$
בורסת ת"א

מנכ"ל אפריקה באסיפת האג"ח: "אי אפשר שלבייב יקנה אג"ח כל פעם שהוא יורד"

אברהם נובוגרוצקי יורה לכל הכיוונים: "המצב ברוסיה זה דיזסטר. אתה רואה על כל פרויקט חצי מהכסף של לפני שנה". על נסיבות פיטורי אבי מוטולה: "החלטנו להקים מפעל. היינו אמורים להשקיע 200 מיליון שקל ובפועל השקענו 400 מיליון שקל. על הרקע הזה פוטר אבי מוטולה". על אי הסדרים שהתגלו באפריקה תעשיות: "בכל ציבור יש גם גנבים"

גולן חזני 11:2524.12.15

אסיפת מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראלהחלה היום (ה') בשעה 10:00 בבוקר במלון קראון פלאזה - כששאלת הסדר החוב בחברה עומדת על הפרק. המנכ"ל אברהם נובוגרוצקי פתח במצגת על החברה והחל במיקוד של רוסיה שמהווה הבעיה הגדולה של אפריקה היום - כשהוא מדבר בחופשיות על עיסקי החברה בעולם, על הנסיבות שהובילו להסדר וכן על הסיבות שהובילו לפיטורי אבי מוטולה, לשעבר מנכ"ל החברה בת אפריקה תעשיות.

 

"המצב ברוסיה קצת השנתה מלפני כשנה, כשהענקנו בטוחות לגיוס אג"ח. הצניחה במחירי הנפט מאד משפיעה לרעה על רוסיה. גם שער הרובל ירד ל-70 רובל לדולר. זה דיזסטר. אתה רואה על כל פרויקט חצי מהכסף של לפני שנה. לא כל פרויקט מקבל ליווי בנקאי ברוסיה. אנחנו מקבלים. אבל בריבית גבוהה של 11%. עניינים אלה מקשים על הפעילות ברוסיה", אמר נובוגרוצקי.

 

המניה של החברה בת אפי פיתוחעומדת על 10-8 סנט בלונדון, מול סביבה של 70 סנט לפני שנה. "כשאנחנו מנסים לגזור את ערך החברה מערך המניה, סימן השאלה מאד מאד גדול כשהמניה נסחרת ב-10% ממה שנסחרה לפני שנה. אנחנו לא מתעלמים מזה", אמר נובוגרוצקי.

 

באופן ספיצפי לגבי קניון אפימול, הנכס העיקרי של אפי פיתוח, אמר המנכ"ל כי הקניון פעיל, אך לא מאוכלס במלואו. "זו תקופה קשה. שוכרים מנסים לנצל את המצב ולקבל הנחות. אנחנו נותנים להם הנחות אבל רק באופן זמני. יש ירידה ב-NOI אבל העסק ממשיך להתקיים".

 

נובוגרוצקי הדגיש את מחויבותו של בעל השליטה לב לבייב. "מר לבייב רובו ככולו נמצא בחברה הזו. מקדיש לילות כימים לקידומה. מאמין בחברה, נמצא שם ונעזר בבני משפחתו בניהולה. הם עושים עבודת קודש מתוך אמונה רבה שערך החברה גבוה משמעותית ממה שמוצג בבורסה".

 

נובוגרוצקי באסיפה היום נובוגרוצקי באסיפה היום צילום: אוראל כהן

 

"חשבנו לבנות מרצדס ומצאנו עצמנו עם פרארי"

נובוגרוצקי הרחיב בעניין המצב הקשה של אפריקה תעשיות, בעקבות הסטיות בדיווחים הכספיים של החברה הבת - שבגינם פוטר המנכ"ל אבי מוטולה ומנהל הכספים. "מישהו לקח מהחברה מיליוני דולרים. שינוי בדוחות הכספיים של 73 מיליון שקל זה אסון. לא מתאים לחברה כמו אפריקה. לפעמים זה קורה אבל בכל ציבור יש גם גנבים. מינו אותי כמנכ"ל החברה ואת נדב גרינשפון כיו"ר, ואנחנו נוציא את החברות האלה של הפלדה והקרמיקה מאפילה לאורה", אמר המנכ"ל.

 

לדבריו, למרות שבתחום הפלדה היו ירידות של עשות אחוזים, פקר פלדה לא הפסידה - שכן  יש לה מלבד פעילות המתכות גם פעילות גילוון שהיא חזקה בהם, חממות ובניה קלה כמו לולים, שותפות במפעל הגדול בארץ לעמודי תאורה. "זו חברה מאד חזקה ודווקא בשנה הזו הוכיחה כמה היא חזקה. למרות שהמחירים נשחטו, פקר פלדה לא הפסידה כסף. כשמחירי הפלדה יהיו יציבים נראה רווחיות מאד טובה באפריקה תעשיות. אני לא רגוע באף חברה אבל פקר נמצאת במצב טוב ונקודת זינוק מצוינת".

 

אבי מוטולה אבי מוטולה צילום: אוראל כהן

 

על פי נובוגרוצקי, גם פעילות הקרמיקה מוכיחה את עצמה. "נגב קרמיקה היא הקבוצה החזקה בארץ בתחומה. נגב מוכרת 800 מיליון שקל כשהשניה אחריה היא בסביבה של 200 מיליון שקל. למרות כל הכותרות בתקשורת, החברה המשיכה למכור באותם מספרים".

 

"סגרנו כמה חנויות, החלטנו להקים מפעל לגרניט פורצלן. היינו אמורים להשקיע 200 מיליון שקל ובפועל השקענו 400 מיליון שקל. על הרקע הזה פוטר אבי מוטולה. חשבנו לבנות מרצדס ומצאנו עצמנו עם פרארי. אנחנו רוצים להחזיר את ה-200 מיליון כמה שיותר מהר כי לא רצינו להיות שם. הבנקים נפגשים אתנו אבל יחסית הם די רגועים. צמצמנו 90 עובדים, נצמצם עוד בייצור. המטרה היא שנוכל להתחרות עם הספרדים והאיטלקים".

 

"אנחנו לא חיביים לגעת ברוסיה בשנתיים הקרובות"

"למה התכנסנו כאן? מה הבעיה? ב-2010 התחלנו בהסדר. מאז שירתנו חוב לא קטן של 4 מיליארד שקל. לבייב נתן ערב ההסדר כ-800 מיליון שקל, ותוך כדי ההסדר -  765 מיליון שקל. אלה סכומים שאין להם אח ורע. היום יש לנו אג"חים בריבית לא קטנה שאתם המחזיקים נהנים ממנה לאורך שנים, ויש לנו נכסים. החברות הבנות שלנו מחלקות דיבידנדים, ואנחנו לוחצים אותן להביא תוצאות יותר טובות. אבל זה לא סוד שהדיבידנדים לא יספיקו לשרת את החוב ולכן אנחנו מוכרים גם נכסים. אנחנו פתוחים לכל הצעה ובהקשבה לכל הצעה ורעיון שמישהו מציע בקשר לרכישה של הנכסים שלנו או לשת"פ זה או אחר.

 

"החברה עובדת היום בשביל לשרת את בעלי החוב. החברה עושה זאת באדיקות, מביאה דיבידנדים מחברות בנות.נפעל לממש. אבל יש כמה אפשרויות. חברה לחוצה מביאה פחות כסף ממימושים הביתה".

 

נובוגרוצקי הבהיר: "אנחנו לא חיביים לגעת ברוסיה בשנתיים הקרובות. יש לנו תכנית איזה נכס למכור קודם ואיזה אח"כ. אבל יש לנו כמה שנים טובות עד שנגיע לשערי רוסיה ואנחנו מאמינים שבשנים האלה רוסיה תתרומם. אנחנו לא מאמינים שעוד 5 שנים זו תהיה אותה רוסיה".

 

בני הזוג לבייב בהשקת קניון אפימול במוסקבה בני הזוג לבייב בהשקת קניון אפימול במוסקבה צילום: סיון פרג'

 

"אלמלא ההסדר הקודם, שאילץ אותנו למכור נכסים בארה"ב, היינו במצב אחר היום. הנכסים האלה היו נמכרים ביותר יקר היום. זו אולי יכול לתת קצת מחשבה על רוסיה. בלי לחץ שיופעל עלינו נוכל לממש ביותר יקר. אנחנו בטוחים שיש לנו איך להחזיר את החוב בשנתיים הקרובות וגם מעבר להן. גם תכניות וגם נכסים".

 

"אי אפשר שלבייב יקנה אג"ח כל פעם שהוא יורד"

בשלב השאלות שאל משה גת מדוע לבייב לא רוכש אג"חים כשהם נסחרים ב-40 אגורות, מכספו הפרטי. נובוגרוצקי השיב: "אנחנו מודים למר לבייב על התמיכה הבלתי מסויגת בחברה בזמנים הקשים. אני כמנכ"ל מרגיש שכל עוד יש לנו אמצעים בחברה לשרת את החוב, הלגיטימציה שלי לבוא לבעל השליטה ולבקש ממנו להשקיע עוד בחברה, היא עדיין רחוקה. אי אפשר לצפות מלבייב שכל פעם שהמניה יורדת או האג"ח יורד הוא יתערב וירכוש מניות או אג"ח. התרומה של לבייב עצומה, אבל התרומה איננה רק באם יקנה מניות או אג"חים, אלא בעצם הפעילות שלו בחברה. זה שלבייב נמצא ברוסיה ומקדיש לה את זמנו, זו התרומה שהחברה מצפה ממר לבייב", השיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x