למרות התנגדות בעלי המניות: דירקטוריון מליסרון אישר עלייה בשכר המנכ"ל
חבילת האופציות של אבי לוי הוגדלה ב-2 מיליון שקל ל-9.8 מיליון שקל - עלות שכרו תסתכם בשנת 2015 בכ-7 מיליון שקל, עלייה של 35% ביחס ל-2014. נימוקי הדירקטוריון להעלאה: "המהלך נעשה לטובת החברה"
הסכם השכר של מנכ"ל מליסרון אושר היום למרות התנגדות האסיפה הכללית. ועדת הביקורת ודירקטוריון חברת הקניונים הגדולה בישראל אישרה היום את הסכם השכר המעודכן למנכ"ל אבי לוי בטענה כי המהלך "נעשה לטובת החברה". עלות שכרו לשנת 2015 תעמוד מעתה על 7 מיליון שקל, עלייה של 35% ביחס לעלות שכרו בשנת 2014 שהסתכמה ב-5.1 מיליון שקל.
- המוסדיים התנגדו, אך באלקטרה אישרו העלאה למנכ"ל דויטשר
- למרות התנגדות חריפה של המוסדיים - אושר התגמול של עובדיה עלי בבזן
- דורי סגל וחיים כצמן, בעלי שליטה, כבשו את טבלת השכירים
לוי לא ביקש לשנות לעצמו את שכר הבסיס ואת גובה המענק, שעומדים מאז כניסתו לתפקיד בשנת 2012 על 2.65 מיליון שקל ו-1.99 מיליון שקל בהתאמה - אלה ביקש ללכת על הכסף הגדול והגדיל לעצמו את רכיב האופציות. אם בהסכם ההעסקה הקודם שנכנס לתוקף בתחילת 2012 קיבל לוי אופציות שהיו שוות במועד ההענקה 7.8 מיליון שקל, עכשיו הוא מקבל חבילת אופציות השוות במועד ההענקה 9.8 מיליון שקל.
בהקשר הזה חשוב להבין כי שווין של האופציות הוא למועד הנוכחי, אולם במידה שמליסרון תמשיך במגמת העלייה כפי שעשתה בשנים 2013-2014 עם תשואה של למעלה מ-40% בכל שנה, שווין של האופציות בעת המימוש עשוי להגיע לעשרות מיליוני שקלים. רק לצורך ההמחשה, בהסכם האופציות הקודם שנחתם עימו במרץ 2012 לאחר השלמת המיזוג בין מליסרון ובריטיש, הוקצו ללוי 346 אלף אופציות במחיר מימוש של 59.71 למניה.
כמו בהסכם הנוכחי, גם אז חולקה ההטבה לשלוש מנות בכל אחת מהשנים 2012-2014. לוי מימש ביוני 2014 את שתי המנות הראשונות של האופציות כאשר מחיר המניה של מליסרון נע סביב 90 שקלים, כך שהשווי של האופציות שמימש נע סביב 6.8-7 מיליון שקל. בתחילת מאי מימש לוי את 115 אופציות שנותרו לו במחיר מימוש של 59.71 למניה כאשר מניית מליסרון עמדה על מחיר שוק של 146.4 שקל, כך שהאופציות האלו מומשו בשווי של כ-10 מיליון שקל. לאחר מימוש האופציות, לוי כבר הגיע לאחזקה של 4.64% מניות מליסרון בשווי של 300 מיליון שקל.
מליסרון היא אחת החברות שרשמה את התשואה הטובה ביותר במהלך שנים 2013-2014 בבורסה בתל אביב עם תשואה של למעלה מ-40% בכל שנה. הריבית הנמוכה בישראל, אחד הגורמים המשפיעים ביותר על התוצאות הכספיות של חברות נדל"ן מניב, שיחקה לטובתה של מליסרון בדיוק בתקופה שהיא הכי נזקקה לה.
מליסרון ביצעה בתחילת 2012 עסקת מיזוג עם חברת הקניונים בריטיש ונאלצה בעקבותיה ליטול הלוואות של מאות מיליוני שקלים מהבנקים ומחזיקי האג"ח בישראל, מהלך שהעלה את שיעור המינוף של החברה לרמה של 69% בסוף שנת 2012. שיעור המינוף וההיקף הגבוה של ההלוואות, העמידו את מליסרון בתקופה קשה עם לא מעט סימני שאלה בנוגע ליכולת החזר החוב שלה. תחת ניהולו של לוי, החברה ניצלה את הריבית הנמוכה בכדי להחליף חובות ישנים בחובות חדשים בריביות נמוכות יותר תוך שהיא מקטינה את שיעור המינוף מ-69% בסוף שנת 2012 לרמה נוכחית של 60%.
אופנה חדשה באחוזת בית
מליסרון היא לא החברה היחידה שמאשרת תנאי שכר למרות התנגדותם של בעלי המניות. כדי להפוך החלטה של האסיפה הכללית, ועדת התגמול והדירקטוריון חייבים לדון מחדש בתנאי ההעסקה ולספק נימוקים משכנעים לשינוי ההחלטה. חברות נוספות שביצעו מהלך דומה לאחרונה, הן אלקטרה בע"מ, שאישרה למנכ"ל איתמר דויטשר הענקת 133 אלף כתבי אופצה, שפרוסות על פני ארבע שנים בשווי כלכלי של 12.5 מיליון שקל והעלאת השכר החודשי שלו ב־21 אלף שקל ל־150 אלף שקל.
גם המנהלים הבכירים של אשטרום קבוצה, חברת התשתיות והנדל"ן שבשליטת משפחות נוסבאום, גירון, משורר, רובין וליפשיץ, ניצלו את הסייג לטובתם. בדצמבר האחרון אישר הדירקטוריון של הקבוצה את מדיניות התגמול של מנהליה הבכירים הכוללת בין היתר את בעלי השליטה רמי נוסבאום, המכהן כיו"ר וגיל גירון המכהן כמנכ"ל, למרות התנגדות של האסיפה הכללית. הדירקטוריון, שטען כי האישור שלו נעשה לטובת החברה, אישר לגירון ונוסבאום (לכל אחד) עלות שכר שנתית של עד 4.275 מיליון שקל כשהוא מסתמך על המלצה חיובית שקיבל מאנטרופי.