$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אם הבונוס לא יאושר יקי ודמני עשוי לעזוב

המוסדיים מתנגדים לאישור תוכנית התגמול על פי תיקון 20 של חוק החברות של אלקטרה צריכה, ואסיפת בעלי המניות בנושא נדחתה. לטענתם, הרף של 50 מיליון שקל ברווח השנתי המתואם שמשמש לקביעת בונוס המנכ"ל ודמני נמוך מדי

יניב רחימי 08:1829.01.14

אלקטרה מוצרי צריכה מתקשה לקבל את אישור בעלי המניות למדיניות התגמול של החברה המייצרת והמשווקת מוצרי חשמל. אסיפת בעלי המניות שתוכננה להתקיים אתמול נדחתה ל־6 בפברואר לנוכח התנגדות המוסדיים הגדולים המחזיקים במניות החברה, או כפי שהחברה תיארה זאת בדיווח לבורסה "כדי לאפשר דיונים בין החברה לבין בעלי מניות".  

במסגרת מדיניות התגמול לפי תיקון 20 של חוק החברות, מבקשת אלקטרה צריכה לאשר למנכ"ל החברה יקי ודמני, שכר שנתי ברוטו שינוע בטווח של 1.2–1.8 מיליון שקל. בנוסף, על פי מדיניות התגמול, ודמני צפוי ליהנות מתגמולים נוספים שיגיעו לתקרה של עד 8 מיליון שקל בשנה.

 

אלה כוללים מענקים שנתיים של עד 3 מיליון שקל, תגמול הוני באמצעות אופציות בשווי של עד 18 משכורות חודשיות בשנה, ותנאים נלווים והטבות אחרות.

 

ל"כלכליסט" נודע שסלע המחלוקת בין החברה לגופים המוסדיים נעוץ בסעיף המענק השנתי שלפיו אם הרווח המתואם של אלקטרה צריכה יעלה על 50 מיליון שקל, מנכ"ל החברה יהיה זכאי למענק של עד 2% מסכום הרווח המתואם.

 

אם הרווח יעלה על 100 מיליון שקל, הוא יהיה זכאי בנוסף לכך למענק בשיעור של 2.5% על הרווח שמעל 100 מיליון שקל.

 

מה דעתך על מניית אלקטרה צריכה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מציבים רף נמוך מדי למנגנון המענק

במשא ומתן בין המוסדיים להנהלת אלקטרה צריכה עלו שתי טענות מרכזיות ביחס למענק השנתי. האחת, המוסדיים טוענים שהרף לקבלת הבונוס השנתי, 50 מיליון שקל, נמוך מדי. לשם המחשה, בתשעת החודשים הראשונים של 2013 הרווח של אלקטרה צריכה לפני מס עמד על 77 מיליון שקל והרווח הנקי הסתכם ב־64 מיליון שקל.

 

הנקודה השנייה היא הדרישה של אלקטרה צריכה לאשר מנגנון שבו המענק ניתן מסכום כל הרווח. לעומת החברה, המוסדיים דורשים שהמענק יהיה רק מתוך הסכום העולה על רף המינימום שיקבע. ככל הנראה, אם אלקטרה מוצרי צריכה לא תשנה את מדיניות התגמול, היא תתקשה לקבל את אישור הגופים המוסדיים שהם בעלי מניות המיעוט ובהם קרנות הפנסיה הוותיקות, פסגות ומנורה.

 

לנוכח הפעילות הענפה של בעלת השליטה באלקטרה מוצרי צריכה (60.3%) אלקו החזקות, נראה שלשני הצדדים יש אינטרס לפתור את המחלוקות בדרך של הסכמה. בימים האחרונים מתקיים משא ומתן נמרץ בין החברה למוסדיים במטרה לגשר על הפערים.

 

אלקטרה צריכה מזהירה מפני תרחישים

בסעיף "מטרת מדיניות התגמול" כותבת אלקטרה מוצרי צריכה שהחברה שואפת לאמץ פתרונות מאוזנים ואופטימליים כדי לעודד את נושאי המשרה להשיג את יעדיה האסטרטגיים וזאת "לצד פיתוח ושימור של ההון האנושי שלה ובפרט, מנהליה הבכירים".

 

נראה שגם במשא ומתן עם המוסדיים הנושא מקבל ביטוי כשבמהלך הדיונים הזהירה הנהלת אלקו החזקות מפני תרחיש שבו שינויים במדיניות התגמול יביאו לכך שיקי ודמני יחליט לסיים את כהונתו כמנכ"ל בחברה.  

 

יקי ודמני יקי ודמני צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x