בלעדי לכלכליסט
מיטב דש מציע דמי ניהול של 0.58% לעצמאים שיצטרפו לקרן השתלמות באינטרנט
לקראת סוף השנה מקצר בית ההשקעות הליכים ופונה לעצמאים: "אנחנו מגלגלים את החיסכון התפעולי לעמית בדמי הניהול"
- אקסלנס מסנדל את העלאת דמי הניהול בקרנות של מגדל
- גילעד מעלה דמי ניהול כדי לממן סריקת מסמכים
- דיוויד פדרמן מבקש דמי ניהול של 170 אלף שקל בחודש מבזן
דמי הניהול בקרן ההשתלמות הדיגיטלית עומדים על 0.58%, בעוד ממוצע דמי הניהול בתעשייה הוא 0.73%. בנטרול קרנות ההשתלמות ללא מטרות רווח ("מפעליות"), הממוצע נע סביב 1%. דמי הניהול שמוצעים כעת לעצמאים נמוכים בכשליש מהממוצע שגובה בית ההשקעות - 0.9%. זאת ללא תנאי בהצטרפות כמו הפקדות מינימליות.
לפני שנתיים השיקו במיטב דש גם קרן פנסיה שניתן להצטרף אליה דרך האתר, ושמציעה דמי ניהול נמוכים של 0.19% מהצבירה ו־1.49% מההפקדות השוטפות, ללא תנאים מוקדמים. לדברי טדי לין, מנכ"ל חברת הגמל הטרי של מיטב דש, אלפי עמיתים הצטרפו אליה ועשרות אלפי שקלים מופקדים בה מדי חודש.
הקרן מושקת בתזמון שאינו מקרי. לקראת סוף שנה מחזרות החברות אחר העצמאים, כדי לעודד אותם לנצל את הטבות המס המגיעות להם בעת חיסכון בקרן השתלמות. לעצמאים יש תקרת הטבת מס של 5,700 שקל בשנה אם יפקידו 18,400 שקל בשנה בקרן השתלמות. עבור השכירים, המעסיק מפריש מדי חודש סכום ומנכה משכרם סכום נוסף לקרן השתלמות. ציבור העצמאים מצדו נוהג לבצע את ההפקדות עם הגשת הדו"ח השנתי, לקראת סוף השנה.
"אנחנו מגלגלים את החיסכון התפעולי לעמית בדמי הניהול", אומר לין. "אנשים רוצים להיכנס מהבית למחשב ב־12 בלילה ולהפקיד כספים". לגבי קהל היעד לקרן החדשה אומר לין: "יש מוצרים שחשוב לקבל בגינם ייעוץ והכוונה, אבל יש מוצרים שהאדם יודע בדיוק מה הוא רוצה - וזה קהל היעד שלנו". העצמאי יוכל לבצע הפקדה חד־פעמית בתשלום בכרטיס אשראי או בהעברה בנקאית או להצטרף בהוראת קבע לקרן ההשתלמות. "אצל ציבור העצמאים אין מעורבות מעסיק, ולכן התהליך פשוט יותר", אומר לין.