בלעדי לכלכליסט
פורטיסימו במו"מ לרכישת פישמן הנדסה תמורת 170 מיליון דולר
קרן פורטיסימו, שמנוהלת על ידי יובל כהן, מצויה בשלבים של בדיקות נאותות ליצרנית החלפים לתעשיית הרכב שבשליטת קרן טנא ומוסדיים. בעלי השליטה הניחו את פישמן על המדף כבר בנובמבר 2013, אך הצמידו לה תג מחיר גבוה של 200 מיליון דולר
קרן פורטיסימו המנוהלת בידי יובל כהן מקיימת מגעים מתקדמים לרכישת חברת פישמן טכנולוגיות תרמיות (פישמן הנדסה) והיא מצויה בשלב של בדיקת נאותות לחברה.
ל"כלכליסט" נודע כי המגעים מתנהלים סביב מחיר של 170-150 מיליון דולר לחברה הנושאת חוב של כ־20 מיליון דולר.
- פורטיסימו השלימה גיוס קרן רביעית של 470 מיליון דולר
- דו"חות פורטיסימו מסבירים את עומקו של עלבון המוסדיים
- בכיר בחברת ביטוח גדולה: "פורטיסימו החטיפה סטירת לחי למוסדיים"
בעלי המניות בפישמן הנדסה הם קרן טנא של אריאל הלפרין וקבוצת מוסדיים המחזיקים ב־54% ממניות החברה, מרדכי פישמן ואילנית כהן, צאצאיו של המייסד יוסף פישמן (אין קשר משפחתי לאליעזר פישמן), וקרן המנוף אוריגו המנוהלת על ידי גבי טרבלסי.
פישמן טכנולוגיות היא מהחברות הגדולות בארץ לתעשיית הרכב. כפי שנחשף ב"כלכליסט" בנובמבר 2013, בעלי המניות של החברה שכרו את בנק רוטשילד להובלת תהליך המכירה. המחיר המקורי שדרשו הבעלים עמד על כ־200 מיליון דולר, וגורמים בתעשייה אמרו אז כי מדובר במחיר גבוה שלא ברור אם יתקבל. בנק רוטשילד ניהל מגעים בעיקר עם קרנות זרות, אבל גם עם קרנות מקומיות דוגמת ויולה, פימי וסקיי. גם קרן אייפקס ניהלה לפני חצי שנה מו"מ לרכישתה של פישמן טכנולוגיות אבל החליטה לסגת.
פישמן טכנולוגיות היא חברה פרטית וככזו אינה מפרסמת את התוצאות הכספיות שלה, אולם ל"כלכליסט" נודע כי ב־2014 רשמה החברה הכנסות של 65 מיליון דולר ורווח תפעולי בניכוי פחת, הפחתות והוצאות מימון (EBITDA) של 25 מיליון דולר. הרווח הנקי שלה שלה נאמד ב־12 מיליון דולר וההון העצמי שלה עמד על 160 מיליון דולר.
המספרים של של פישמן מעידים על צמיחת החברה שרשמה ב־2012 הכנסות בהיקף של 59 מיליון דולר, EBITDA של 23 מיליון דולר ורווח נקי מוערך של 10 מיליון דולר.
פישמן טכנולוגיות שמנוהלת בידי עופר שחר פועלת מאזור התעשייה משגב שבגליל ומעסיקה 250 עובדים. היא עוסקת בפיתוח, ייצור, הפצה ושיווק של תרמוסטטים ומכסים לרדיאטורים ולמכלי דלק במכוניות, המשווקים בעיקר לשוק הרכבים המשומשים. החברה מייצרת גם חלפים לתעשיית הרכב במסגרת התקשרות עם יצרני רכב וספקי רכיבים מוגמרים. עיקר המכירות שלה הן בארה"ב, אולם היא מוכרת גם באירופה. המתחרות של פישמן טכנולוגיות הן בעיקר חברות מחו"ל, ובהן Behr הגרמנית, Vernet הצרפתית, Inzi הדרום קוריאנית וחברות שונות מסין ומיפן.
פישמן טכנולוגיות נוסדה ב־1958 בידי יוסף פישמן כחברת פישמן הנדסה. ב־2010 רכשו קרן טנא וקבוצת מוסדיים את השליטה (66%) בה תמורת 35 מיליון דולר ולפי שווי של 55 מיליון דולר לחברה. באוגוסט 2012 השקיעה אוריגו 20 מיליון דולר בהקצאת מניות שהעניקו לאוריגו 19% מהחברה לפי שווי 105 מיליון דולר.
עם השקעתה דיללה אוריגו את בעלי המניות הקיימים לאחזקותיהם הנוכחיות, וכיום טנא וקבוצת המוסדיים מחזיקות כאמור ב־54% מהמניות, ואילו משפחת פישמן מחזיקה ב־27% הנותרים. בין בעלי המניות של פישמן קיימים הסכמים הנוגעים לזכויות של קרן אוריגו למנות דירקטור מטעמה בחברה ובחברות־הבנות שלה. מאז 2009 חילקה פישמן דיבידנדים בהיקף של 70 מיליון דולר, כך שקרן טנא והמוסדיים כבר החזירו לעצמם את ההשקעה בחברה.
פורטיסימו השלימה לאחרונה גיוס של 470 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה, אותם העדיפה לגייס בעיקר מגופים זרים תוך הגבלת ההשקעה מגופים ישראליים לכרבע מהסכום.