"טוב שלפיד מתנגד לעסקה - פוטאש התכוונה לשלם מחיר גבוה מדי על כיל"
כך עולה מדו"ח מיוחד של בנק ההשקעות הקנדי BMO על חברת פוטאש בצל המגעים למיזוג עם כיל הישראלית. אתמול אמר שר האוצר כי יתנגד בכל תוקף למיזוג בין החברות
"המשקיעים של חברת פוטאש מרוצים מההצהרה האחרונה של שר האוצר הישראלי, וזאת בשל העובדה כי הם סבורים כי החברה התכוונה לשלם מחיר גבוה מדי עבור כיל", כך עולה מדו"ח מיוחד של בנק ההשקעות הקנדי BMO על חברת פוטאש בצל המגעים למיזוג עם כיל הישראלית.
- נתניהו על המגעים של פוטאש למיזוג עם כיל: "המדיניות שלנו היא הבאת משקיעים זרים"
- פוטאש הקנדית וכיל במגעים למיזוג
- "המדינה מקבלת שקל על כל דיבידנד של 13 שקל בכיל"
לפי ההערכה של הבנק מניית פוטאש אף עשויה לעלות בימים הקרובים בשל הביטול הצפוי של העסקה. "למרות שהמיזוג עשוי להגדיל משמעותית את הנכסים של פוטאש, רוב המשקיעים בחברה התנגדו לעסקה ועכשיו הם צפויים להגדיל את השקעתם", טוענים בבנק.
"המחיר שעליו התכוונה לשלם פוטאש על כיל כפי שעולה מהדיווחים, גבוה מדיי. ייתכן כי החברה לא לקחה בחשבון את התמלוגים שתשלם החברה למדינה, הוצאות המס והוצאות העבודה", הוסיפו ב-BMO וקבעו את מחיר היעד של מניית פוטאש על 49 דולר - פרמיה של 25% על מחיר הסגירה של המניה אמש בוול סטריט.
אתמול, כאמור, לפיד התבטא לגבי אפשרות של מיזוג כיל ופוטאש הקנדית, ואמר כי יתנגד בכל תוקף למיזוג. "משאבי הטבע של ישראל הם נכס ציבורי והציבור הישראלי צריך להיות הראשון שייהנה מהם", כתב לפיד בהצהרה ששלח בדואר אלקטרוני.
בסוף אוקטובר נחשף ב"כלכליסט" כי חברת הכרייה פוטאש הקנדית, מנהלת מגעים עם מדינת ישראל כדי שתאשר לה לרכוש 100% ממניות כיל - שבשליטת משפחת עופר באמצעות החברה לישראל. מתווה המיזוג בין החברות הוא בעסקת מניות, ומחזיקי המניות של כיל היו צפויים לקבל מניות של פוטאש. עסקה זו היתה צפויה להפוך את החברה לישראל לבעלת כ-20% ממניות פוטאש.
לפוטאש, חברת הדשנים הגדולה בעולם, יש מידה של שליטה במחירי האשלג ועל כן היא משפיעה על ביצועיה של כיל.
בנק ההשקעות BMO נוסד ב-1817 ומשרתיותר מ-12 מיליון לקוחות ברחבי העולם ובמיוחד בצפון אמריקה.