פסגות מוביל את גיוסי מרץ בגמל עם 181 מיליון שקל
חברת הגמל של אנליסט, שחזרה לראש טבלת התשואות בשלוש השנים האחרונות, עדיין מתקשה לתרגם את התוצאות לגיוסים. מגדל, המציגה את התשואות החלשות באותה תקופה, מאבדת כסף למתחרים אך פחות ממיטב דש
חברת הגמל של בית ההשקעות פסגות ממשיכה למנף את התשואות הגבוהות שהשיגה לעמיתים בשלוש השנים האחרונות לגיוסים של מאות מיליוני שקלים מהמתחרים. היא תופסת את המקום הראשון בהיקף ההעברות נטו ממתחרות בשלושת החודשים הראשונים של השנה, עם 569 מיליון שקל. פסגות גם מובילה את ההעברות נטו במרץ עם 181 מיליון שקל.
- רק ילין לפידות רשמה תשואה חיובית ברבעון
- בארבע חברות הגמל הגדולות יש 282 אלף חוסכים מנותקים
- תעודות הסל של פסגות והראל מזנבות באלה של קסם ותכלית
המומנטום החיובי משחק לטובת פסגות משנת 2015, שבה רשמה במצטבר העברות חיוביות של כמיליארד שקל ממתחרות, אם כי מתחילת 2016 הביצועים של חברת הגמל לא מזהירים. קרנות ההשתלמות של החברה רשמו תשואה שלילית של כ־1.08% מתחילת השנה, לעומת ממוצע ענפי שלילי של 0.58%. אבל ההיחלשות לא מתורגמת מיד לנטישת כספים למתחרות, שכן סוכני הביטוח אינם מגיבים כל כך מהר.
בשלוש השנים האחרונות מסכמת פסגות תשואה מצטברת של 15.67% — כבר לא מקום ראשון, כאשר ילין לפידות עוקפת אותה (19.76%) וכך גם אקסלנס (16.28%) ואלטשולר שחם (16.14%). ילין, מצטיינת התשואות מתחילת 2016, ממשיכה גם היא במומנטום חיובי של העברות חיוביות, וברבעון הראשון השנה הסתכמו ההעברות נטו שלה ב־111 מיליון שקל, והיא נושקת ל־20 מיליארד שקל נכסים מנוהלים. גם באלטשולר נמשך גיוס הכספים לאחר רגיעה מסוימת, עם העברות נטו של 100 מיליון שקל ברבעון.
לעומתן, חברת הגמל של מיטב דש סובלת מיציאת כספים מסיבית. חברת הגמל של בית ההשקעות איבדה למתחרות 340 מיליון שקל בשלושת החודשים הראשונים של השנה ו־121 מיליון שקל במרץ, והיא מובילה את ההעברות השליליות בענף.
אחת הסיבות לכך היא התשואות החלשות שהציגו קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של מיטב דש בשלוש השנים האחרונות — תשואה מצטברת של 14.7%, מקום שלישי מהסוף אחרי כלל (14.31%) ומגדל החלשה ביותר (11.9%). מפתיע לראות כי אף על פי שהתשואות של מגדל נמוכות משמעותית מאלה של מיטב דש, היא רושמת העברת כספים נמוכה יותר למתחרות — 200 מיליון שקל ברבעון ו־69 מיליון שקל במרץ, ככל הנראה בעקבות מאמצי שימור מצד סוכני הביטוח ואנשי השיווק של מגדל.
אחד הנתונים המפתיעים הוא של חברת הגמל של אנליסט, שממשיכה לאבד כסף למתחרות חרף שיפור בביצועיה. אנליסט איבד 105 מיליון שקל למתחרות ברבעון, אף שחברת הגמל שלו רושמת בשלוש השנים האחרונות תשואה נאה של 18.45% לעומת ממוצע ענפי של 16%. מדובר בתשואה הגבוהה השנייה בגובהה אחרי ילין לפידות.
בענף הגמל וההשתלמות התגובה של הלקוחות לתשואות אטית יותר, שכן התזוזות של הכספים מונעות בעיקר על ידי סוכני ביטוח ומשווקים, שמשתמשים בנתונים ארוכי הטווח כדי לשכנע את הלקוחות לעבור מחברה לחברה. אחת הסיבות לקושי של אנליסט לתרגם את הביצועים לגיוסים הוא החולשה שלה בתשואות בשנים האחרונות, והסוכנים ממתינים לראות אם הביצועים הטובים יתמידו לאורך זמן.