$
בורסת ת"א

אחרי 24 שנים: מנכ"ל בנק דקסיה דוד קאפח פורש מתפקידו - ויוצא לגמלאות

הבנק עומד על המדף ולאחרונה דחה הצעת רכישה מצד בנק ירושלים. עלות שכרו של קאפח ב-2014 עמדה על 2.6 מיליון שקל

תומר ורון 09:4620.08.15
מנכ"ל בנק דקסיה, דוד קאפח, הודיע אתמול (ה') ליו"ר הדירקטוריון על החלטתו לפרוש לגמלאות ולסיים את כהונתו כמנכ"ל הבנק. קאפח (70) עומד בראש הבנק ב-24 השנים האחרונות, עוד שהיה בנק השלטון המקומי לפני שהופרט ב-2001 ונרכש על ידי קבוצת דקסיה העולמית.

 

קאפח שהודיע על החלטתו אתמול יפרוש כבר במהלך החודש הבא, כאשר בהודעה ששיגר הבנק לבורסה נכתב, כי "סיום כהונת המנכ"ל אינו כרוך בנסיבות שיש להביאן לידיעת המחזיקים בניירות הערך של הבנק". קאפח בעל תואר שני מאוניברסיטת תל אביב במינהל עסקים, משמש גם כמרצה באוניברסיטת בר אילן.

 

דוד קאפח דוד קאפח צילום: עמית שעל

 

דקסיה נחשב בנק איכותי שמתמחה בעיקר באשראי מוניציפלי לרשיות המקומיות. הבנק עומד בשנים האחרונות על המדף לאחר שבעלות השליטה בדקסיה ישראל, ממשלות צרפת ובלגיה הודיעו אחרי המשבר הפיננסי שכחלק מתוכנית הבראה לקבוצה הבינלאומית היא תמכור את שלוחותיה בחו"ל ובהן דקסיה ישראל. לאחרונה הביע בנק ירושלים התעניינות ברכישתו אך נדחה על דירקטוריון דקסיה. גם בנק מזרחי הביע בעבר את התעניינותו בבנק.

 

מאבק על הדיבידנדים

 

בחודשיים האחרונים התפתח מאבק בין בעלי מניות מיעוט בדקסיה לבין ההנהלה והדירקטוריון כאשר בעלי מניות המיעוט דורשים מהבנק לחלק דיבידנדים וזאת לאחר שב-3 השנים האחרונות הבנק נמנע מלעשות כך למרות שמחזיק ביחס הלימות הון כולל של כ-31%. בעלי מניות המיעוט כמו גם מוסדיים דרשו לכנס אסיפה מיוחדת שבה יצביעו על מדיניות חלוקת דיבינדים כמו גם קידום מכירת הבנק שנמצא כאמור על המדף ב-3 השנים האחרונות.

 

במקביל, בעלת השליטה בבנק הודיעה לפני כחודש כי תפעל להשוואת זכויות בין סוגי המניות בבנק שכן כיום הבנק מחזיק ב-5 סוגי מניות שונים. ההודעה היוותה למעשה צעד נוסף משמעותי לקראת מכירתו של הבנק שעל פי הערכות יתרחש כבר בחודשים הקרובים. לקאפח הסכם עם DCL (בעלת השליטה בבנק) כי יקבל מענק על מכירת הבנק בסכום שנע בין 0.5 מיליון לשקל לכ-1.5 מיליון שקל - מענק התלוי בגובה מחיר הבנק בעת מכירתו בהשוואה להונו.

 

דקסיה סיים את שנת 2014 עם רווח נקי של 56.0 מיליון שקל לעומת 60.8 מיליון שקל ב-2013 - קיטון של 9.2%. הרווח הנקי שיקף תשואה להון של 7.1%. עלות השכר של קאפח ב-2014 עמדה על 2.6 מיליון שקל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x