$
בורסת ת"א

מנכ"ל מגדל שוקי הון: "לא חושב שנראה את הזרים חוזרים לישראל בקרוב"

מחזורי המסחר הנמוכים עלו לדיון בכנס בתי ההשקעות של דן אנד ברדסטריט; אסתר לבנון טענה כי בתי ההשקעות צריכים לעשות בדק בית, "התחרו בעיקר על המחיר"

ערן סוקול 16:2929.05.13
"אני לא חושב שנראה את הזרים חוזרים לישראל בקרוב", אמר רונן טורם, מנכ"ל מגדל שוקי הון בכנס של דן אנד ברדסטריט שנערך היום (ד'). "רק כאשר נעמוד עם הגב אל הקיר משהו ישתנה. עודף הרגולציה שמגיע מכל הכיוונים גורם לבורסה לאבד את האטרקטיביות שלה".

הקיטון במחזורי המסחר מעיב מצד אחד על הכנסות בתי ההשקעות ומצד שני הגברת ההגבלות הרגולטוריות מעמיסות עלויות תפעול. אלו יחד דוחפים למיזוגים בקרב בתי ההשקעות, כאשר הקיטון במספר השחקנים בשוק מחריף אף הוא את התופעה המדאיגה של התייבשות מחזורי המסחר. "לדעתי בשנתיים הקרובות לפחות שניים עד שלושה בתי השקעות נוספים ימוזגו", התריע אמיר איל, יו"ר אינפיניטי.

 

אסתר לבנון אסתר לבנון צילום: בלומברג

 

אסתר לבנון, מנכ"לית הבורסה, טענה כי בתי ההשקעות צריכים לעשות בדק בית, שכן שגו בהתנהלותם לאורך השנים האחרונות. "הבורסה בעד ריבוי שחקנים", אמרה לבנון. "אם לעשות אנלוגיה למקורות, ניתן לומר שבמהלך שבע השנים השמנות בתי ההשקעות התחרו על המחיר בעיקר. כיום, מי שנשאר בשוק הם בתי ההשקעות שהתרכזו במקצועיות. התחרות צריכה להיות על הערך המוסף, בית השקעות שיצליח בכך, יגרום מאיליו לציבור המשקיעים לעזוב את הנוחות שניתנת לו בבנק".

 

תופעת הסדרי החוב המתגברת בעת האחרונה נידונה אף היא בהרחבה, באי הכנס נשאלו מדוע לדעתם מפנה הציבור את זעמו כלפי הטייקונים ולא כלפי המוסדיים שנתנו להם את הכסף ללא בטחונות מתאימים. אמיר איל, שאל בציניות: "מה זה טייקונים? אין כאן אף טייקון במדינה זאת. זאת פארסה. אנשי עסקים שקיבלו כסף ומחקו אותו זה באמת ביזיון. הסיבה שהציבור לא מפנה את זעמו כלפי המוסדיים שנתנו את ההלוואות היא כי בשורה התחתונה הוא רואה בתצהיר התקופתי שנשלח כי אין נזק מהותי בפנסיה שלו. מעבר לכך, כשליש מהאנשים שניהלו בשנה שעברה את בתי ההשקעות נעלמו, הם לא כאן היום, זה כמו רשימת חיסול. אז על מי בדיוק הציבור יכעס? לעומת זאת אותם אנשי עסקים נשארו".

 

הפורום עסק במכלול הסיכונים והאתגרים העומדים בפני שוק ההון, מגמת המיזוגים והרכישות המאפיינת את הענף בעת האחרונה ומשקלה של דעת הקהל בהליך קבלת ההחלטות של גופים פיננסיים. חיים כהן, מנכ"ל קבוצת דן אנד ברדסטריט, הציף בפני הנוכחים נתונים מדאיגים. "מספר החברות שנמצאות בהסדרי חוב הוא גדול, קרוב ל-100 חברות ומספר החברות הציבוריות שמסתובבות וסוחבות הערת עסק חי עומד על כ-180 מתוך החברות הבורסאיות. זוהי כמות גדולה מידי של חברות, מדובר כאן על-30% מהחברות".

 

דרוג בתי ההשקעות של דן אנד ברדסטריט חושף כי מעמדו של בית ההשקעות פסגות בצמרת נשאר איתן. פסגות ממשיך להוביל זו השנה החמישית את דירוג בתי ההשקעות עם עלייה של 10% בסך הנכסים המנוהלים ב-2012. מיזוג בתי ההשקעות מיטב ודש איפקס הציב אותם במקום השני על חשבון אקסלנס נשואה שירד מקום אחד וסגר את השלישייה הפותחת של בתי ההשקעות בישראל. הזינוק החד ביותר נרשם לזכות בית ההשקעות אלטשולר שחם עם עלייה של למעלה מ-85% בסך הנכסים המנוהלים שדורג במקום החמישי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x