מלאנוקס מקימה קרן תאגידית להשקעה בחברות סטארט־אפ
הקרן החדשה תנוהל על ידי נמרוד גינדי, שהיה האחראי על הרכישות במלאנוקס. "אנחנו פתוחים לרכוש את החברות בהן נשקיע", אמר איל וולדמן, מנכ"ל החברה
- מייסד מלאנוקס מגיב לתביעת האקסית: "המצלמות בבית לא שימשו להצצה"
- וול סטריט ננעלה בעליות; פייסבוק זינקה ב-14.1%
- מלאנוקס מאכזבת: ירידה של 14% בהכנסות ל-105.5 מיליון דולר
"עד היום רכשנו חמש חברות: שלוש בישראל, אחת בדנמרק ואחת בארה"ב. כל הרכישות שעשינו היו מוצלחות מבחינתנו. החלטנו להקים את הקרן החדשה כדי להסתכל על התחום בצורה אסטרטגית יותר", אמר וולדמן בשיחה עם "כלכליסט". "מלאנוקס קפיטל אינה קרן שיש לה מטרות פיננסיות, אלא קרן שמטרתה להביא אלינו טכנולוגיות חדשות מן הבחינה הכלכלית והעסקית ושנועדה לסייע לחברות אשר צריכות מימון מגוף אסטרטגי", מסביר ולדמן.
תופעת הקרנות התאגידיות מקבלת תאוצה רבה בשנים האחרונות כאשר לחברות טכנולוגיה רבות — כדוגמת אינטל, מיקרוסופט ו־EMC — ישנן קרנות שבאמצעותן הן משקיעות בחברות סטארט־אפ בשלבים שונים של חייהן. חלק גדול מהקרנות האלו פעיל בישראל, אך מלבד מלאנוקס אף חברת הייטק ישראלית אינה מחזיקה קרן תאגידית פעילה.
"אנחנו לא מתכוונים להכתיב לחברות איך לעבוד, ולכן אנחנו לא מתכוונים לבקש מושב בדירקטוריון החברה אלא רק להיות צופים בישיבות", מוסיף וולדמן. "אנחנו נשקיע בכל חברה בסדר גודל של מיליוני דולרים בודדים. אין לנו כוונה להיות מובילים של סיבובי השקעה אלא להצטרף לגופי השקעה שונים אשר איתם אנחנו נמצאים בקשר שוטף".