אלוביץ' רוכש מנתן חץ פרויקט אנרגיית רוח בגליל המערבי
אנלייט אנרגיה תשלם לאנרג'יקס 4 מיליון שקל תמורת הזכויות בשני פרוייקטים ליייצור חשמל מאנרגיית רוח - בשיתוף עם גרינגו, היזם המקורי של המיזמים
חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט מקבוצת יורוקום שבשליטת שאול אלוביץ' הודיעה היום (ב') על רכישת פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיית רוח הנמצאים בשלבי פיתוח באזור הגליל - בקרבת שטחי הכפרים "כסרא" ו-"ינוח".
- אנלייט תקים פרויקט אנרגיית רוח באירלנד בהשקעה של 100 מיליון שקל
- אנלייט אנרגיה קיבלה 3 רשיונות לתחנות טורבינות רוח
- תוך 3.5 חודשים: אלוביץ' מכר תחנות רוח בפולין ברווח של 15 מיליון שקל
אנלייט רוכשת את הפרויקטים מחברת אנרג'יקס, זרוע האנרגיה המתחדשת של קבוצת אלוני חץ שבשליטת נתן חץ ומשפחת ורטהיים.
ההשקעה של אנלייט מתבצעת בשיתוף עם חברת גרינגו, היזם המקורי של הפרוייקטים. על פי מתווה העסקה, תרכוש אנלייט בשיתוף עם גרינגו מחברת אנרג'יקס את הזכויות בפרויקטים בסכום של 4 מיליון שקל, כאשר אנלייט תחזיק בבעלות של 85%-94% וה-6%-15% הנותרים יוחזקו על ידי גרינגו - שיעור האחזקה המדוייק של הצדדים ייקבע בכפוף להיקף התממשות ההמיזמים.
על פי הערכות החברה ובהתאם לתחשיבים ותעריפים שפורסמו לאחרונה ע"י רשות החשמל, עלות ההקמה הכוללת של פרויקט בהספק של 27 מגה ואט תסתכם בכ- 203 מיליון שקל, והוא צפוי להניב הכנסות בהיקף של כ-21 מיליון שקל לשנה למשך תקופה של 20 שנה.
הפרויקטים הנרכשים פותחו באזורים נרחבים באזור תפן בגליל העליון. במרחב "כסרא", הפיתוח הסטטוטורי והרגולטורי מתקדם יותר והוא כולל תכנון ל- 11 טורבינות רוח. באנלייט מעריכים כי, פוטנציאל ההספק של מרחב זה נע בין 12-27 מגה וואט.
במרחב "ינוח" ומתחמים נוספים באזור בוצעה עבודת תכנון ופיתוח המצויה בשלבי תכנון מוקדמים יותר, כאשר להערכת החברה הפוטנציאל הקיים לפיתוח הוא בהספק מותקן של עד 23 מגה וואט.
התעריף שחל כיום על הפרויקטים המתוארים ושעודכן לאחרונה על ידי רשות החשמל עומד על כ- 36.4 אגורות לקוט"ש. אנלייט שוקלת עתירה כנגד רשות החשמל בהקשר לפגמים שנפלו לדעתה בקביעת התעריף הנ"ל.
אנלייט, המנוהלת על ידי גלעד יעבץ, מחזיקה בפרויקטים של רוח בישראל, שהגדול ביותר הוא פרויקט "עמק הבכא" ברמת הגולן שנמצא בשלבי תכנון בשיתוף עם חברת KV של משפחות סיטון וטאוויל ו ד"ר אלי בן־דב, לשעבר בכיר בחברת החשמל - הנחשב לאב המייסד של תחום אנרגיית הרוח בישראל. הפרויקט מתוכנן להפיק חשמל בהספק של 100 מגה־ואט.