$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

רוני דוידוף מוכר 45% מחברת פמי פרימיום לקרן קדמה ב־100 מיליון שקל

חברת השירותים בבעלות דוידוף, שמעניקה סיוע למבוטחים של כל חברות הביטוח הגדולות בישראל בנושאי בריאות, רכוש ורכב, תימכר לקרן ההשקעות במחיר שמשקף לה שווי של רבע מיליארד שקל. קדמה צפויה לרכוש את יתרת המניות בעתיד הקרוב

גולן חזני 06:5714.10.15

איש הביטוח רוני דוידוף נמצא בדרך לאקזיט שלישי. ל"כלכליסט" נודע כי דוידוף מוכר כ־45% ממניות חברת פמי פרימיום שבבעלות קבוצת דוידוף לקרן ההשקעות קדמה (KCPS לשעבר) תמורת 100 מיליון שקל. קבוצת דוידוף תישאר בעלת השליטה בפמי. ואם לשפוט לפי הדפוס של שני האקזיטים הקודמים שלו, החברה צפויה למכור את המניות שנשארו ברשותה בתוך שנתיים־שלוש. העסקה משקפת שווי של כ־220–240 מיליון שקל לפמי פרימיום. 

 

השותפים בקרן קדמה גלעד שביט, אורי עינן, גלעד הלוי השותפים בקרן קדמה גלעד שביט, אורי עינן, גלעד הלוי צילום: אייל יצהר

 

חברת פמי פרימיום שנוסדה ע"י דוידוף ב־1990 היא חברת שירותים גדולה המפעילה מערכי שירות בתחומי הבריאות, הרכב והמגורים ועוסקת גם בניהול פרויקטים מורכבים של שירותים רפואיים, תביעות רפואיות ורפואה תעסוקתית. עיקר ההכנסות השנתיות שלה, שעומדות על 250 מיליון שקל, מגיעות מתחום הביטוח, משום שהחברה עובדת עם כל שש חברות הביטוח הגדולות בארץ. מלבדם משרתת פמי פרימיום גם משרדי ממשלה וקופות חולים. פמי פרימיום מעניקה לחברות הביטוח שירותי גרירה ותיקון אינסטלציה, ורופאים ללקוחות חברות הביטוח. 

 

 צילום: צילום: יגאל חלילי

 

 

עבור קרן קדמה מדובר ברכישה ראשונה לקרן השנייה שלה, שהשלימה בעת האחרונה גיוס בהיקף של 150 מיליון דולר. בשנים האחרונות הובילה קדמה כמה רכישות כמו ברנד תעשיות, קווליטסט ויקבי כרמל ומימושים בחברות דנאל סיעוד וכח אדם, מרינה גליל גרופ ו־FIS. הרכישה הנוכחית היא חלק מהפורטפוליו של הקרן, המתמקדת ברכישת שליטה או שליטה משותפת בחברות ישראליות בינוניות ופועלת בשיתוף עם הנהלת החברה להצמחת החברות והצלחתן. קדמה, שהוקמה ב־2006, מנוהלת ע"י אורי עינן, גלעד שביט וגלעד הלוי. הקרן מנהלת מיליארד שקל ומתמחה בהשקעה בחברות ישראליות במגזרי פעילות ובהם תעשייה, חקלאות, טכנולוגיית מידע ושירותים ומבצעת בעיקר רכישות שליטה בחברות מוטות צמיחה.

 

ביקור רופא ושירותי מוסך

 

למעשה פמי היא סוג של ספק משנה המספק לחברת הביטוח את השירות שאמור לקבל בעל הפוליסה. עיקר ההכנסות מגיעות משירותי תיקון הצנרת למבוטחים של ביטוחי דירות ושירותי גרירה למבוטחים של ביטוח רכב. כשחברת הביטוח מקבלת קריאה לתיקון נזק צנרת או גרירת רכב, היא מפעילה את פמי או את אחת המתחרות שלה, ואלו שולחות את איש המקצוע למקום לתת את השירות וגובות מחברת הביטוח סכום שנתי קבוע תמורתו. חברות הביטוח מעדיפות לעסוק בפעילות תפעולית מסוג זה בשל המורכבות שלו ומעדיפות להפעיל את אותם ספקי משנה.

 

בעת האחרונה רכשה פמי את רשת המוסכים שהקימה ביטוח ישיר תמורת עשרות מיליוני שקלים, והיא מעניקה גם שירותי מוסך הסדר לחברות הביטוח. ביטוח ישיר התחייבה להעסיק את פמי בסכום שנתי מינימלי במשך השנים הקרובות כחלק מהעסקה. שירות נוסף שמעניקה פמי הוא רופא לביקור ביתי וקבלת טיפול ראשוני למבוטחי ביטוח בריאות.

השוק הישראלי של שירותי הבריאות, הרכב ותיקוני הצנרת נשלט ע"י שלוש חברות: פמי, שגריר וקבוצת שחר, שעפ"י הערכות סדרי הגודל שלהן דומים. פמי היא חברה פרטית ותוצאותיה אינן מפורסמות, ואולם ל"כלכליסט" נודע כי עד כה הרווח הנקי שלה עומד על כ־25 מיליון שקל בשנת 2015.

 

חברות בארה"ב ובהודו

 

פמי אינה מקושרת בחוזי העסקה עם בעלי המקצוע שהיא שולחת, אלא בהסכמים שלפיהם הם מקבלים סכום תמורת ביקור שבו הם מעמידים את שירותיהם בעבורה. מדובר בתחום בעל הכנסות יציבות ומתח רווחים גבוה, אם כי לא נעדר סיכונים. ההידוק של הפיקוח הרגולטורי על ביטוחי הבריאות צפוי לפגוע גם בנותנות השירותים כמו פמי, ואולי אף להוביל חברות ביטוח שונות להקים פעילות פנימית במקום אותם נותני שירותים.

 

פמי, המנוהלת ע"י איציק חמו, היא אחת החברות הוותיקות בקבוצת דוידוף, שהחל את דרכו באמצע שנות השמונים בסוכנות ביטוח קטנה. החברה התפתחה והקימה חברות שירותים וסוכנויות נוספות. ב־2007 רכשה קרן פימי 25% ממניות הקבוצה לפי שווי של כ־130–150 מיליון שקל. מנהל קרן פימי ישי דוידי הוא חבר טוב של דוידוף. שותף אחר בקבוצה הוא פיני כהן, שבשנות השמונים ניהל את חברת הביטוח אררט ונחשב למנטור של דוידוף.

 

עם השנים צמחה הקבוצה והתפתחה גם לחו"ל. היא נשארה קבוצה פרטית ולא הונפקה. כיום היא מפעילה שירותי ביטוח גם בארה"ב ובהודו ובמדינות אחרות. בנוסף לקבוצה שתי פעילויות בארה"ב בתחום שירותי הרפואה – MedSave USA, המספקת שירותים לחברות ביטוח, וחברתFirst Service Administratore, המשמשת קופת חולים, וכן בספקית שירותי הבריאות ההודית MedSave India.

 

כאמור, דוידוף ביצע שני אקזיטים בעבר. ב־2008 הוא מכר את השליטה בדוידוף סוכנות לביטוח לחברת הביטוח הבריטי האודן, וב־2011 השלים את מכירת יתרת אחזקותיו בחברה. התמורה הכוללת תמורת הסוכנות הגיעה עפ"י הערכות ל־80 מיליון שקל. הסוכנות שנקראת כיום האודן ישראל מתמחה בביטוח דירקטורים ואחריות מקצועית.

ביולי 2011 מכר דוידוף 50% מדוידוף הסדרים פנסיוניים לפסגות תמורת 50 מיליון שקל. ביולי האחרון השלימה פסגות את הרכישה תמורת סכום דומה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x