ממשיכה להתרחב בחו"ל: כיל תשקיע 38 מיליון ליש"ט במכרה בבריטניה
החברה גם תגדיל את קצב הפקת הפוליהלייט ל־600 אלף טון בשנה. מחירו של הפוליהלייט, חומר גלם לתעשיית הדשנים, מוערך ב־110 ליש"ט לטון ופוטנציאל ההכנסות הינו 66 מיליון ליש"ט בשנה. החברה החלה לפתח מכרות באתיופיה, ספרד ובריטניה
כילממשיכה להתרחב מעבר לים. החברה תשקיע 38 מיליון ליש"ט במכרה בבולבי, בריטניה, ותגדיל את קצב הפקת הפוליהלייט ל־600 אלף טון בשנה. מחירו של הפוליהלייט (חומר גלם לתעשיית הדשנים) מוערך ב־110 ליש"ט לטון, כך שמדובר בפוטנציאל הכנסות של 66 מיליון ליש"ט בשנה. במקביל, ממשלת בריטניה אישרה השבוע מתן מענק בגובה של 4.9 מיליון ליש"ט להרחבת הפרויקט, במסגרת חוק עידוד השקעות הון הבריטי שנועד להרחיב את הפעילות התעשייתית באנגליה.
- בקשה לתביעה ייצוגית בסך 70 מיליון שקל: "שיווקו כמוסות אומגה 3 המכילות שמן רעיל"
- הסתיים סכסוך העבודה במפעל רותם אמפרט של כיל - העובדים חוזרים לעבודה
- בזכות הבנקים: עלייה של 3.5% בדיבידנדים שחולקו בבורסה
פוליהלייט הוא מינרל ייחודי שיכול לשמש כדשן מיוחד. הוא מורכב מקלציום, מגנזיום ואשלגן גופרתיים, המהווים מרכיבים חיוניים להשבחת הייבולים והתוצרת החקלאית. כמות הכלור במינרל מועטה ולפיכך הוא מהווה דשן מיוחד המתאים לדישון גידולים או לאדמה חקלאית הרגישים לכלור. יתרון נוסף הוא שיעור הגופרית הגבוה (50%), המוביל לכך שהמינרל מהווה פיתרון לאדמות הדלות בגופרית בעולם המערבי. הפוליסולפט יכול לשמש בצורתו הטבעית כדשן גם עבור חקלאות אורגנית, אולם ניתן גם להשתמש בו כחומר גלם לייצור דשנים מיוחדים.
מחקרים גיאולוגיים שערכה כיל דשנים מצביעים כי קיימים מרבצים גדולים (יותר ממיליארד טון) של פוליסולפייט מתחת למכרה האשלג של החברה בבולבי. המכרה בבעלות של CPL, יצרנית האשלג היחידה באנגליה, הכורה לחוף הים הצפוני מתוקף זיכיון מממשלת בריטניה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כיל נמצאת בתקופה האחרונה במגמה של הסטת פעילות מישראל למדינות אחרות, לאחר ששרת הבריאות, יעל גרמן, החליטה להמליץ שלא לאפשר לחברה לכרות פוספטים בשדה בריר ליד ערד, על רקע החשש מפגיעה בריאותית בתושבי העיר. לחברה נותרו עתודות פוספטים ל־7־6 שנים בלבד של כרייה במכרה ברותם אמפרט, כשחומרים אלו משמשים אותה לחומרי ניקיון ולפעילויות נוספות, כך שהיא תצטרך למצוא חלופה לכרייה בשדה בריר.
במקביל, החברה החלה לפתח מכרה אשלג באתיופיה יחד עם אלאנה הקנדית, כשלחברה יש מכרות נוספים בספרד ובבריטניה בו היא מפיקה אשלג בנוסף לפוליהלייט. הזיכיון של כיל לכריית אשלג בים המלח צפוי לפקוע בשנת 2030, והמהלכים האמורים מתבצעים כדי להבטיח את המשך פעילותה של החברה גם במידה וזיכיון זה לא יוארך.