"לא זכורה לי ערבות נדיבה כל כך כמו במקרה של אילן בן דב"
כך לפי פרופ' צבי וינר, ראש ההתמחות במימון בביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, בחו"ד שהגיש בן דב לביהמ"ש בתיק הפירוק של טאו תשואות
- הפועלים: החשבון של בן-דב לא עוקל - מאחר שאין בו כסף
- לאומי ואילן בן דב הסכימו: ימונה כונס לפקדון של חב' א.בן דב השקעות
- לפירעון מיידי: לאומי משתלט על הנכסים של בן-דב
וינר קבע על סמך חישובים שערך בנוגע להתחיבויות החדשות שהעמיד בן דב בזמנו לטובת החברה, כי "שווי ההתחייבויות של אילן בן דב לטובת חברת טאו תשואות לאחר ביצוע ההסדר מול בנק לאומי בשנת 2009, גבוה באופן משמעותי מערכן טרום ביצוע ההסדר".
וינר ייעץ למספר גופים בקשר להערכת שווי ערבויות שונות, ומנסיונו הוא מציין כי "קיימים בארץ מקרים רבים בהם בעל שליטה נותן ערבות אישית לחובות של חברות בהן הוא שולט אך לא זכורה לי דוגמה במשק הישראלי של ערבות נדיבה ובהיקף כה גדול כמו במקרה של אילן בן דב".
עפ"י החישוב של וינר, שווי הערבויות וההתחייבויות של אילן בן דב לפני ההסדר עמדו על 29 מיליון שקל ואילו לאחריו גדלו ל-57 מיליון שקל.
עו"ד יוסי שגב, שמונה למפרק של טאו מטעם בית המשפט, ביקש לבטל את הסכם פירעון החובות שנחתם בין בן דב ללאומי בינואר 2009 בטענה כי מדובר בעסקת בעלי עניין. חוות הדעת של וינר הוכנה לבקשת בן דב כדי להשיב לטענות של שגב.
"במהלך ההסדר נפרע חלק מהחוב כלפי בנק לאומי, אשר אכן הקטין את הערך הכלכלי של הערבות של אילן בן דב כלפי הבנק. אך כחלק מאותו הסדר נטל על עצמו בן דב התחייבויות נוספות לטובת החברה... רואים בבירור כי סך ההתחייבויות שלו לטובת החברה גדל בצורה משמעותית", ציין וינר.