$
בורסת ת"א

פלוריסטם השלימה גיוס של 17 מיליון דולר

החברה הישראלית שמפתחת תרופות המבוססות על תאי גזע לטיפול בטרשת עורקים קיבלה במאי אישור אירופי לפיתוח במסלול המואץ

ניר צליק 14:3927.06.15

פלוריסטם, חברת פיתוח הישראלית, השלימה גיוס של 17 מיליון דולר. בין המשקיעים היה גם בית ההשקעות ילין לפידות שהשקיע מספר מיליוני דולרים, אך ההיקף של ההשקעה לא נחשף לעת עתה.

 

הגיוס בוצע באמצעות הנפקה של 6.8 מיליון מניות ו-4.1 מיליון אופציות, לפי מחיר של 2.5 דולר למניה. מחיר המימוש של האופציות הוא 2.85 דולר. הרוכשת העיקרית בהנפקה היתה קרן סאבי האמריקאית שרכשה 4 מיליון מניות בהנפקה, כ-5% ממניות פלוריסטם, בשווי 10 מיליון דולר. הגיוס עצמו בוצע בדיסקאונט של כ-2% על מחיר השוק.

 

פלוריסטם עצמה מפתחת תרופות המבוססות על תאי גזע שהוצאו משילייה אנושית, במטרה לטפל בפגיעות ניווניות בגפיים התחתונות בעיקר. לפני כחודש הרשות הרגולטורית באירופה, סוכנות התרופות האירופית (EMA) בחרה בתוכנית הפיתוח של תאי ה-PLX של פלוריסטם לטיפול בטרשת עורקים חמורה בגפיים (CLI), למסלול האישור המואץ. המשמעות היא כי משך האישור לתרופה של פלוריסטם באירופה יתקצר באופן מהותי

.

המסלול מאפשר לחברה לקבל אישור רגולטורי לשיווק מוקדם לטיפול רפואי, בתנאי שתעמוד בדרישות לאיסוף מידע על יעילות ובטיחות הטיפול - לאחר תחילת שיווקו של המוצר. טרשת עורקים חמורה בגפיים תחתונות, הינה מחלה שאין לה כיום מענה מספק ברפואה ולכן ישנו צורך עז למצוא לה פתרון. מדובר במחלה רחבת היקף אשר שכיחותה הולכת וגדלה עם הזדקנות האוכלוסיה, ולכן היא מייצגת הזדמנות שיווק נרחבת עבור פלוריסטם. המוצר עצמו יוכל להגיע לשוק בשנת 2018, כאשר הניסוי הבא יחל בשנת 2016 ויסתיים ב-2017.

 

זמי אברמן מנכ"ל פלוריסטם זמי אברמן מנכ"ל פלוריסטם צילום: רונן טופלברג

 

טרשת עורקים חמורה בגפיים התחתונות הינו מצב כרוני שגורם לכאבים קשים בכף הרגל או באצבעות הרגלים, גם במצב של מנוחה. סיבוכים או פגיעה בסירקולציה של מערכת הדם עלולים להביא לכאבים ופצעים שאינם מחלימים בכפות הרגליים ובאצבעות. ללא טיפול, סיבוכי המחלה עשויים להוביל לקטיעה של כף הרגל הפגועה.

מה דעתך על מניית פלורי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

המחלה נגרמת כתוצאה מפגיעה חמורה בזרימת הדם לרגל הפגועה, בעיקר כתוצאה מהיצרות של העורקים עם הזמן, לאור הצטברות משקעי שומן (פלאק). בנוסף לגיל, גורם נוסף המהווה סיכון משמעותי ללקות ב-CLI היא מחלת הסוכרת, שהופכת לשכיחה יותר ויותר בקרב אוכלוסיות רבות בעולם. למרות שהטיפול במחלת ה-CLI עולה למערכת הבריאות העולמית מיליארדי דולרים מדי שנה, לטיפולים הקיימים כיום יש מגבלות רבות ולכן ישנו עניין גובר בפיתוח הריפוי התאי כאלטרנטיבה לקיים.

 

שווי השוק הגלובלי לטיפול במחלת ה-CLI מוערך בלמעלה מ-10 מיליארד דולר. בארה"ב לבדה, עלות המחלה למערכת הבריאות נאמדת בכ-45 אלף דולר לשנה בממוצע לחולה יחיד, מאחר והטיפול בחולים אלה דורש אשפוזים רבים, טיפולים חודרניים וגם קטיעות של איברים נגועים ושיקום ארוך לאחר מכן. בנוסף, ההערכות אודות מגמת העלייה בשכיחות המחלה צפויות להוביל לגידול בביקושים לטיפולים חדשניים כגון הטיפול באמצעות תאי ה-PLX.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x