אדמה גייסה 700 מיליון שקל בהנפקת אג״ח בת"א
בהנפקה נרשמו ביקושים בהיקף של 1.8 מיליארד שקל - הגיוס עשוי לגדול ב-350 מיליון שקל, לאחר מימוש אופציות שהוענקו בהנפקה
חברת אדמה, יצרנית קוטלי המזיקים, גייסה כ-700 מיליון שקל בהנפקת איגרות חוב בתל אביב. בהנפקה נרשמו ביקושים של 1.8 מיליארד שקל. הגיוס מתבצע כחלק ממהלך של מיחזור חוב קיים. הגיוס עשוי לגדול ב-350 מיליון שקל אם האופציות שהוענקו בהנפקה ימומשו.
- אדמה תגייס 600 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בתל אביב
- אי.די.בי שעבדה מניות נוספות של דסק"ש למנורה ב-42 מיליון שקל
- מעלות הורידה דירוג לדסק"ש: "שיעור החוב מהנכסים הגיע ל-83%"
הנפקת האג"ח נעשתה במהלך בזק, וכפי שמלמדים המספרים, זכתה להיענות גבוהה מצד משקיעים מוסדיים. על פי התכנון וההודעות המוקדמות הכוונה הראשונית היתה לגייס 600 מיליון שקל, אך לנוכח ביקושי היתר הגדילה החברה את סכום הגיוס המיידי ב-100 מיליון שקל (ולכך מצטרף הגיוס העתידי במימוש אופציות כאמור).
מחיר הסגירה בהנפקה היה גבוה ממחיר השוק, ומשקיעים שהזרימו הזמנות במחיר הסגירה קיבלו כ-87% מהזמנתם.
אגרות החוב שתונפקנה מדורגות בדירוג -AA של חברת מעלות.
אדמה (מכתשים אגן לשעבר) מתמחה בפיתוח, שיווק וייצור של חומרים להגנת הצומח. בעלות השליטה בה הן כימצ'יינה הסינית, המחזיקה ב־60% מהמניות, ודסק"ש המחזיקה ביתרה. את שלושת הרבעונים הראשונים של 2014 סיימה אדמה ברווח תפעולי דומה לזה שנרשם בשנה שעברה — 300 מיליון דולר. הרבעון הרביעי הוא החלש יותר מבחינה עונתית, ולכן הרווח התפעולי השנה צפוי לעמוד על 310–320 מיליון דולר.
אדמה תכנננה בשנה שעברה הנפקה בוול סטריט, אך ביטלה את ההנפקה האמורה בחודש נובמבר, לאחר שהמוסדיים האמריקאים היו מוכנים לשלם רק עד 14 דולר למניה, כאשר באדמה קיוו להנפיק את החברה בוול סטריט עבור 16-18 דולר למניה. לאחר שהתברר לבעלי המניות של אדמה עד כמה התמחור של ההנפקה נמוך מהציפיות, דרשו בדסק"ש לבטל את ההנפקה, ואילו הסינים לחצו להמשיך כמתוכנן. לבסוף הסכימו הסינים לוותר על ההנפקה והיא נדחתה. בעקבות הביטול, בדוחות הרבעון השלישי ביצעה דסק"ש הפרשה של הפרשה של 700 מיליון שקל על ירידת ערך ההשקעה שלה בחברת אדמה.