הכנסות טליט תקשורת זינקו ב-21% בשנת 2014
על פי צפי שפרסמה החברה הנסחרת בלונדון, שורת ההכנסות לשנה שחלפה תעמוד על 294 מיליון דולר. התוצאות הסופיות יתפרסמו בחודש מרץ
טליט תקשורת, העוסקת בתקשורת בין מכונות (M2M) וטכנולוגית ה"אינטרנט של הדברים", הציגה נתוני הכנסות ראשוניים ל-2014 - צפויות להסתכם בכ-294 מיליון דולר, לעומת 243.2 מיליון דולר בשנת 2013, גידול של 21%. את התוצאות הסופיות תפרסם החברה ב-23 במרץ. שווי השוק של טליט עומד כיום על 256 מיליון ליש"ט, כ־1.6 מיליארד שקל.
- טליט מנהלת מגעים לרישום כפול בבורסה של תל אביב
- Telit חתמה על הסכם רישוי כולל עם VMware
- מנכ"ל טליט תקשורת מגדיל אחזקותיו בחברה ל-20%
טליט, בניהולו של עוזי כץ המחזיק ב־20% מהחברה, החלה את דרכה כחברה המפתחת טלפונים סלולריים. בהמשך עברה הסבה וכיום היא עוסקת בעיקר בתקשורת בין מכונות (M2M). החברה הונפקה בבורסת לונדון ב־2005, לפי שווי שוק של 115 מיליון דולר, וכיום היא מעסיקה כ־733 עובדים בישראל ובעולם.
בטכנולוגיית M2M מחברים מכשיר קצה (לדוגמה טלפון סלולרי, או בעתיד מונה החשמל או המים) למרכז מידע ומאפשרים העברת נתונים בין הצדדים. השאיפה בתחום זה היא להעביר נתונים בזמן אמת בין מכשיר הקצה לבין שרת שמאפשר לשמור את המידע, לנתח אותו ולשלוח את המידע שהתקבל הלאה. בעזרת המידע ניתן לשלוח חזרה למכשיר הקצה הוראות או לשלוט ביחידת הקצה או בכל יחידה אחרת ברשת. טכנולוגיה זו מיושמת בתחומי החומרה והתוכנה, ומאפשרת להמיר תקשורת חוטית לאלחוטית.
התפתחות תחום העברת המידע מבטיחה את המשך הצמיחה של טכנולוגיית M2M. האפליקציות למכשירי קצה בעלי יכולות תקשורת הן רבות. מוני חשמל, גז ומים יוחלפו בשנים הקרובות במונים חכמים וישדרו נתונים בזמן אמת לספקים, שיוכלו לעקוב בזמן אמת ולחייב את המשתמש בצריכה מדויקת. במקרה של דליפה יוכל היישום לאתר את הבעיה בקלות ובמהירות ולדווח עליה.
יישום נוסף מיועד ליצרניות הרכב שמוכרות בכלי הרכב החדשים מערכת אינטגרלית המספקת ניווט, מידע ובידור עם התקן תקשורת שמאפשר להעביר את כל עולם האינטרנט אל הנהג. היכולת לתקשר עם כלי רכב יכולה לשרת גם תחומים נוספים, החל ממניעת גניבות וכלה במעקב אחרי שעות הנהיגה של נהגים במטרה לספק להם פוליסות ביטוח המתאימות יותר לצרכיהם.