בעלי המניות של פטרוכימיים התנגדו למדיניות התגמול שהוצעה לבכירים
בחברה רצו שהיו"ר גוטנשטיין והמנכ"ל שימונה לחברה ייהנו כל אחד משכר בעלות חודשית של 80 אלף שקל. לחברה חוב של 2 מיליארד שקל
באסיפה הכללית של בעלי המניות של פטרוכימיים, 95% מבעלי מניות המיעוט של החברה התנגדו למדיניות התגמול שהוצעה על ידי הדירקטוריון.
- התספורת החדשה בשוק ההון
- מומחה ביהמ"ש: פטור מתביעות לנושאי משרה בפטרוכימיים
- בראשית והמחזיקים מתכתשים, ההסדר בפטרוכימיים נתקע
עלות ההעסקה החודשית המקסימלית שבפטרוכימיים רצו לשלם ליו"ר החברה (אחד משלושת בעלי השליטה), יעקב גוטנשטיין, הייתה 80 אלף שקל, ועלות שכר חודשית דומה גם למנכ"ל שימונה לחברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
למרות שעלות השכר שעלתה להצבעה הייתה נמוכה מזאת שהוצגה לראשונה, בעלי מניות המיעוט החליטו להתנגד לה.
בין המוסדיים המתנגדים ניתן למצוא את קרנות הנאמנות וקופות הגמל של אנליסט, עובדי התעשיה האווירית וקרנות הנאמנות של מיטב-דש. הגוף היחיד שתמך במדיניות התגמול של פטרוכימיים, מלבד בעלי השליטה, הוא מודלים קרנות נאמנות.
הרקע להתנגדות למדיניות התגמול של פטרוכימיים הוא הסדר החוב שהחברה מצויה בעיצומו וחלקם של בעלי השליטה בו.
בעלי השליטה, דיוויד פדרמן, יעקב גוטנשטיין (המכהנים בתפקידים בכירים בפטרוכימיים ובחברות הבנות, בז"ן וכאו"ל) ואלכס פסקל, עתידים לשמור על השליטה בפטרוכימיים, למרות שתרומתם להסדר החוב צפויה להסתכם במיליוני שקלים בודדים.
היקף החוב של פטרוכימיים לנושים שלה עומד כיום על כ-2 מיליארד שקל. מתוכם 1.6 מיליארד למחזיקי אגרות החוב, ובנוסף קיים חוב של 309 מיליון שקל כלפי בנק הפועלים והלוואה של 123 מיליון שקל מקרן בראשית.