בריטניה מנסה להשיב האמון: חוק פלילי יאסור מניפולציות בריביות עוגן
זאת בעקבות פרשת הטיית הליבור; מדובר בשבע ריביות עוגן במגוון שווקים, בהם מט"ח וסחורות
ממשלת בריטניה מבקשת לחוקק חוק פלילי האוסר לבצע מניפולציות בשבע ריביות עוגן במגוון שווקים - החל משווקי המט"ח וכלה בשווקי הזהב והנפט. זאת בניסיון להשיב את האמון ביכולתה של לונדון לשמש כמרכז פיננסי עולמי, ובהמשך לפרשת הטיית ריבית הליבור וכתבי האישום שהוגשו בעקבותיה.
- האיחוד האירופי מאשים: ג'י.פי.מורגן ו-HSBC הטו את הריבית הבין בנקאית
- תביעת ענק נגד 16 הבנקים הגדולים בעולם בגין הטיית הליבור
- הערכה בבריטניה: כתבי אישום נוספים יוגשו בפרשת הטיית הליבור
משרד האוצר הבריטי החל היום לבדוק אפשרות של הרחבת החקיקה המווסתת את ריביות הליבור (LIBOR) גם לריביות אחרות כגון השער הקובע של רויטרס בשוק העולמי בארבע אחה"צ שעון לונדון (WM/Reuters 4 p.m. ), המדד לשער השטרלינג למסחר המורחב (Sterling Overnight Index Average), שערי המט"ח (London currency fix ) שערי הזהב ( London gold fixing) ומדד העוגן לשיעורי ההחלפים בעלי שיעור ריבית קבוע (ISDAFix). כך על פי הצהרה רשמית של ממשלת בריטניה.
הממשלה שמה למטרה להחיל את החוקים החדשים עד תום השנה - חמישה חודשים לפני הבחירות הכלליות.
בריטניה מחמירה את הקנסות על מניפולציות לאחר פרשיית המניפולציה בריבית הליבור בלונדון. לפחות 10 חברות נאלצו לשלם קנסות בסך של 6.6 מיליארד דולר בשל מניפולציות למדדי עוגן ולמדדים אחרים והרגולטורים חוקרים כעת אם סוחרים ביצעוו מניפולציות גם לשערי מט"ח המשמשים את מנהלי הקרנות. שר האוצר ג'ורג' אוסבורן הציע ביוני להרחיב חוקים פליליים האוסרים מניפולציות על ריביות גם למדדים אחרים.
"זרועו הארוכה של החוק מגיעה כעת לתחומים שעד כה היו תחת רגולציה רשמית ופעלו על פי נהלים סטנדרטיים", אמר סיימון מוהאם מחברת הניתוח הפיננסי OTAS.