ההסדר במירלנד צפוי להיות דומה להסדר בפלאזה סנטרס
המגעים על תנאי ההסדר במירלנד עדיין לא התחילו, אך בשוק צופים כי הוא יכלול דחיית תשלומים בתמורה לתוספת ריבית וקבלת מניות. נאמני האג"ח בחברה פועלים למינוי מומחה כלכלי נוסף כדי להפריד בין האינטרסים של הסדרות הקצרות והארוכות
המגעים עם מירלנד, בשליטת אליעזר פישמן, על תנאי הסדר החוב טרם התחילו, אך המוסדיים מעריכים כי ההסדר שיגובש יהיה דומה להסדר בפלאזה סנטרס. מירלנד, שפועלת בתחום הנדל"ן ברוסיה, נקלעה לטלטלה בעקבות המשבר במחיר הנפט וצניחת הרובל הרוסי. בדומה לה, פלאזה סנטרס, שפועלת בתחום הנדל"ן המסחרי, התמקדה בעבר מזרח אירופה.
- הסדר החוב במירלנד יתגבש ברוח מסקנות ועדת אנדורן
- סוויטלנד מורידה את תחזית תזרים המזומנים לשנתיים הקרובות
- כלכלית ירושלים: נעמוד בהחזר החובות גם תחת מבחני לחץ
לפי ההסדר בפלאזה, בשליטת חברת אלביט הדמיה, הנושים הסכימו לדחיית תשלום החוב כלפיהם בשלוש שנים ובתמורה זכו לשני פיצויים: תוספת ריבית של 1.5% בשנה והקצאת 13% ממניות פלאזה. לפי הערכות, גם במירלנד ידרשו המוסדיים פיצוי בשל דחיית תשלומים בדמות תוספת ריבית בתקווה להתאוששות בשוק הרוסי, וכן פיצוי בתמורה למניות שידללו את אחזקות החברה־האם כלכלית ירושלים במירלנד.
מחזיקי האג"ח הגדולים של מירלנד כוללים את הגופים המוסדיים הראל, פסגות, ילין לפידות, אי.בי.אי ואנליסט, אך הם לא מעורבים במגעים מול החברה, ומי שמייצג אותם הם נאמני סדרות האג"ח. חברת הנאמנות הרמטיק ועו"ד גיא גיסין מייצגים את מחזיקי האג"ח הקצרות (א' וב'), ואילו חברות הנאמנות רזניק ומשמרת ועו"ד עדי פיגל מייצגים את הסדרות הארוכות (ג'־ו').
הגופים המוסדיים לא מעורבים בניהול ההסדר בשל פוטנציאל לניגוד העניינים מאחר שיש להם אחזקות צולבות גם בכלכלית ירושלים. להראל, למשל, יש חשיפה גבוהה יותר לאג"ח של כלכלית מאשר לאג"ח מירלנד. תחילה חשבו המחזיקים למנות רק את רו"ח איציק עידן לייעץ לכל סדרות האג"ח ביחס למתווה הסדר אפשרי, אך כעת מסתמן שבשל אינטרסים שונים בין מחזיקי האג"ח הקצרות לארוכות (הקצרות עשויות לדרוש פיצוי גבוה יותר מהארוכות) נבחן מינוי של יועץ כלכלי נפרד לכל אחת מהסדרות.
בין המועמדים לשמש כיועץ כלכלי נוסף ניתן למנות את משה אינגביר מגיזה והיועץ הכלכלי שמואל גוטלר. באחרונה התבטא בכיר בחברת גיזה בכלי התקשורת כי "ניהול הסיכונים של חברת מירלנד נועד לכישלון במקרי סיכון".
במקביל, מנהלי חברת מירלנד ובהם המנכ"ל רומן רוזנטל נסעו בתחילת לרוסיה כדי לבדוק את מצב הנכסים של החברה. בתום חופשת חג המולד ברוסיה, חידשה הנהלת מירלנד את נסיעותיהם השגרתיות לאזור. בינתיים מחיר הנפט המשיך לצנוח, והמשבר במצב הכלכלי ברוסיה מחריף, שכן כלכלת רוסיה תלויה רבות במחיר הנפט. שלשום הנפט המשיך לצלול ב־3.1% והגיע לרמת שפל של 44.6 דולר לחבית.
הדולר התחזק ב־5.5% ל־67 רובל. אג"ח ה' של מירלנד נסחרת כבר בתשואה של 62.9% ואג"ח ו' נסחרת בתשואה של 46.9%.