סקיילקס הודיעה על ביטול המו"מ למכירת פעילות סמסונג לתפוז
זאת, לאחר שהמשא ומתן לא הגיע לכדי הסכם מחייב. מדובר בפעם הרביעית שסקיילקס נכשלת בניסיון להכניס שותף לזיכיון הפצת ציוד הקצה מתוצרת סמסונג
אחרי שלושה ניסיונות כושלים להכניס שותף לזיכיון להפצת ציוד הקצה מתוצרת סמסונג, נראה שבסקיילקס התייאשו מהמאמצים לאתר שותף גם מבפנים. החברה שבשליטת אילן בן דב מסרה הערב (ב') על ביטול המשא ומתן למכירת פעילות סמסונג בישראל לתפוז - חברה ציבורית אחרת שבשליטתו של בן דב. זאת, לאחר שהמשא ומתן לא הבשיל לכדי הסכם מחייב "ולאור הזמן שחלף".
- בלעדי ל"כלכליסט": בן-דב שוקל למזג את פעילות סמסונג לתפוז לפי שווי של 600 מיליון שקל
- ניתוח "כלכליסט": הפתרון השאפתני של סקיילקס לפירעון חובותיה
- נחשף ב"כלכליסט": סקיילקס בוחנת העברת פעילות סמסונג לתפוז
כפי שנחשף ב"כלכליסט", במאי 2012 בחן בן דב את מכירת פעילות הסלולר בעסקת בעלי עניין האמורה לשקף שווי של 700-600 מיליון שקל לפעילות סמסונג הנרכשת.
מטרת מכירת פעילות שיווק מכשירי הקצה היא לסייע בפתרון הבעיות של סאני, תוך שמירה על השליטה בפעילות סמסונג. סאני נמצאת בהפרה מול המלווים, הבנקים ומחזיקי האג"ח.
נושא שהטיל עננה מעל פעילות השיווק הוא הסכם הזיכיון וההפצה שבין סקיילקס לסמסונג, שאינו קבוע ועל סקיילקס לחדש אותו מעת לעת. נכון להיום ההסכם עם סמסונג תקף עד סוף 2013.
על פי תזרים המזומנים החזוי של סקיילקס, פעילות שיווק מכשירי הקצה צפויה להזרים לסקיילקס 300 מיליון שקל ב-2013, מתוכם 113 מיליון שקל תזרים מהפעילות והיתרה אמורה היתה מהמכירה שבוטלה.