$
בורסת ת"א

כלכלית ירושלים איבדה עסקה של 340 מיליון שקל בקנדה

המשקיע שחתם על הסכם ראשוני לרכישת קניון של החברה בקנדה הודיע הוא נסוג מהעסקה. המכירה היתה אמורה להכניס לקופתה המדולדלת של כלכלית ירושלים כ-210 מיליון שקל

אורן פרוינד 16:0906.10.15

מצבה הרעוע של כלכלית ירושליםמתחיל לתת אותותיו בעולם. משקיע קנדי שחתם באוגוסט האחרון על הסכם ראשוני לרכישת קניון Woodbine של החברה (100%) בקנדה ב־114 מיליון דולר קנדי (340 מיליון שקל), הודיע אתמול במהלך בדיקות הנאותות כי הוא נסוג מהעסקה.

 

מדובר בפעם השנייה שעסקת מכירה של הקניון נופלת, לאחר שביוני האחרון הודיע רוכש אחר על נסיגתו מרכישת הקניון ב־120 מיליון דולר קנדי. עבור כלכלית ירושלים מדובר במכה לא פשוטה. החברה נמצאת בימים אלו בשלבים מתקדמים להעברת השליטה (40%) מידיו של אליעזר פישמן למשפחת נקש ושותפיה לחברת אמפא וסובלת מגירעון של 1.2 מיליארד שקל.

 

פירעון תשלומים של 1.1 מיליארד שקל

בהסכם הראשוני המכירה שנחתם במרץ האחרון כלכלית ירושלים היתה אמורה לקבל 400 מיליון שקל ובניכוי חוב של 190 מיליון שקל על הקניון, היא היתה צפויה לשלשל לקופתה תזרים מזומנים נטו של 210 מיליון שקל. אלא שהרוכש נסוג מהעסקה, וכלכלית נאלצה לחפש אחר רוכש חדש כשהיא נאלצת להתמודד עם שחיקה חדה בשער הדולר הקנדי באותה תקופה כתוצאה מהירידה החדה במחיר הנפט בעולם.

 

באוגוסט היא מצאה רוכש במחיר של 114 מיליון דולר קנדי, בעסקה שנעשתה קצת מתחת לשווי בספרים (118 מיליון דולר קנדי), אולם עדיין היתה צפויה להזרים לקופתה 169 מיליון שקל. לפי דו"ח תזרים המזומנים החזוי של החברה שפורסם בסוף אוגוסט האחרון, הסכום הזה מהווה 42% מתזרים המזומנים החזוי של החברה ממכירת נכסים בחו"ל ב־2016 ועוגן חשוב לתשלום האג"ח שלה בישראל.

 

גם מבלי להתייחס לעסקה הנוכחית, מצבה התזרימי של כלכלית ירושלים אינו פשוט. על פי דו"ח תזרים המזומנים החזוי של החברה, עליה לפרוע תשלומי קרן וריבית בסכום מצטבר של 1.1 מיליארד שקל בשנה וחצי הקרובות. תשלומי הקרן והריבית הם בעיקר בשל אג"ח החברה עד לתום 2015 (בעיקר בסוף דצמבר) בהיקף של כ־516 מיליון שקל וב־2016 (גם בעיקר בסוף דצמבר) בהיקף של כ־580 מיליון שקל. כל זה כאשר בקופתה מצויים, נכון להיום, מזומנים בהיקף של 107 מיליון שקל, והמקורות הכספיים המתוכננים שלה ל־2015, שצפויים להסתכם ב־672 מליון שקל, מתבססים בעיקר על מכירת נכסים בחו"ל והזרמה מבנק לאומי. הדירקטוריון של כלכלית ירושלים החליט עם פרסום הדו"חות באוגוסט האחרון, כי אם לא תבוצע העברת השליטה באופן שיאפשר לחברה לנצל את מסגרת האשראי המותנית מלאומי עד 15 בנובמבר, יפעל הדירקטוריון למימוש חלק מאחזקות החברה במניות של החברות־הבנות ולגיוס הון לחברה.

 

מחכים לאישור הבנקים והנושים להעברת השליטה

בינתיים, החברה ובנק לאומי ממשיכים לקדם את העברת השליטה לידי האחים נקש. רגע לפני פרסום הדו"חות הכספיים לרבעון השני של 2015 חתם בנק לאומי (שמחזיק בחוב אישי של פישמן בהיקף של 1.5 מיליארד שקל) על עסקה למכירת השליטה לידיהם של האחים נקש תמורת 380 מיליון שקל והתחייבות להזרמה עתידית של 200–250 מיליון שקל. נכון להיום, הצדדים מחכים לאישורים הנדרשים לביצוע העסקה שכוללים אישור מחזיקי האג"ח, הבנקים, הממונה על ההבלים וגורמים נוספים. המטרה היא להשיג את האישורים עד 15 בנובמבר.

  

משמאל: רפי נקש ואבי נקש. בעלי השליטה הנכנסים משמאל: רפי נקש ואבי נקש. בעלי השליטה הנכנסים צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x