פריגו טורפת קלפים למיילן: בוחנת רכישה ב־2 מיליארד יורו
חברת התרופות מבקשת לרכוש את החטיבה הגנרית של ברינגר אינגלהיים, מהלך שאם יתממש עלול להקשות על מיילן להמשיך להתמודד על רכישת פריגו עצמה. בכנס פיליפס אתמול התייחס מנכ"ל טבע ארז ויגודמן לקדחת הרכישות: "הענף עובר ניעור"
הסערה בענף התרופות זוכה לתפנית נוספת. פריגו היא אחת משלוש המועמדות לרכוש את רוקסן (Roxane Labs), החטיבה הגנרית בארה"ב של ברינגר אינגלהיים (Ingelheim Boehringer) הגרמנית, תמורת 2 מיליארד יורו (כ־2.2 מיליארד דולר). רוקסן מייצרת תרופות שניתנות בבליעה, משחות ותרסיסים לאף. אם פריגו תרכוש את ברינגר אינגלהיים הדבר עשוי לסייע לה במניעת נסיון ההשתלטות של מיילן.
- לאן ילכו 1,300 העובדים של פריגו בישראל?
- סמנכ"ל הכספים של מיילן: "נשמח להצטרף לבורסת תל אביב"
- רוברט קורי ביקש להיפגש עם מנכ"ל פריגו - ונדחה 3 פעמים
מלבד פריגו שתי המועמדות הנוספות לרכישת הטיבה האמריקאית הן Hikma הירדנית (HKMPY) ו־Mallinckrodt האמריקאית (MNK). ברינגר העמידה למכירה את החטיבה בתחילת השנה ושכרה את שירותיו של בנק ההשקעות מורגן סטנלי לליווי העסקה.
בחודשיים האחרונים פריגו דחתה שלוש פעמים את הצעת הרכישה של מיילן בטענה שהיא במחיר נמוך מדי. בהצעתה האחרונה, מיילן הציעה לפריגו 75 דולר ו־2.3 מניות מיילן תמורת מניה אחת של פריגו. בינתיים מיילן זקוקה נואשות למיזוגה עם פריגו כדי להדוף את הצעת טבע להשתלטות עליה. בשבוע שעבר הגיע סמנכ"ל הכספים של מיילן ג'ון שיהן לישראל כדי להיפגש עם הגופים המוסדיים ומנכ"ל בורסת ת"א יוסי ביינארט ושלכנע אותם לתמוך בעסקת רכישת מיילן את פריגו תמורת 35 מיליארד דולר.
לדברי אנליסטית סיטיגרופ ליאב אברהם, אפשרות המיזוג של פריגו-רוקסן עשויה להתגלות כמכשול נוסף למיילן לרכוש את פריגו. "שילוב פריגו-רוקסן 'עושה הגיון אסטרטגי' מאחר וזה יאפשר לפריגו להרחיב את פלטפורמת התרופות הגנריות שלה כיישות עצמאית" ציינה אברהם והוסיפה כי פריגו זיהתה את הרציונל האסטרטגי מאחורי מיזוג עם יצרנית תרופות עוד קודם כאשר הנהלת פריגו הביעה עניין בהצעת מיילן כל עוד המחיר ראוי בעינייה.
בתוך כך התייחס אתמול ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע, שמנסה לרכוש בימים אלו את מיילן לפי שווי של 43 מיליארד דולר למתרחש בתעשיית הפארמה: "נדרש מטבע להתנהל בצורה ייחודית: מצד אחד, על טבע לספק פתרונות רפואיים לטווח רחוק, ומצד שני, לייצר תשואה למשקיעים בטווח הקצר", אמר ויגודמן בכנס שהתקיים לרגל השקת פלטפורמת ההשקעות המשותפת של טבע ופיליפס, סנארה ונצ'רס. ויגודמן הוסיף כי "התעשייה כיום עוברת ניעור, וישנם שחקנים רבים המבקשים להגן על נתח השוק שלהם, אם באמצעות הפחתת עלויות ואם באמצעות מיזוגים ורכישות, ובחלק מהמקרים בוחרים השחקנים במלחמה הלא נכונה ומטמיעים אסטרטגיות לטווח קצר".
ויגודמן התייחס גם לחשיבות הבידול בתעשייה, ואמר כי "גודל הוא פקטור חשוב, אבל זה לא הכול. צריך לבצע אסטרטגיות שיתרמו לחברה ולבידול שלה. חשוב להיות טוב יותר". בכנס הודיעו ויגודמן ונשיא פיליפס העולמית פראנס ואן האוטן, על השקעה ראשונית בשתי חברות סטארט־אפ ישראליות: קליידוסקופ מדיקל, ו־MGD. "הקמת סנארה, ושיתוף הפעולה הייחודי עם פיליפס, ממחישים באופן חד־משמעי את המחויבות של טבע לישראל", אמר ויגודמן.