דוחות גולדמן זאקס: צניחה של 60% ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2016
ענק הבנקאות האמריקאי פרסם את תוצאותיו הכספיות והציג הכנסות שהסתכמו בכ-1.2 מיליארד דולר זאת בהשוואה ל-2.8 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד; מנכ"ל גולדמן: "צריך לזכור שיש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות"
ענק הבנקאות האמריקאי גולדמן זאקס דיווח היום (ג') על תוצאות הרבעון הראשון של שנת 2016 והציג צניחה של 60% ברווח הנקי שהסתכם בכ-1.2 מיליארד דולר, זאת בהשוואה לרווח נקי של 2.8 מיליארד דולר, בתקופה המבילה אשתקד.
- בנק אוף אמריקה עקף את התחזיות למרות ירידה חדה ברווח הנקי
- הבנקים משכו את וול סטריט למעלה; דאו ג'ונס עלה ב-1.1%
- חדווה בר לבנקים: להתכוננן לעזיבה של בכירים בעקבות חוק השכר
הרווח הנקי למניה עמד על 2.7 דולרים, לעומת רווח נקי של 5.9 דולרים למניה לפני שנה. למרות הצניחה החדה ברווח, הבנק האמריקאי עקף את תחזיות האנליסטים שציפו לרווח נמוך יותר של 1.1 מיליארד דולר (2.4 דולרים למניה).
ההכנסות של הענק הפיננסי נפלו ב-40% והסתכמו ב-6.3 מיליארד דולר, זאת לעומת הכנסות של 10 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. האנליסטים ציפו להכנסות גבוהות יותר של 6.6 מיליארד דולר.
לויד בלנקפיין (61), מנכ"ל הבנק, פרסם מכתב למחזיקי המניות ובו אמר "שצריך לזכור שיש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות".
גולדמן הוא הבנק האחרון מתוך הבנקים הגדולים בארה"ב שפסרמו את הדוחות של הרבעון הראשון. מורגן סטנלי הציג בשבוע שעבר שלמרות צניחה של 53% ברווח הנקי, הוא עדיין הצליח לעקוף את התחזיות של האנליסטים.
ג'יי.פי מורגן, הבנק הגדול בארה"ב במונחי נכסים, דיווח כי רווחיו ירדו ב-6.7% בגלל ירידה בהכנסות בפעילות בנקאות המסחר וההשקעות ובגלל עלויות של 479 מיליון דולר באשראי סיטונאי. עמיתו, בנק אוף אמריקה, הבנק השני בגודלו בארה"ב מבחינת נכסים, דיווח על ירידה של 18% ברווח הנקי.
בעקבות הירידה החדה בהכנסות, הבנקים האמריקאים נאלצו לחתוך בהוצאות התפועל שלהם בצורה ניכרת ברבעון הראשון של השנה. הוצאות התפועל של גולדמן צנחו ב-29%, ל-4.79 מיליארד דולר זאת בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, כאשר שיעור ירידה זה היה גבוה ביותר מבין הבנקים הגדולים בארה"ב.
דוחות הבנקים האמריקאים - הוצאות מול הכנסות
מאיר סלייטר ואילן שטרק מבנק ירושלים מתייחסים לדוחות הבנקים האמריקאים : "הירידה בהכנסות הבנקים מקורה בעיקר בקיטון בהכנסות פעילויות המסחר והבנקאות להשקעות".
לדבריהם, החששות ממשבר עולמי בינואר־פברואר גררו תנודתיות רבה בשוקי ההון, וזו הושיבה פעילים רבים על הגדר. מחזורי המסחר ירדו, ההנפקות התכווצו וכך גם עסקאות מיזוגים ורכישות. ישיבה זו על הגדר גרמה לירידה של 10%־20% בהכנסות ממסחר בניירות ערך ולירידה של כ־25% בפעילות הבנקאות להשקעות".