אלביט הדמיה: גובשו הסכמות עם המוסדיים שהתנגדו להסדר
תמיכתם של כלל, מיטב-דש ואנליסט צפויה לסלול את הדרך להשלמת הסדר החוב של החברה; בין השאר הוחלט על הגדלת היקף החוב החדש שיונפק לנושים הבלתי מובטחים מ-570 מיליון שקל ל-666 מיליון שקל בשתי סדרות
אלביט הדמיה הגישה בערב החג בקשה לבית המשפט לאישור תוכנית הסדר חוב לפי סעיף 350 לחוק החברות. מדובר בהסדר משופר הכולל שורה של תיקונים עליהם הוסכם בין החברה למוסדיים שהתנגדו להצעת הסדר החוב המקורית של אלביט הדמיה - כלל, מיטב-דש ואנליסט.
בהתאם להנחיית בית המשפט קיימו החברה והמוסדיים המתנגדים מגעים, במסגרתם דרשו המחזיקים להכניס תיקונים ושיפורים בהסדר; בעקבות כך הצדדים הצליחו לגבש הסכמות בסוגיות שונות.
בעקבות ההסכמות האמורות, אשר שולבו בתכנית ההסדר שהוגשה לבית המשפט, הסירו כלל, מיטב-דש ואנליסט את התנגדותם והם תומכים בתכנית ההסדר המצורפת.
לטענת אלביט הדמיה, בעקבות תמיכתם זוכה תוכנית הסדר החוב החדשה לרוב גורף של הנושים הפיננסיים הבלתי מובטחים - הן ברוב של ערך הנשייה, והן ברוב המספרי.
ההסכמות שגובשו בין החברה למוסדיים כוללות, בין היתר, את הסעיפים הבאים: הגדלת היקף החוב החדש שיונפק לנושים הבלתי מובטחים מ-570 מיליון שקל ל-666 מיליון שקל בשתי סדרות; הצמד איגרות החוב (קרן וריבית) למדד המחירים לצרכן; קיצור המח"מ של איגרות החוב החדשות; הוספת שעבודים קבועים לטובת נאמן אג"ח סדרה ח' ולטובת נאמן אג"ח סדרה ט'; התניית ההסדר בהסדרת היחסים עם בנק הפועלים.
לתוכנית ההסדר המעודכנת הוכנס תנאי מתלה, לפיו ההסדר ייכנס לתוקף רק לאחר שיוסדרו יחסי החברה עם בנק הפועלים - נושה מובטח המחזיק בשעבוד על חלק ממניות החברה הבת, פלאזה סנטרס.
קיומו של התנאי להסדרת היחסים עם בנק הפועלים מוגדר כ"קריטי לצורך גיבושו ויישומו של ההסדר". הסיבה לכך היא שההסדר כולל המרה למניות של חובות בהיקף של 1.8 מיליארד שקל שאלביט הדמיה חבה למחזיקי איגרות החוב, וקיים חשש אצל המחזיקים, שלאחר המרת החוב למניות הם יהיו חשופים לאבדן מוחלט של זכויותיהם, כתוצאה מנקיטת הליכי חדלות פירעון נגד אלביט הדמיה מצד בנק הפועלים.
בשלב זה, בנק הפועלים לא נתן את הסכמתו להסדר.