מחזיקי אי.די.בי לאלשטיין: הנפק מניות ולא אג"ח
בעלי האג"ח חוששים כי המהלך שרקם בעל השליטה עם נאמני ההסדר באי.די.בי, להנפיק אג"ח במקום מניות לטובת זכאי ההסדר, יגדיל את החוב של החברה ויביא להפרת אמות המידה הפיננסיות כבר בתחילת 2016
קרוב לשנתיים עברו מאז הסדר החוב והעברת השליטה באי.די.בי לידיו, ואדוארדו אלשטיין שוב ניצב בפני אתגרים ואיומים שעלולים להביא לערעור השליטה שלו בחברה. אלשטיין מוצא עצמו נאבק מול שני נושים ונמצא במלכוד ביניהם. מצד אחד בעלי המניות של אי.די.בי פתוח ונאמני הסדר החוב איל גבאי וחגי אולמן ומנגד מחזיקי האג"ח של אי.די.בי פתוח, בראשות הנאמן דן אבנון, שפותחים מולו חזית חדשה. המחזיקים שיגרו מכתב איום חריף לאי.די.בי ואלשטיין ובו הם מזהירים אותו שלא לבצע את התוכנית להנפקת אג"ח לבעלי המניות באי.די.בי פתוח.
- הנפקת המניות באי.די.בי לפני ביטול, הצעת הרכש תהפוך להנפקת אג"ח
- "הפירוש של אלשטיין עומד בסתירה להחלטת בית המשפט"
- אי.די.בי סקפטית: "השגת אישורים לעסקת סלקום תהיה מאתגרת"
תוכנית הנפקת האג"ח נעשתה בתיאום עם מחזיקי המניות באי.די.בי ואמורה להוות תחליף לתוכנית המקורית של אלשטיין לבצע הנפקת מניות. התוכנית להנפקת המניות נתקלה בהתנגדות מצד מחזיקי המניות שטענו כי זו תפגע בהם ותדלל את חלקם. במקום זאת הם הציעו לאלשטיין לבצע הנפקת אג"ח, שתחליף את רכישת מניות אי.די.בי שאלשטיין התחייב לבצע במסגרת הסדר החוב.
אלשטיין מחויב לרכוש מניות מזכאי הסדר החוב (בעלי המניות של אי.די.בי אחזקות מקרב הציבור) בהיקף של 512 מיליון שקל בשתי מנות שוות, בסוף 2015 ובסוף 2016. לאחר שבית המשפט קבע כי חברות של אלשטיין שמחזיקות במניות אי.די.בי לא יוכלו להשתתף כמוכרות בהצעת הרכש לאלשטיין עצמו, החל מו"מ עם גבאי ואולמן, בניסיון להמיר את הרכישה להזרמה של 512 מיליון שקל לתוך החברה, בהנפקת אג"ח, כפי שנחשף ביום חמישי ב"כלכליסט".
אבל מחזיקי האג"ח הנוכחיים של אי.די.בי לא מוכנים לצעד כזה שיגדיל את היקף החוב של החברה. יתרה מכך, הנפקת המניות שבה אמור אלשטיין להזרים 200 מיליון שקל לחברה נקבעה ביולי השנה לאור דרישת מחזיקי האג"ח, כדי לאפשר לאי.די.בי לעמוד בפירעון חובותיה בשנה הקרובה ולשפר את יכולתה של החברה־הבת דסק"ש לעמוד גם היא בפירעון חובותיה למחזיקים. "בסוף 2015 צפויית להיות בקופת אי.די.בי 2 מיליון שקל בלבד, וב־2016 היא זקוקה ל־1.3 מיליארד שקל ממקורות נוספים. הערך הנכסי הנקי של החברה הוא שלילי בהיקף של מאות מיליוני שקלים. החברה מצויה תקופה ארוכה בהפרה מתמשכת של אמות מידה פיננסיות מול גורמים מממנים שהסכימו להעניק לה ויתורים עד סוף 2015. ללא הארכת אישורים אלה כבר ברבעון הראשון של 2016 היא לא תוכל לעמוד באמות מידה אלו", נכתב במכתב.