נחשף בכלכליסט
עסקת ענק בביומד הישראלי: פרולור ביוטק נמכרת ב-480 מיליון דולר לאופקו
אופקו הינה חברת ביומד הנסחרת בבורסת ניו יורק. פיליפ פרוסט, יו"ר טבע, הוא גם בעל המניות הגדול בשתי החברות. פרוסט מחזיק ב-19.8% מפרולור וב-45.9% מהון המניות של אופקו. על המגעים הראשונים למכירת פרולור נכתב לראשונה ב"כלכליסט"
עסקת ענק לביומד הישראלי. חברת אופקו הלת' האמריקאית תרכוש את פרולור ביוטק הישראלית ב-480 מיליון דולר.
- מחפשות אחר התרופה שתסדר את העתיד
- פרולור שכרה את ג'פריס לאתר רוכש בשווי של 800 מיליון דולר
- המניה צנחה ב־21% בשנה? הבכירים יתוגמלו במיליונים
אופקו הינה חברת ביומד הנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר. החברה מתמקדת במוצרים לגילוי, מניעה וטיפול במגוון רחב של מחלות. לחברה 3 תרופות לשווקים גדולים הנמצאות בניסויי בשבל שלישי.
על-פי תנאי הסכם המיזוג, תרכוש אופקו את מניות פרולור תמורת 7 דולרים למניה, או 0.9951 מניית אופקו על כל מניית פרולור. החברות מצפות שהעסקה תושלם במחצית השניה של 2013.
פיליפי פרוסט, יו"ר טבע, הוא גם בעל המניות הגדול בשתי החברות. פרוסט מחזיק ב-19.8% מפרולור וב-45.9% מהון המניות של אופקו. ד”ר ג’יין הסיאו, לשעבר סגנית יו”ר איווקס שבשליטת פרוסט וכיום סגנית יו”ר אופקו מחזיקה ב-3.4%. פרוסט מחזיק עוד ב־1.5% ממניות טבע.
פרולור עושה שימוש בטכנולוגית ה־CTP המוגנת בפטנט, בעיקר לפיתוח גרסאות ארוכות טווח של תרופות קיימות. מוצר הדגל של החברה הנמצא בשלבים קליניים מתקדמים הוא גרסאות ארוכות טווח של הורמון גדילה אנושי. בנוסף מפתחת החברה גרסאות ארוכות טווח של פקטורים לטיפול בהמופיליה, וגלוקגון לטיפול בסוכרת ובהשמנת יתר, שכולם נמצאים בשלב הפיתוח הפרה קליני.
הנכס העיקרי של פרולור הן זכויות פיתוח ומסחור שאותן קיבלה מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס שבארה"ב על טכנולוגיית ה־CTP, שבאמצעותה קושרים חלבון קצר (פפטיד) לחלבונים תרופתיים קיימים, מייצבים אותם בדם ומאריכים את משך פעילותם, מבלי להגדיל את הנזק שהם גורמים לגוף ומבלי להקטין את הפעילות הביולוגית שלהם.
ד"ר אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה והמסחר התייחס לעסקה: "תעשיית הביוטק הישראלית צומחת בשנים האחרונות בצורה מרשימה. חברות רבות שקיבלו סיוע מהמדען הראשי, כדוגמת חברת פרולור, מצליחות להגיע לבשלות. שלב הבגרות של החברות באה לידי ביטוי גם באישורי ה-FDA שקיבלו לאחרונה חברות ישראליות כמו בריינסווי ופרוטליק. עסקאות מסוג זה שהתבשרנו עליהן הבוקר מעידות על התבגרות התעשייה והפוטנציאל הגלום בה. אנו נמשיך להגביר את הפעילות של חברות רב לאומיות ומשקיעים זרים בשוק הביו הישראלי מתוך הבנה שהנוכחות הזו מסייעת רבות".
בלעדיות באירופה
במרץ האחרון קיבלה פרולור, המנוהלת על ידי שי נוביק, אישור פטנט בארה"ב להורדת רמות שומן באנשים על ידי שימוש בתרופת הורמון הגדילה ארוך הטווח. הפטנט החדש חיזק את תיק הקניין הרוחני של תרופת הורמון הגדילה ארוך הטווח של פרולור, שמתוכננת להיכנס לניסוי קליני שלב 3 בהמשך השנה, לאחר שפרולור השלימה בהצלחה ניסוי שלב 2 בהורמון הגדילה ארוך הטווח שלה בחולים מבוגרים.
חודש קודם לכן קיבל הורמון הגדילה ארוך הטווח של פרולור מעמד תרופת יתום באירופה, שמשמעותו היא שחברת הביומד תקבל 10 שנים של בלעדיות בשיווק של תרופות הורמון הגדילה שלה באירופה.
עו"ד יעל ברץ, מנהלת המחלקה הבינלאומית בפירמת עוה"ד ברץ ושות', ניהלה בישראל מטעמה של אופקו את הרכישה.