$
השורה התחתונה

השורה התחתונה

חבורת האג"ח זבל: מיטב דש בראש קרנות אג"ח בסיכון גבוה עם 30% בשנה וחצי

1.4 מיליארד שקל בלבד מנוהלים בקרנות אג"ח זבל. הקרן אלטשולר שחם הזדמנויות נמצאת בתחתית עם 18.7% בשנה וחצי

בועז בן-נון 08:1929.09.13

באנגלית קוראים לזה High Yield bonds, ובעברית מעדיפים להסתכל על חצי הכוס הריקה: אג"ח בסיכון גבוה. אג"ח זבל זה הכינוי המשותף לשתי השפות. אז אם אתם לא חוששים מאג"ח זבל (אג"ח שאינן מדורגות או אג"ח שמדורגות מתחת ל־BBB), הגעתם למקום הנכון. מי שרוכש אג"ח כאלה, יודע שישנו סיכוי שכל או חלק מכספו יירד לטמיון. אך בסביבת הריבית הנמוכה, הקרנות בקטגוריה זו, כשהן מפוזרות מספיק, יכולות להעניק תשואה נאה.

 

13 הקרנות בקטגוריה הן "קרנות של מנהלים" — טיב הקרן תלוי ביכולתו של מנהל הקרן לבחור אג"ח שמתומחרות, לדעתו, בחסר. לשם כך עליו לנבור בין מאות האג"ח בישראל ולהצביע על אג"ח מסוכנות על פי דירוגן, או על אג"ח שאינן מדורגות מסיבה אובייקטיבית כלשהי, אבל בטוחות, ושיבטיחו תשואה נאה.

 

היתרון בקטגוריה זו הוא היכולת לפזר את ההשקעות בצורה מושכלת בין האג"ח הרבות בתוך הקטגוריה עצמה. ניתן לראות שממוצע האחזקות לקרן הוא 124. כאשר עוסקים באג"ח תשואה גבוהה "או אג"ח זבל", ישנם שני מספרים מדוברים: 8% ו־2%. התשואה של אג"ח תשואה גבוהה היא מעל 8%, בעוד שיעור חדלות הפירעון עומד על כ־2%.

  

 

מספרים אלו מסבירים את הביקוש לאפיק השקעה זה. מדובר באלטרנטיבה אטרקטיבית עבור משקיעי אג"ח שמחפשים תשואה גבוהה יותר ועבור משקיעי מניות שמבקשים אלטרנטיבה למניות. בעוד בישראל קרנות התשואה הגבוהה (High Yield) הן תופעה שולית למדי (הקטגוריה מנהלת 1.4 מיליארד שקל בלבד), בעולם הן דבר מקובל יותר. הזמן הנכון לרכוש את האפיק הזה הוא בזמנים פחות טובים, כשהשוק הוא זול.

 

את הקרן הראשונה בדירוג מנהל ערן סטפק. הקרן, מיטב High Yield ללא מניות !, עשתה 11.59%, 29.46% ו־28.23% מתחילת השנה, ב־18 וב־36 החודשים האחרונים בהתאמה. סטפק נותן קרדיט למחלקת המחקר של מיטב דש: "ניהול של קרן אג"ח בסיכון גבוה דורש התמקצעות והכרה עמוקה של כל החובות, הנכסים, השעבודים והקדימות בשעבודים של כל אג"ח ואג"ח. אני ארכוש אג"ח רק אחרי שהסקתי שתשואת האג"ח מבטאת יחס סיכוי־סיכון טוב, ואז אחליט איזה אחוז מהקרן להשקיע.

 

ערן סטפק מיטב דש ערן סטפק מיטב דש צילום: תומי הרפז

 

שרון חינקיס ממגדל מנהל את הקרן המדורגת שנייה - מגדל אג"ח הזדמנויות !. זוהי הקרן השנייה בגודלה בקטגוריה (336 מיליון שקל) עם תשואות של 8.97%, 25.83% ו־23.99% מתחילת השנה, ב־18 חודשים וב־36 חודשים האחרונים בהתאמה. הקרן בולטת בפיזור - 336 אחזקות, מה שמסביר אולי את ה־Down Capture Ratio הנמוך במיוחד שלה (34%).

 

השלישית, הראל אג"ח חברות והמרה ! המנוהלת על ידי דורון שמר, השיאה תשואה גבוהה מתחילת השנה - 12.17%, 27.59% ב־18 חודשים ו־16.98% בשלוש שנים. בסך הכל הקרנות מציגות תשואות נאות. בממוצע כמעט 10% מתחילת השנה ויותר מ־20% בשנה וחצי האחרונות.

 

שורה תחתונה: רוב הקרנות הוכיחו שפיזור רב של נכסים מסוכנים ובחירה נכונה יכולים להפחית את הסיכון ולהעלות את התשואה

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x