בלעדי לכלכליסט
הנפקת המניות באי.די.בי לפני ביטול, הצעת הרכש תהפוך להנפקת אג"ח
אדוארדו אלשטיין התחייב להזרים 200 מיליון שקל בהנפקת המניות, נאמני ההסדר גבאי ואולמן איימו בתביעות, ושני הצדדים מנהלים מו"מ בדרך לפשרה חדשה. במסגרת ההסכם יוזרמו 512 מיליון שקל לחברה במקום לרכישת מניות מיעוט
התפתחות דרמטית באי.די.בי. הנפקת המניות שבמסגרתה אמור היה בעל השליטה, אדוארדו אלשטיין, להזרים 200 מיליון שקל לחברה, עומדת לפני ביטול. ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות ארבעה מכתבי איום של נאמני הסדר החוב באי.די.בי, חגי אולמן ואייל גבאי, עוכבה ההנפקה שהיתה אמורה להתקיים שלשום, בטענה כי לאלשטיין יש בה עניין אישי וכי היא תגרום לדילול ולנזק כספי לבעלי מניות המיעוט.
- "הפירוש של אלשטיין עומד בסתירה להחלטת בית המשפט"
- סלקום רוכשת את גולן טלקום תמורת 1.17 מיליארד שקל
- מוטי שרף ינהל את מערך התקשורת של קבוצת אי.די.בי
המכתבים של גבאי ואולמן כוונו בעיקר לחברי ועדת הביקורת של אי.די.בי, והשניים טענו כי אם למרות המכתבים הם יחליטו על ביצוע ההנפקה, הם עצמם יהיו חשופים באופן אישי לתביעות של בעלי מניות באי.די.בי. במקרה כזה הכיסוי הביטוחי של חברי ועדת הביקורת עלול לא להיות תקף, והם יצטרכו לשאת בתביעות עתידיות מכיסם.
בהסדר החוב המקורי של אי.די.בי התחייב אלשטיין עם שותפו לשעבר מוטי בן־משה לבצע רכישה של מניות מהציבור ב־512 מיליון שקל ובמחירים של 8 שקל למניה לעומת 2 שקל שבה נסחרת המניה כיום.
אלשטיין ניסה לאחרונה לטעון כי חברות שבשליטתו, אשר דולפין שבאמצעותה רכש את השליטה באי.די.בי אינה נמנית עמן, יוכלו ליהנות כניצעות בהצעת הרכש. כלומר, החברות ימכרו מניות לדולפין, וכך למעשה יעביר אלשטיין כסף מכיס לכיס ויקטין את ההוצאה דה־פקטו בהצעת הרכש בכ־400 מיליון שקל.
בית המשפט המחוזי דחה פרשנות זו וקבע כי אלשטיין לא יוכל למכור מניות לעצמו, אבל אלשטיין התעקש וערער לעליון — ערעור שאמור להידון בעוד חודש. הנפקת המניות האמורה צפויה היתה לדלל עוד יותר את זכאי ההסדר, שהם בעלי מניות מיעוט באי.די.בי.
ל"כלכליסט" נודע כי ביומיים האחרונים החל מו"מ אינטנסיבי בין הנאמנים לאלשטיין, ולפיו תבוטל הצעת הרכש, ובמקומה אלשטיין יזרים 512 מיליון שקל לחברה. המהלך יחזק את הונה העצמי של החברה בחצי מיליארד שקל, והצורך בהנפקה יבוטל. פשרה כזו נידונה לפני חצי שנה, אבל לא נחתמה. אלשטיין דרש להזרים 30 מיליון שקל במזומן לבעלי המניות, והנאמנים דרשו 90 מיליון שקל. ככל הנראה הפשרה החדשה היא סביב מזומן של כ־60 מיליון שקל לחברה, והזרמת הסכום המלא עד אמצע 2016.