בעלי מניות כמיפל הכשילו את הקידום לבן של בעל השליטה
בעל השליטה, איתן גל, ביקש לקדם את בנו, יהונתן גל, לתפקיד סמנכ"ל פיתוח עיסקי - תפקיד שלא היה קיים עד כה בחברה
בעלי המניות של חברת שיווק הציוד הרפואי כמיפל הכשילו את הקידום של יהונתן גל, בנו של בעל השליטה, איתן גל. כך עולה מתוצאות אסיפת בעלי המניות שפירסמה החברה היום (ד').
- בעל השליטה בכמיפל מקדם את בנו לתפקיד שעד כה לא אויש
- "בעל השליטה משך 6 מיליון שקל מקופת כמיפל ללא אישור"
מהדיווח עולה כי לא נמצאו בחברה בעלי מניות מטעם הציבור שייתמכו בעסקה המוצעת - במסגרתה ביקש גל האב לקדם את בנו לתפקיד שלא היה קיים בחברה עד אותו רגע, סמנכ"ל פיתוח עסקי.
יהונתן גל נקלט בחברה בשנת 2013, אז היה סטודנט לתואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב, והועסק על בסיס שכר שעתי של 50 שקלים. גל הוגבל במכסת שעות עבודה של 140 שעות בחודש, כך ששכרו החודשי המקסימלי עמד על 7,000 שקל ברוטו.
שכרו של יהונתן גל בתפקיד החדש היה אמור לעמוד על 12 אלף שקל ברוטו בשנה הראשונה, כאשר בשנה השנייה כבר מובטחת לו העלאת שכר ל-13 אלף שקל ברוטו בחודש. סכום זה לא כולל הטבות נוספות כמו רכב צמוד ומכשיר סלולר, כך שעלות שכרו הכוללת לחברה תעמוד על כ-219 אלף שקל בשנה הראשונה, ועל 234 אלף שקל מהשנה השנייה.
יהונתן גל הוא לא בן המשפחה היחיד שמועסק בחברה - גם אחותו, נטע לי גל, מועסקת בחברה כמנהלת משאבי אנוש, ודודתו (אחותו של בעל השליטה) אורנה פרלמן גל, מועסקת כפקידה במחלקת הגביה. שכרה של נטע לי גל זהה לשכר המוצע כעת ליהונתן גל, כאשר עלות שכרה של אורנה פרלמן גל נמוכה משמעותית ועומדת על 124 אלף שקל בשנה.
בנוסף, בחודש מרץ האחרון אישרה החברה את העסקתו של דניאל גל, בנו של בעל השליטה ואחיו של יהונתן גל. דניאל גל מועסק בחברה כעוזר מנכ"ל הלוגיסטיקה בחברה. החברה לא דיווחה על עלות שכרו, משום שאינה עולה על השכר הממוצע במשק.