בנק הפועלים יאפשר לפטרוכימיים להשתתף בהנפקת הזכויות בבזן
במסגרת ההסכם תפרע פטרוכימיים באופן מיידי הלוואות בהיקף 25 מיליון שקל. פטרוכימיים דוחה תשלום החוב ל־2017
בנק הפועליםמאפשר לפטרוכימיים של דיוויד פדרמן להשתתף בהנפקת הזכויות הצפויה של בזן. כך על פי דיווח שהוציאה פטרוכימיים. בעקבות כך חייבת פטרוכימיים להגיע להבנות עם מחזיקי איגרות החוב. עם הבנה זו פנתה החברה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לאפשר לה לזמן אסיפת בעלי מניות ואסיפת נושים, כדי שאלו יאשרו בתורם את הזרמת הכספים לבזן.
- פטרוכימיים תפצה את המחזיקים כדי להשתתף בהנפקת זכויות בזן
- הבנקים דורשים מהחברה לישראל הזרמת הון גדולה מ-56 מיליון דולר בהנפקת הזכויות של בזן
- היועץ הכלכלי של הנציגות בפטרוכימיים: "ההשתתפות בהנפקת הזכויות של בזן כדאית"
כחלק מההסכם, תפרע פטרוכימיים חלק מההלוואות כלפי בנק הפועלים באופן מיידי בהיקף של כ־25 מיליון שקל. הבנק מצדו, תחת כמה תנאים מתלים, יאפשר לפטרוכימיים להשתתף בהנפקת הזכויות ובמקביל ידחה חוב של החברה כלפיו, העומד על כ־300 מיליון שקל, עד לשנת 2017.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד הסכימו הפועלים ופטרוכימיים שחובות האחרונה כלפי הנושים הנחותים לבנק הפועלים - בהם בנק אגוד שלו חייבת פטרוכימיים 17 מיליון שקל, ומחזיקי האג"ח שהחוב כלפיהם עומד על כ־1.1 מיליארד שקל, מהם 115 מיליון שקל לסדרות הלא מובטחות - לא ייפרעו לפני שחובו של בנק הפועלים ייפרע. אך הנושים לא ייצאו בידיים ריקות לגמרי, אלא יקבלו תשלום קרן בהיקף של כ־20 מיליון שקל.
לבנק הפועלים עצמו יש שעבוד על מניות של בזן ששוויין עומד על 345 מיליון שקל. ההסכם בין בנק הפועלים לפטרוכימיים מקדם את דרכה של פטרוכימיים להסדר חוב שבמסגרתו יידחו חובותיה לשנת 2017, זאת בתקווה שמצבה העסקי של בזן ישתפר ובאמצעות דיבידנדים היא תוכל פטרוכימיים לפרוע את חובותיה. בנק הפועלים לא עושה חיים קלים לפטרוכימיים, ורק על הוצאת המכתב המאשר לפטרוכימיים להשתתף בהנפקת הזכויות, תשלם החברה לבנק 75 אלף שקל שייגבו מחשבונה של החברה בבנק.
היקף המזומנים הנמצאים בידיה של פטרוכימיים עומד על כ־180 מיליון שקל, כאשר 90 מיליון שקל נמצאים בחשבונות בבנק הפועלים, 39 מיליון שקל מופקדים בחשבונות בבנק אגוד ואילו 51 מיליון שקל מופקדים בחשבונות בבנק לאומי.
עם זאת, פטרוכימיים עדיין עשויה לסבול ממחזיקי האג"ח מהסדרות הלא מובטחות, מאחר שאלו עשויים לצאת קירחים מכאן ומכאן. הם גם לא נהנים מהזכויות במסגרת הגיוס של בזן וגם מוותרים על המזומנים שבקופתה של פטרוכימיים המיועדים לצורך ניצול הזכויות בהנפקה של בזן.
לפני כחודש הודיעה בזן, הנשלטת על ידי החברה לישראל (37%) ופטרוכימיים (31%), על כוונתה לבצע הנפקת זכויות בהיקף של 150 מיליון דולר. בזן בדרך למהלך של דחיית חובות של מחזיקי האג"ח וצמצום הוצאות תפעול בשנת 2014. בעקבות כך הכריזה בזן על תוכנית התייעלות שתכלול פיטורי כ־240 עובדים, צמצום מטות, הקטנת שימוש בגורמי חוץ למתן שירותים וצעדים נוספים שיובילו לשיפור הרווח התפעולי שלה ב־100 מיליון דולר ב־2014.
היקף חובה של בזן לכלל מחזיקי האג"ח שלה מסתכם ב־413 מיליון דולר, ואילו חובה לבנקים עומד על 810 מיליון דולר. ככל הנראה, במצב שבו מחזיקי האג"ח יסכימו לדחיית חלק מהתשלומים והחברה תבצע את הנפקת הזכויות שתשפר את מבנה ההון של בזן, יסכימו גם הבנקים להעניק לחברה אשראי נוסף. עד סוף 2014 צריכה בזן לפרוע תשלומי קרן וריבית למחזיקי האג"ח ולבנקים בגובה של 560 מיליון דולר.