשבוע שעבר וההחלטה של בנק ישראל להשאיר את הריבית ללא שינוי על 1.75%.
בלידר טוענים כי מודל מחירי הדיור של בנק ישראל מראה ששני שליש מעליית מחירי הדיור משנת 2008 מוסברים על ידי המדיניות המוניטרית. "המדיניות של בנק ישראל לא צפויה להשתנות בעקבות עזיבתו של פישר. למרות אי הוודאות לגבי מחליפו, נתניהו מודע לחשיבות של בחירה בדמות אמינה, עצמאית בעלת ניסיון מוניטרי, וישאף למנות כלכלן מוערך עם גישה מוניטרית דומה לזו של פישר", כותבים בבית ההשקעות.
בלידר מציינים את השפעת במדיניות המוניטרית של פישר על מחירי הדיור וכותבים כי "ההשפעה הגדולה של פישר היה בהפעלת כלים מוניטריים רבים בעת כניסה למיתון העולמי בסוף 2008. אולם, מדיניותו של פישר גבתה מחיר בדמות ניפוח מחירי הדיור עד למצב בועתי כתוצאה, בעיקר, מריביות נמוכות".
בלידר מתייחסים למחליף של פישר וכותבים כי "יתכן שמחליפו של פישר ינהיג מדיניות מוניטרית פחות תנודתית עם פחות שינויים תכופים בריבית. בכל שנה שפישר כיהן כנגיד הריבית זזה לפחות ב- 100 נקודות בסיס (כ-1%) בתוך השנה. לא ברור אם עודף פעלתנות ותנודתיות בתחום הריבית תרם לעידוד הצמיחה".
בהודעת הריבית שפרסם בנק ישראל לפני כשבוע צויין כי סעיף הדיור במדד המחירים, שמתבסס על מחירי שכר הדירה, עלה בדצמבר ב-0.4% והשלים עלייה שנתית מצטברת של 3.3% לעומת עלייה שנתית של 2.8% בדיווח הלמ"ס מהחודש הקודם. עוד הזכיר הבנק כי הרמה המצטברת של התחלות הבנייה ב- 12 החודשים שהסתיימו באוקטובר עומדת על 39,626, וכי היא צפויה להמשיך לבוא לידי ביטוי בגידול בהיצע הדירות.