$
בורסת ת"א

"ססקין פיזר הבטחות בזמן שכבר תכנן הקפאת הליכים"

המחזיקים של אורבנקורפ קיבלו אתמול מביהמ"ש המחוזי בת"א צו הקפאת הליכים בחברה, בניסיון לעצור את הליך חדלות הפירעון שבעל השליטה החל בביהמ"ש בקנדה. ביהמ"ש ידון היום במינויו של עו"ד גיא גיסין כבעל סמכויות יחיד באורבנקורפ

אורן פרוינד 08:2925.04.16

מבחינת מחזיקי האג"ח, מה שקרה ביומיים האחרונים באורבנקורפ הקנדית לא משאיר מקום לספק לגבי אמינותו של בעלי החברה אלן ססקין.  

חברת הנדל"ן שרק לפני ארבעה חודשים גייסה אג"ח בישראל בהיקף של 180 מיליון שקל, נכנסה אתמול באופן לא רשמי להליך של חדלות פירעון תחת בית המשפט המחוזי בתל אביב, זאת לאחר שססקין ניסה להתל במחזיקי האג"ח הישראלים ופתח בהליך מקביל בקנדה. כל הדירקטורים של אורבנקורפ התפטרו אתמול בהמשך להתפטרות של מבקר הפנים והיועצים המשפטיים,

 

ואורבנקורפ הפכה להצגה של איש אחד לא כל כך מוצלח, אלן ססקין. בכך הפכה אורבנקורפ לחברת הנדל"ן הזרה הראשונה מתוך 17 חברות זרות שהנפיקו אג"ח בישראל שנקלעת להליך של חדלות פירעון. הקריסה של אורבנקורפ צפויה להשפיע על גל ההנפקות של חברות אמריקאיות בישראל בזמן ששלוש חברות נדל"ן זרות ממתינות כרגע על קו הזינוק לקראת הנפקות בהיקף מצטבר של מיליארד שקל בתל אביב בימים הקרובים.

 

בעלי האג"ח של אורבנקורפ לא אהבו שססקין נשאר לבדו בחברה ואת העובדה שהסתיר מהם את ההליך המשפטי שהחל בקנדה. בזמן שביום חמישי האחרון הוא דיבר עם מחזיקי האג"ח הישראלים בשיחת ועידה טלפונית ואמר שהוא מקבל את כתב ההתחייבות של החברה לתקופת השקט, שבה החברה תימנע בין היתר ממכירת נכסים או תשלום לנושים, הוא כבר החל בקנדה בהליכים משפטיים לחדלות פירעון של חמישה מהנכסים שהביא לישראל.

 

בכך ניסה למנוע ממחזיקי האג"ח להגיש בקשה דומה לביהמ"ש בישראל בניסיון לקבל קדימות משפטית. מכיוון ששטר הנאמנות של האג"ח אוסר על ססקין להגיש בקשת הקפאת הליכים לבית משפט מחוץ לישראל, הוא עקף את האיסור הזה על ידי הגשת בקשה לחברות־הבנות שמחזיקות בנכסים עצמם. ביהמ"ש הקנדי קיבל את הבקשה ומינה נאמן מטעמו לחברה שכבר החל בהליך בחינה של מכירה של כמה מהנכסים.

 

למחזיקי האג"ח לא נותרה ברירה אלא לפתוח בהליך משפטי מקביל בישראל. אתמול הם עשו זאת כאשר נאמן האג"ח (רזניק) הגיש בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה למנות את עו"ד גיא גיסין כבעל הסמכויות היחידי בחברה ובכך לדחוק את ססקין החוצה.  

 

עו"ד גיא גיסין עו"ד גיא גיסין צילום: אוראל כהן

 

השופט איתן אורנשטיין נענה לבקשת המחזיקים והורה על דיון בבקשה היום. עד אז, הוא הורה על איסור דיספוזיציה בנכסים של החברה, כלומר נאסר על החברה לבצע כל שינוי בנכסיה לרבות מכירה או פירעון חוב. "לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה אני מורה כי ניתן בזאת צו האוסר על ביצוע כל פעולה בנכסי החברה מכל מין וסוג. הצו חל גם על כל מי שפועל בשם החברה, בין במישרין ובין בעקיפין לרבות על בעל השליטה וזאת עד החלטה אחרת. הבקשה תדון מחר (היום – א"פ) בתשע בבוקר", כתב אורנשטיין.

 

בכך נפתח הליך משפטי מורכב שיתנהל במקביל בבתי המשפט בישראל ובקנדה. הנאמן הקנדי, חברת הייעוץ KSV משתף פעולה עם עו"ד גיסין. כפי שמסתמן כעת, לא צפוי להיות ניגוד עניינים בין השניים כיוון שמחזיקי האג"ח מודעים לעבודה שהבנקים הקנדיים מקבלים קדימות נשייה ואף תומכים בהחזרת החובות לבנקים תחת הליך משותף של גיסין והנאמן הקנדי.

 

בינתיים, המחזיקים מנסים למנות יועץ כלכלי מטעמם שיבדוק את הנכסים בקנדה ויפעל להחזיר את החוב במהרה. ל"כלכליסט" נודע כי אודי ארז, לשעבר מנכ"ל אלעד קנדה, מוזכר כמועמד מוביל מטעם המחזיקים מכיוון שהוא בעל היכרות עם השוק הקנדי. עם זאת, הנאמן פועל במקביל לאיתור מועמדים אחרים.

 

מחזיקי האג"ח הגדולים של אורבנקורפ הם פסגות, מגדל שוקי הון וילין לפידות. אחד המחזיקים הגדולים אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "אחרי מה שהיה ביום חמישי אני לא סומך על אלן ססקין ולא רוצה אותו בחברה". מחזיק אחר אמר ל"כלכליסט": "מהמידע שאנו מקבלים הנכסים עצמם אמורים לשרת את החוב שלנו במלואו אבל אף אחד לא באמת יודע מה קורה שם ולכן חשוב למנות מישהו מטעמינו כמה שיותר מהר".

 

מקורבים למחזיקי האג"ח אמרו אתמול ל"כלכליסט": ״אנחנו רוצים להחזיר את הכסף למחזיקי האג"ח כמה שיותר מהר. זו המטרה היחידה שלנו. כשאלן ססקין נשאר לבדו כבעל שליטה, דירקטור ומנהל, בלי שום פיקוח שהחברה התחייבה אליו, לא עורכי דין מקומיים (שמעונוב ואגמון התפטרו) לא דח"צים ישראלים (שלושתם התפטרו), לא מבקר פנים (שהתפטר), ואפילו לא דירקטורים זרים (שגם הם התפטרו), וכשרואי החשבון לא מוכנים לחתום על הדו"חות הכספיים, קשה להאמין שניתן יהיה להחזיר הכסף למשקיעים בלי מינוי בעל תפקיד שיפקח על ססקין ויתמודד מול הנאמן שמונה לחברות הנכסים בקנדה״.

 

בחברת הדירוג מידרוג סירבו להסביר מדוע העניקו דירוג אשראי גבוה של A3 לאורבנקורפ. הם הסתפקו בשליחת תגובה: "חברת מידרוג הפסיקה את הדירוג של אורבנקורפ בהמשך לשתי הורדות דירוג שבוצעו לחברה וכן הכנסת חברת הנדל"ן לרשימת מעקב. הפעולות של מידרוג בוצעו בהתאם למתודולוגיה שלה בעקבות התנהלות שאינה עומדת לכאורה בכללים לצורך מעקב שוטף ואמין אחר הדירוג אשר אמור להסתמך על מקורות איכותיים ואמינים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x